Pytania (miejmy nadzieję) przyszłego słuchacza/ucznia
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
- Wyrocznia WSR
Mario dasz radę na pewno sam! Spokojnie! Nic Ci nie umrze, wszystko będzie dobrze!
Na specjalizacji TV obowiązuje następująca lista:
Podstawy reżyserii filmowej
Warsztaty montażowe
Realizacja obrazu
Elementy sztuki operatorskiej
Realizacja filmowa
Montaż filmowy
Oświetlenie planu zdjęciowego
Historia sztuki i reklamy
Scenopisarstwo/warsztaty scenariuszowe
Organizacja i produkcja filmowa i TV
oraz oczywiście te wszystkie przedmioty, które są wspólne dla wszystkich specjalizacji. A i owszem rysunku też trochę się pouczysz, ale tego najłatwiejszego. Żeby się ładne storybordy umiało szkicować.
Na specjalizacji TV obowiązuje następująca lista:
Podstawy reżyserii filmowej
Warsztaty montażowe
Realizacja obrazu
Elementy sztuki operatorskiej
Realizacja filmowa
Montaż filmowy
Oświetlenie planu zdjęciowego
Historia sztuki i reklamy
Scenopisarstwo/warsztaty scenariuszowe
Organizacja i produkcja filmowa i TV
oraz oczywiście te wszystkie przedmioty, które są wspólne dla wszystkich specjalizacji. A i owszem rysunku też trochę się pouczysz, ale tego najłatwiejszego. Żeby się ładne storybordy umiało szkicować.
-
- Nowy(a)
-
- Ekspert
Z tego co mi wiadomo to są jeszcze miejsca na oba tryby (dzienny i zaoczny) i na wszystkie specjalizacje (więc na Grafikę napewno też!) więc przyjeżdżaj się zapisać!OlgaC pisze:może mi ktoś odpisze do jutra bo ma zamiar jutro jechać sie zapisać") a jak nie ma miejsc na grafice to muszę pomyśleć nad inna specjalizacją pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
P.S. Jeżeli wypełniałaś formularz zgłoszeniowy przez internet, to nie musisz już przywozić CV i LM.
I dobrze Ci powiedziała Ponieważ jest to szkoła policealna to nie ma uczniów tylko są słuchacze (wg. terminologi Kuratorium Oświaty) więc przekazując Ci informację, że jesteś Słuchaczem szkoły chciała powiedzieć, że zostałaś przyjęta i de facto jesteś 'uczniem' (jedno sformłowanie a tyle zamieszaniakshycho pisze: powiedziała, że jestem "słuchaczem" hmmm.. kiedy będę uczniem? Czy w ogóle będę? Bo jakoś nie mogę znaleźć info
-
- Czasami coś napisze
Dni otwarte 10 - 12 lipiec
Witam! Mam pytanko. Jak przebiegać mają dni otwarte? Nie jestem z Warszawy i za długo nie moge tam zabawić, chciałem się wywiedzieć gdzie się ludziska zbiorą, kto ewentulanie bedzie nas oprowadzał itp.
Jakby co, ja wybieram się na realizację tv i filmową, na dzienne.
Pozdrawiam!
Jakby co, ja wybieram się na realizację tv i filmową, na dzienne.
Pozdrawiam!
-
- Ekspert
koło 17 - 17.15 zacznie sie opowiadanie o szkole wykładowcy Sławka W. potrwa to koło 40 min. <ogólnie o szkole>
rozdany będzie Test Predyspozycji (dla chętnych / niezdecydowanych na jaki kierunek chcą się udac)
jesli ktoś będzie miał jakies pytania / wątpliwości to odpowiemy na nie już my <uczniowie> ... + oprowadzimy po szkole, opowiemy co sie dzieje, czego się spodziewac, ew. pokażemy jakieś prace uczniów, itp.
cały D.O. skończy sie koło 18.30 - 19.00
rozdany będzie Test Predyspozycji (dla chętnych / niezdecydowanych na jaki kierunek chcą się udac)
jesli ktoś będzie miał jakies pytania / wątpliwości to odpowiemy na nie już my <uczniowie> ... + oprowadzimy po szkole, opowiemy co sie dzieje, czego się spodziewac, ew. pokażemy jakieś prace uczniów, itp.
cały D.O. skończy sie koło 18.30 - 19.00
-
- Nowy(a)
Kłeszczynsy moje ;P
Zgłosiłam chęć nauki w szkole przez internet kilka dni temu, niestety (pech, pech ;P) nie doczytałam/nie było napisane wcześniej (?), że w ciągu siedmiu dni trzeba dostarczyć pozostałe dokumenty. Obecnie się wywczasuję, mam ze sobą laptopa i neta, poczta też się znajdzie i nawet fotkę mogę zrobić, ale niestety nie mam świadectwa ukończenia szkoły itp. Nie zdołam też wrócić przed upływem tych 7 dni...
A teraz mój queszczyn: czy to miejsce mi przepadnie? czy jeszcze raz będę musiała pięknie wypełnić CV i list motywacyjny? Czy jest szansa, że po mailowym powiadomieniu Szkoły o tej sytuacji pozwolą mi donieść te dokumenty różniej?
Proszę o obfity potok merytorycznych wypowiedzi-odpowiedzi
A teraz mój queszczyn: czy to miejsce mi przepadnie? czy jeszcze raz będę musiała pięknie wypełnić CV i list motywacyjny? Czy jest szansa, że po mailowym powiadomieniu Szkoły o tej sytuacji pozwolą mi donieść te dokumenty różniej?
Proszę o obfity potok merytorycznych wypowiedzi-odpowiedzi
-
- Wyrocznia WSR
Pisz szybko do mnie maila ( szkolareklamy@szkolareklamy.pl ). Druknę go sobie i dołączę do Twojej deklaracji internetowej i będzie miejsce na Ciebie czekało!
W tym mailu napisz swojego nicka z forum, żebym wiedziała o kogo chodzi! Wracaj z wakacji i spokojnie donoś pozostałe dokumenty. A teraz rozkoszuj się błogim spokojem wakacji! Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę!
W tym mailu napisz swojego nicka z forum, żebym wiedziała o kogo chodzi! Wracaj z wakacji i spokojnie donoś pozostałe dokumenty. A teraz rozkoszuj się błogim spokojem wakacji! Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę!