Tak się składa, że rozmawiałem z Panią Małgosią i wszystko nie jest takie proste jak aw przedstawił. Nie chce mi sie o tym gadać, bo jeśli ktoś ze chce dokształcać w innej placówce to zainteresuje sie tym sam.aw pisze: [...]Małgorzata Bałdowska w - pytaj o nich sekretariacie wsr) - czas jaki zyskujesz zalezy od zgodności programowej, czyli de facto ilości zrealizowanych przedmiotów wsr - tzn. od roku do dwóch lat)
a ja się zapytuję: "i co z tego?"aw pisze:[...]będzie musiała zatrudniać minimum ustawową ilośc profesorów i doktorów - [...] ponadto kazdy z wymienionych profesorów za wskazanie rzeczonego miejsca pracy jako pierwszej uczelni, w której wykłada (tylko taka deklaracje MENIS akceptuje) rząda wynagrodzenia miesięcznego (etat - czyli ZUS etc) liczonego w tysiącach złotych a zatem czesne, jak to szacowaliśmy, wyniosłoby ok 650-800zł miesięcznie, [...]szkoły będa mogły się dostac tylko osoby z maturą i niewątpliwie nauka poprzedzona byłaby egzaminami;
inne szkoły mogą, WSR nie. Może jest to zbyt skomplikowana procedura? może się zarządowi. poprostu nie chce?