Pytania (miejmy nadzieję) przyszłego słuchacza/ucznia
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
- Ekspert
ale wyzwanie
1. Warszawska Szkoła Reklamy (a właściwie szkoły, które skupia w sobie) jest szkołą POLICEALNĄ, a więc nie trzeba mieć matury aby się tutaj uczyć (minimum to świadectwo ukończenia szkoły średniej
2. Szkoła prowadzi trzy nabory w ciągu roku. "podstawowymi naborami" są tzw. wrzesień i październik. W marcu prowadzony jest tzw. nabór marcowy - czyli przychodzisz i dołączasz do już istniejących grup [tych z września i października] - brzmi skomplikowanie ale wcale takie nie jest
1. Warszawska Szkoła Reklamy (a właściwie szkoły, które skupia w sobie) jest szkołą POLICEALNĄ, a więc nie trzeba mieć matury aby się tutaj uczyć (minimum to świadectwo ukończenia szkoły średniej
2. Szkoła prowadzi trzy nabory w ciągu roku. "podstawowymi naborami" są tzw. wrzesień i październik. W marcu prowadzony jest tzw. nabór marcowy - czyli przychodzisz i dołączasz do już istniejących grup [tych z września i października] - brzmi skomplikowanie ale wcale takie nie jest
-
- Nowy(a)
Mhm, Dziekuje za odpowiedz:)
a w takim razie, w jakim terminie mniej wiecej, tj od kiedy można zapisac się na nabór marcowy?? i czy wiadomo, od kiedy konkretnie zaczełabym zajecia? [mam na mysli dokladna date]
a, i czy jezeli dolacze to grupy już istniejącej, to przy zalozeniu ze nie umiem kompletnie nic i dobrze byłoby zaczac od podstaw nie bede miala problemu w nauce?? bo wiadomo, grupa bedzie miala juz jakies umiejetnosci w porownaniu z moja osoba...
przepraszam za te pytania, jesli wydadza sie komus idiotyczne, no ale jednak chcialabym wiedziec...
a w takim razie, w jakim terminie mniej wiecej, tj od kiedy można zapisac się na nabór marcowy?? i czy wiadomo, od kiedy konkretnie zaczełabym zajecia? [mam na mysli dokladna date]
a, i czy jezeli dolacze to grupy już istniejącej, to przy zalozeniu ze nie umiem kompletnie nic i dobrze byłoby zaczac od podstaw nie bede miala problemu w nauce?? bo wiadomo, grupa bedzie miala juz jakies umiejetnosci w porownaniu z moja osoba...
przepraszam za te pytania, jesli wydadza sie komus idiotyczne, no ale jednak chcialabym wiedziec...
-
- Zaczyna działać
-
- Ekspert
Nie ma za co [po to tu jestemaG pisze:Mhm, Dziekuje za odpowiedz:)
a więc tak:
1. Jeżeli chodzi o rozpoczęcie rekrutacji na nabór marcowy to zwyczajowo rusza ona pod koniec stycznia. Pierwsze zajęcia odbędą się, w zależności od wybranej specjalizacji - 14/15 lutego 2008 [dla grup SR i TV] oraz 21/22 lutego 2008 [dla grup SGi FOTO].
2. W WSR każde zajęcia trwają jeden semestr. Teoretycznie rzecz biorąc naukę można rozpocząć od dowolnego semestru i sukcesywnie ją realizwać przez kolejne cztery jeżeli chodzi o poziom zaawansowania to prawda, że grupa "coś już będzie wiedziała" ale po pierwsze (jak napisałam powyżej) dla nich również zajęcia będą 'nowe', po drugie Wykładowcy również mają na uwadze, ze jesteście w szkole pierwszy semestr (pozatym każdy z nich INDYWIDUALNIE podchodzi do ucznia, czyli 'ocenia' na podstawie indywidualnych umiejętności więc nie ma obawy, że się będzie 'odstawać'
Pozdrawiam (i czekam na dalasze pytania
P.S. Moją ulubioną zasadą [jako pracownika sekretariatu WSR] jest "jeżeli czegoś nie wiesz - pytaj, pytaj, pytaj!" [nawet jeżeli masz pytać i 100 razy o to samo więc śmiało!!!
