Videoclip/muza a reklama
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Loża WSR
Videoclip/muza a reklama
Ostatnio widziałem video Jewel Intuition. Pierwsze co się rzuca w oczy poza zmianą image wokalistki to lekko satyryczne wplecenie wątków z reklam. I tak widzimy kadry nawiązujące do reklam lub marek Sprite, Elle, Levis, Nike. Od razu przypomina się kultowy teledysk G.Michaela Papa was a rolling stone
Pamiętam jeszcze że Genesis w I cant dance też sobie pozwoliło na parodyjkę reklamy dzinsów. K.A.S.A też coś tam kiedyś śpiewał. Zresztą parę zespołów na chwilę wypłyneło na muzyce do reklam - Stiltskin, Freak Power. Znacie może jakieś inne przykłady na styku clip reklama?
Pamiętam jeszcze że Genesis w I cant dance też sobie pozwoliło na parodyjkę reklamy dzinsów. K.A.S.A też coś tam kiedyś śpiewał. Zresztą parę zespołów na chwilę wypłyneło na muzyce do reklam - Stiltskin, Freak Power. Znacie może jakieś inne przykłady na styku clip reklama?
-
- Zadomowił(a) się
a moze ktos wie dlaczego w Ameryce to maja taka fajna jakosc filmow i videoclipow, chodzi mi o obraz, a u nas to seriale, filmy, videoclipy na byle czym kreca? rozumiem, ze kasa. Ale nawet 1 porzadna kopia sie nie trafi? jak sie idzie do kina to od razu wiadomo czy film polski czy nie, why?
co do jewel to podoba mi sie ten teledysk parodie reklamy robili tez foo fighters.
footos, the fresh fighter
co do jewel to podoba mi sie ten teledysk parodie reklamy robili tez foo fighters.
-
- WSR Guru
bo widzisz...
Wiesz czemu tak jest ???? Bo u nas jest gorsze powietrze!!!:Dmefju pisze:a moze ktos wie dlaczego w Ameryce to maja taka fajna jakosc filmow i videoclipow, chodzi mi o obraz, a u nas to seriale, filmy, videoclipy na byle czym kreca? rozumiem, ze kasa. Ale nawet 1 porzadna kopia sie nie trafi? jak sie idzie do kina to od razu wiadomo czy film polski czy nie, why?