Nowa Krew od października zaocznie...czyli kilka pytań do...

Wszystko co dotyczy rekrutacji

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski

ODPOWIEDZ
Anamis
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Nowa Krew od października zaocznie...czyli kilka pytań do...

Post autor: Anamis » 03 lip (wt) 2007, 13:35:43

Witam, właśnie wysłałam sobie ten formularz rekrutacyjny i w ciągu tygodniu muszę dowieść resztę informacji i zapewne to uczynię, zanim jednak to zrobię kilka pytań w przestrzeń puszczam:

jak wyglądają zajęcia?
czy jesteście zadowoleni?
czy naprawdę można się czegoś nauczyć ciekawego?
Jak ludzie w szkole? (zaocznie)

Dzięki za odpowiedzi jeśli ktoś ich udzieli i do zobaczenia może z kimś od października

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Re: Nowa Krew od października zaocznie...czyli kilka pytań d

Post autor: sinar » 03 lip (wt) 2007, 22:17:41

Anamis pisze:jak wyglądają zajęcia?
czy jesteście zadowoleni?
czy naprawdę można się czegoś nauczyć ciekawego?
Jak ludzie w szkole? (zaocznie)
1. Zajecia to wiesz trudno opisac :) Bo kazde sa inne. Po prostu co wykladowca to inna koncepcja, osobowosc. Jedna wspolna cecha to taki luz kontrolowany. Nie ma tego nadecia co w szkole czy na uczelni.

2. Tak jestem zadowolony. To znaczy z czasu ktory tu spedzilem. Niezadowolony to jestem ze mnie tu juz nie ma...

3. Dla mnie to byla szkola zycia. Nie tylko od strony zawodowej czy edukacyjnej. Mimo ze interesowalem sie reklama to przychodzac nie mialem o niej zielonego pojecia (to tak z perspektywy czasu). I to od strony naukowej i praktycznej. Takze pod tym wzgledem szkola moze Cie ukierunkowac. Z takich bardziej konkretnych rzeczy... Nauczylem sie m.in malowac taki (boho)maz prawie jak z reklamy Mumio (warsztaty ekhm ale skanu lepiej dawac nie bede). Napisalem tez swoj pierwszy backrounder pod okiem copywritera.

4. Moim zdaniem na zaocznych ludzie sa ciekawsi. Jest wiekszy przekroj spoleczny, wiekowy, geograficzny. Do tego bardziej sie integrujesz bo zajecia mimo ze sa rzadziej to spotykasz przez dwa dni ludzi ze wszystkich specjalizacji i lat.

Paziu
Ekspert
Ekspert

Post autor: Paziu » 23 lip (pn) 2007, 16:04:02

1. Jeśli chodzi o wykłady (mniejszość w naszej szkole, ale zawsze ...) - czasem mogą się wydawać NAWET nudniejsze niż ich odpowiednik na UW, ale tak naprawdę dotyczy to sporej mniejszości. Odnośnie zajęć dodatkowych ... w 90% są to zajęcia praktyczne ... case study, warsztaty, ćwiczenie umiejętności itp. więc nie ma czasu na nudę, a i wynosi się z nich (mimo oczywistych zalet) niespodziewanie wiele :)

2. Zadowolenie zależy od każdej konkretnej osoby ... choć moim skromnym zdaniem wypadkowa z uczniów WSR oczywiście znajduje się wysoko ponad zwykłym "zadowoleniem". Jeśli chcesz chodzić do nas, aby stworzyć teczkę, przekwalifikować sobie zawód, albo poprostu nauczyć się paru ciekawych rzeczy - ta szkoła jest dla Ciebie i będziesz z niej zadowolona.

3. j/w ;p

4. tłoczno ... O_o ... oczywiście nie ekstremalnie ... no a w zimę to i lepiej bo się dogrzać w grupie na papierosku można ;p ...

ODPOWIEDZ