-
- Ekspert
z tego co wiem to nie, ale kto wie? Z racji strasznego natłoku pracy w sekretariacie [początek roku szkolnego], jakiegoś paskudnego choróbska [które zdziesiątkowało nam załogę] oraz ogólnego zamieszania obawialiśmy się, że nie zdążymy zawiadomić tegorocznych Absolwentów o uroczystości wręczenia dyplomów na czas [a byłoby to przecież straszne!] Poprosiliśmy więc o wsparcie, które bardzo chętnie zgodziło się przyjść nam z pomocą Paziu - jesteś wielki! DZIĘKUJEMY!po_prostu_Adam pisze:a czy Paziu to juz na etacie w WSR jest? ;>
Ostatnio zmieniony 23 wrz (wt) 2008, 15:11:38 przez pesca, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowy(a)
Rany, pierwszy raz spotkałam sie z tak błyskawicznymi odpowiedziami, miło..to się chwali ehehe..pesca pisze: P.S. Moją ulubioną zasadą [jako pracownika sekretariatu WSR] jest "jeżeli czegoś nie wiesz - pytaj, pytaj, pytaj!" [nawet jeżeli masz pytać i 100 razy o to samo więc śmiało!!!
tak wiec pytam [męcze] dalej
1. jezeli zaczne nauke od marca, to kiedy semestr mi sie konczy? w jakim miesiącu??
2.jezeli zaczynam nauke w marcu to dolaczam do grupy wrzesniowej czy pazdziernikowej..czy te grupy w ogole sa razem? czy jak to jest, bo niebardzo rozumiem szczerze mowiac...?
3.jakie zajecia naleza do tych 'obowiazkowych'?
4. ii...co najwazniejsze chyba w tym momencie dla mnie, czy pierwszy semestr jest bardzo 'trudny' i wymaga poswiecenia mu wiele czasu? konkretnie rzecz w tym, że w maju mam mature, do ktorej chcialabym miec mozliwosc sie jeszcze przygotowac, i nie chcialabym zeby czas jednego i drugiego ze soba kolidował.. a nie chce Waszej szkoly odkladac do przyszlego roku az zdam mature, bo po prostu szkoda by mi bylo tego jednego semsetru, wiec po cichu licze na to ze uda mi sie pogodzic jedno z drugim
uhh.. chyba narazie to wszystko
pozdrawiam.
-
- Ekspert
Odpowiadam:aG pisze:tak wiec pytam [męcze] dalej
1. jezeli zaczne nauke od marca, to kiedy semestr mi sie konczy? w jakim miesiącu??
2.jezeli zaczynam nauke w marcu to dolaczam do grupy wrzesniowej czy pazdziernikowej..czy te grupy w ogole sa razem? czy jak to jest, bo niebardzo rozumiem szczerze mowiac...?
3.jakie zajecia naleza do tych 'obowiazkowych'?
4. ii...co najwazniejsze chyba w tym momencie dla mnie, czy pierwszy semestr jest bardzo 'trudny' i wymaga poswiecenia mu wiele czasu? konkretnie rzecz w tym, że w maju mam mature, do ktorej chcialabym miec mozliwosc sie jeszcze przygotowac, i nie chcialabym zeby czas jednego i drugiego ze soba kolidował.. a nie chce Waszej szkoly odkladac do przyszlego roku az zdam mature, bo po prostu szkoda by mi bylo tego jednego semsetru, wiec po cichu licze na to ze uda mi sie pogodzic jedno z drugim
uhh.. chyba narazie to wszystko
pozdrawiam.
1. Jeżeli zaczniesz naukę od marca to semestr skończysz w czerwcu lub w lipcu (wyjaśnienie tej kwesti znajdziesz w odpowiedzi na kolejny pytanie)
2. Więc to wygląda tak grupy wrześniowe we wrześniu realizują tzw. zajęcia monograficzne [techniki sprzedadaży na I roku oraz warsztaty negocjacyjne na II roku]. Przedmioty te kończą się zaliczeniem pod koniec września. W październiku grupy wrześniowe i październikowe " łączą się" i realizują program zajęć (plan na każdy semestr jest inny, z podziałem na specjalizacje) potem jest sesja egazminacyjna kończąca I semestr. W lutym/marcu rozpoczyna się II semestr nauki (również w grupach 'łączonych' + nowoprzyjęci Słuchacze z naboru marcowego. Sesja egzaminacyjna po II semestrze jest naogół jakoś na poczatku czerwca. W czerwcu grupy wrześniowe idą na wakacje a grupy paździenrikowe realizują przedmioty monograficzne. Grupy marcowe zaś (i to jest odpowiedź na Twoje pierwsze pytanie) mogą zadecydować czy przedmioty monograficzne chcą realizować w lipcu czy we wrześniu.
