Jak się okazało nie jestem jedyną osobą, która ma spore wątpliwości w związku z przepisaniem się na Wyższą Szkołę Komunikowania, Politologii i Stosunków Międzynarodowych w Warszawie, na co możliwość otrzymaliśmy w tym semestrze. Dlatego zakładam ten topic w imieniu zainteresowanych studentów, jak i swoim.
Otóż, moja wątpliwość leży w umowie i wyszczególnionej tam specjalizacji, pod którą mamy się podpisać.
Na rozpoczęciu roku, było oficjalnie powiedziane, że specjalizacja będzie taka, jaką realizowaliśmy w WSR.
Również Pan S. Wojtkowski napisał o tym wyraźny post na forum:
W umowie, którą musimy podpisać, nie ma nic wspomniane na temat specjalizacji realizowanej w WSR, a zamiast tego napisane jest:s_wojtkowski pisze: (3) uzyskanie dyplomu licencjata WSKPiSM na kierunku Dziennikarstwo (...) i w specjalności adekwatnej do tej, którą student - jeszcze jako słuchacz - realizował w WSR (w ID WSTH/WSR na dyplomie wpisana będzie specjalność "Dziennikarstwo").
No i tu moje pytanie: Co jest właściwie grane, na jakich zasadach tak naprawdę jesteśmy przepisywani na te studia i co w końcu z obiecywaną tak bardzo specjalizacją?1. Szkoła Wyższa zobowiązuje się do świadczenia usług kształcenia odpłatnie na rzecz Studenta wg programu studiów na studiach licencjackich na kierunku dziennikarstwo , w specjalności: dziennikarstwo i komunikacja społeczna, w trybie zaocznym.
Uważam, że należą nam się wyjaśnienia, bo wielu z nas pragnie się tam przepisać właśnie ze względu na tą specjalizację. A 1800zł to nie kieszonkowe na gumę kulkę, żeby tak bagatelizować sprawę
Bardzo, bardzo proszę o klarowną odpowiedź.