zatrudnienie & dodatkowe przedmioty

Wszystko co dotyczy rekrutacji

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski

ODPOWIEDZ
cu3a
Nowy(a)

zatrudnienie & dodatkowe przedmioty

Post autor: cu3a » 11 kwie (pt) 2008, 14:20:38

to znowu ja.. ;>

1) czy istnieje coś ala'biuro karier, ewentualnie czy można liczyć na pomoc ze strony WSR w znalezieniu zatrudnienia, albo chociażby stażu?

2) jak wygląda łączenie kierunków? czy jesli jestem na grafice moge jednoczesnie podjac specjalizacje SR? jeżeli tak, to czy specjalizacja 'dodatkowa' jest ograniczona?

ps: ta strona to kopalnia... siedzę tu od kilku dni i czytam, czytam i .. czytam ;>

pzd.

Paziu
Ekspert
Ekspert

Post autor: Paziu » 11 kwie (pt) 2008, 14:30:53

to już nie lepiej było w jednym wątku o wszystko pytać ? :P

samego gabinetu "biuro pośrednictwa pracy WSR" nie istnieje ;p ... ale szkoła ma wielu stałych partnerów <firmy> współpracujących ze szkołą np. oferując miejsca odbycia praktyk ...

strategia i grafika mają zajęcia w poniedziałki ... a foto i TV we wtorki ... więc połączyć jedną z poniedziałkowych specjalizacji z jedną z wtorkowych - nie ma problemu ... jeśli chciałbyś połączyć SG i SR albo TV i Foto to już musiałbyś sie na zaocznych rozbić raczej ... ew. część osób robi tak że przychodzi do szkoły na jedną specjalizację na normalne 2 lata, a potem zostają na 3ci rok na Indywidualnym Trybie Nauczania i dokształcają się wedle gustu w pozostałych kierunkach ...

cu3a
Nowy(a)

Post autor: cu3a » 11 kwie (pt) 2008, 15:20:56

nie łatwiej.. bo ja kreuje problemy stopniowo, acz trwale, a nie jednorazowo ;P
mimo wszystko bardzo fajnie, że można foto z grafiką połączyć.. tylko ze ta strategia mnie neci ;>

myimmortal
Bywalec
Bywalec

Post autor: myimmortal » 11 kwie (pt) 2008, 18:23:04

chodzi o nie zakladanie niepotrzebnych wątków, bo pozniej ciezko cokolwiek znalesc... ;) a co do specjalizacji, to nie zapominaj o tym, ze w srode, czwartek i piatek wybierasz sobie zajecia jakie tylko Ci sie podobaja, np. będąc na grafice, mozesz isc tez na zajecia filmowe, strategiczne czy fotograficzne...

cu3a
Nowy(a)

Post autor: cu3a » 12 kwie (sob) 2008, 00:27:17

tak, tak, wiem o co chodzi, wybaczcie, ale poprostu nie pomyslalem, zeby zebrac wszystkie problemy do kupy, ze tak brzydko powiem. one wszystkie przychodzily kiedy chcialy.. ale ja juz wiecej nie bede, obiecuje ;P

czyli zalozmy jestem na grafice. zajecia obligatoryjne (z grafiki) mam w pon i wtr. zajecia nieobligatoryjne z grafiki mam... kiedy? i druga specjalizacja? bo jezeli to naprawde jest do pogodzenia to juz do Was lece ;>

a Tyś to w ogole masz tak pozytywne foto, ze normalnie, no fajnie ;)

a jezykow to sie uczymy? ;> czy w prywate bede musial inwestowac? ;) a jezeli tak, to czy jest mozliwosc poza angielskim nauka rowniez innego?

i czy Wy przypadkiem nie tracie do mnei cierpliwosci? ;P

myimmortal
Bywalec
Bywalec

Post autor: myimmortal » 12 kwie (sob) 2008, 00:44:13

jesli jestes na grafice, to zajecia obowiazkowe masz tylko w poniedzialki, tak samo jest na strategii (wtorek masz caly wolny)... jesli jestes na foto albo na tv, to poniedzialek masz wolny, a zajecia obowiazkowe we wtorki... dlatego tez połączenie na przykład grafiki i foto jest dość proste, ale grafiki i strategii moze byc juz trudne, bo nie da sie byc na dwoch roznych zajeciach obowiazkowych jednoczesnie ;)

co do zajec nieobowiazkowych, to są dla wszystkich te same we srode, czwartek i piatek do wyboru... zazwyczaj w trakcie jednej godziny lekcyjnej masz 3 - 4 różne przedmioty i z nich wybierasz ten ktory Ci odpowiada... w ten sposob mozesz zapelnic sobie plan od 8.30 do 17

języków to się uczymy ;) angielski jest obowiązkowy (8 różnych grup zaawansowania), a dodatkowo rosyjski, hiszpański, włoski, niemiecki i francuski, więc jest z czego wybierać ;)

cierpliwości w nas wiele, ale zapraszamy na dni otwarte pod koniec miesiaca - bedziesz miał okazję porozmawiać z ludzmi na zywo i rozwiac wszelkie wątpliwości ;) daty dni otwartych to jesli dobrze pamietam 24. i 26. kwietnia, ale dokładne info będzie na stronie głównej pewnie juz za parę dni :)

PS. dzięki ;)

cu3a
Nowy(a)

Post autor: cu3a » 12 kwie (sob) 2008, 10:44:03

tyko, ze 23 to ja siedze w samolocie, wiec na dni otwarte nie mam co liczyc. przynajmniej nie te w WSR ;)
no i dziekuje za wyczerpujace odpowiedzi, poki co wszystko juz wiem ;P

myimmortal
Bywalec
Bywalec

Post autor: myimmortal » 12 kwie (sob) 2008, 11:16:26

za miesiąc będą następne, więc nic straconego ;)

cu3a
Nowy(a)

Post autor: cu3a » 12 kwie (sob) 2008, 23:50:30

za miesiac to ja Wam moge pocztowke przyslac z obozu pracy ;P
spoczko foczko, najwazniejsze watpliwosci rozwiazane... ;)
dzieki

myimmortal
Bywalec
Bywalec

Post autor: myimmortal » 12 kwie (sob) 2008, 23:56:17

ekhem... :? foczki to w zoo a nie w wsrze... :evil:

ODPOWIEDZ