3. Wszystko zależy od tego jaką wybierzesz specjalizację listę przedmiotów obowiązkowych specjalizacyjnych znajdziesz tutaj:
http://www.szkolareklamy.net/sections-v ... aj_w2.html
4. Trudno powiedzieć ponieważ zależy to od indywidualnych umiejętności i sposobu uczenia się (no i oczywiście od tego jakie chcesz mieć oceny
Dałam radę
-
- Nowy(a)
-
- Nowy(a)
a to ja jeszcze tak zapytam... hm, można u Was robic rezerwacje miejsca na ten marzec? jeszcze przed zlozeniem papierow itd.. czy cos takiego nie funkcjonuje
achh, żeby nie było że nie zapoznalam sie z tym co na stronie jest, mianowicie:
Rezerwacja miejsc
Nie rezerwujemy miejsc, ale można zapisać się do szkoły wpłacając tylko wpisowe i wypełniając (na podstawie dowodu osobistego) kwestionariusz osobowy. Pozostałe dokumenty trzeba w takim przypadku uzupełnić w uzgodnionym z sekretariatem terminie. Można też zapisać się do szkoły przez Internet
to wiem, rozumiem...chodzi mi konkretnie o to, czy z takim wyprzedzeniem jak w moim przypadku mozna?
achh, żeby nie było że nie zapoznalam sie z tym co na stronie jest, mianowicie:
Rezerwacja miejsc
Nie rezerwujemy miejsc, ale można zapisać się do szkoły wpłacając tylko wpisowe i wypełniając (na podstawie dowodu osobistego) kwestionariusz osobowy. Pozostałe dokumenty trzeba w takim przypadku uzupełnić w uzgodnionym z sekretariatem terminie. Można też zapisać się do szkoły przez Internet
to wiem, rozumiem...chodzi mi konkretnie o to, czy z takim wyprzedzeniem jak w moim przypadku mozna?
-
- Loża WSR
takaG pisze:No tak, ale czy taka wpłata teraz, jest równoznaczna juz z zaklepaniem miejsca na luty?
ale po co już teraz płacić jak możesz to zrobić pod koniec grudnia lub na początku stycznia
na stronie podane będzie kiedy zaczyna się rekrutacja na semestr od lutego i wtedy uderzaj do nas z dokumentami i z różnymi papierami potrzebnymi do zapisania się do szkoły
ale jak chcesz mieć pewność w 100% to wpłać, wypełnij deklarację chęci zapisania się do szkoły i czekaj do lutego
-
- Nowy(a)
Wyddział fotografii
Pewnie pytania sie powtórzą
1. Czy zupełni amatorzy mogą studiować u was?
2. Jakie wykształcenie lub co uzyskuje sie po ukończeniu u was fotografii
3.I napisz mi wszystko co powinnienem wiedziec o waszej szkole
Dziekuje ci bardzo z góry za odpowiedz
1. Czy zupełni amatorzy mogą studiować u was?
2. Jakie wykształcenie lub co uzyskuje sie po ukończeniu u was fotografii
3.I napisz mi wszystko co powinnienem wiedziec o waszej szkole
Dziekuje ci bardzo z góry za odpowiedz
-
- Ekspert
1. owszem
2. dokładnie takie jakie będziesz się starał stąd wynieść - jeśli chodzi o formalności - dostajesz tytuł technika organizacji reklamy i dyplom specjalizacyjny
3. bardzo elastyczna szkoła. w głównej mierze artystyczna z podtekstem reklamowym. osobno uczymy sie rzeczy specjalizacujnych, osobno reklamy, marketingu itp. 6 języków w różnych poziomach zaawansowania, ok 15 przedmiotów informatycznych w każdym semestrze, ok 20 przedmiotów dodatkowych które sam wybierasz - specjalizacyjnych, reklamowo-marketingowych, oraz ogólnorozwojowych. + możliwość złożenia podania (w grupie) o zorganizowanie nowych zajęć, jeśli czegokolwiek Ci brakuje. plenery pracująco-integrujące, szkoła wariatów, świetna kadra nauczycielska, dobre wyposażenie szkoły na bierząco unowocześniane/odnawiane.
jeśli o czymś zapomniałem to wal prosto ... przejzyj też Poradnik dla zainteresowanych WSR:
http://grono . net/forum/topic/14729959/0/
2. dokładnie takie jakie będziesz się starał stąd wynieść - jeśli chodzi o formalności - dostajesz tytuł technika organizacji reklamy i dyplom specjalizacyjny
3. bardzo elastyczna szkoła. w głównej mierze artystyczna z podtekstem reklamowym. osobno uczymy sie rzeczy specjalizacujnych, osobno reklamy, marketingu itp. 6 języków w różnych poziomach zaawansowania, ok 15 przedmiotów informatycznych w każdym semestrze, ok 20 przedmiotów dodatkowych które sam wybierasz - specjalizacyjnych, reklamowo-marketingowych, oraz ogólnorozwojowych. + możliwość złożenia podania (w grupie) o zorganizowanie nowych zajęć, jeśli czegokolwiek Ci brakuje. plenery pracująco-integrujące, szkoła wariatów, świetna kadra nauczycielska, dobre wyposażenie szkoły na bierząco unowocześniane/odnawiane.
jeśli o czymś zapomniałem to wal prosto ... przejzyj też Poradnik dla zainteresowanych WSR:
http://grono . net/forum/topic/14729959/0/