Problem z wyborem specjalizacji: tv czy sr?

Wszystko co dotyczy rekrutacji

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski

ODPOWIEDZ
samur
Nowy(a)

Problem z wyborem specjalizacji: tv czy sr?

Post autor: samur » 29 maja (wt) 2007, 19:15:21

Hej,

To moj pierwszy post, wiec witam przy okazji ;) Waham sie pomiedzy wyborem jako specjalizacji TV albo Strategii Reklamy. Moze mi jakos pomozecie dokonac wyboru, ale pierw troche sie przedstawie ;)

Od zawsze interesowalem sie komputerami, ksiazkami, a takze jakos od dziecka juz stawialem swoje pierwsze 'kroki literackie'. Aczkolwiek juz wtedy ciazyly mi reguly naszego systemu edukacji. Czyli najlepsze pracy powstawaly wtedy, kiedy nie musialem ich robic, tylko po prostu chcialem z wlasnej, nieprzymuszonej woli. Potem juz w LO zaczalem myslec nad ulepszaniem/tworzeniem gier komputerowych. Jakos opowiedzialem to koledze i on cos tam zaczal, jakis projekt przez internet. Jednak wszystko mu sie sypalo i poprosil mnie ktoregos wakacyjnego dnia o to, abym sie przylaczyl jako scenarzysta. Zgodzilem sie, okazalo sie jednak, ze juz nawet admin na forum napisal, ze kasuje projekt, bo nie ma sensu. Nie chcialem sie poddac i napisalem tamtego dnia ze 4 opisy, albo i wiecej i przekonalem do siebie admina. Uratowalem projekt i tak bardzo sie w niego zaangazowalem. Byl to moj pierwszy projekt gry - crpg 'Scrub'. Nie skonczylismy go, ale sporo sie nauczylem, sporo poznalem ludzi... i tak zaczela sie moja przygoda z projektowaniem gier. Teraz mam juz za soba kilka projektow profesjonalnych. Ale nie zajmuje sie tylko tym, param sie tez copywritingiem: tworzeniem contentow stron, pisaniem cv i listow motywacyjnych, jakis artykulow... Teraz tez wspolpracuje z kilkoma agencjami interkatywnymi, raczej malymi. Zalozylem tez swoja wlasna, narazie po prostu grupe. Wspolpracowalem tez dla Ostryga.pl jako operator ePR (tak to chyba mozna nazwac), albo po prostu 'szeptacz' ;)
Pisze tez scenariusze, wiersze...

Ogolnie wiec pasjonuje mnie wszystko zwiazane z kreacja poprzez slowa oraz wspolpraca z ludzmi. Troche sie rozpisalem, ale to specjalnie, zebyscie mogli poznac moje dotychczasowe 'dokonania' i rozsadzic, ktory kierunek jest dla mnie lepszy :D Bede wdzieczny za wszelkie odpowiedzi :) Pozdro Samur

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 29 maja (wt) 2007, 22:59:29

Teraz w szkole trwa sesja, więc nikt nie ma czasu przeczytać tak długiego posta ani odpowiedzieć! Myślę, że najlepiej żebyś wpadł na Dni otwarte i porozmawiał w szkole! :idea: Są wtedy i Słuchacze więc można sie kogoś poradzić! :!: Zapraszamy serdelecznie! :lol:

samur
Nowy(a)

Post autor: samur » 30 maja (śr) 2007, 09:36:46

Bylem i rozmawialem zarowno ze sluchaczem SR, jak i TV i hmm wyszlo tak, ze z TV skierowal mnie na SR, bo tam mi polecam. A z SR jakby odwrotnie, wiec nadal mam problem ;) Chyba jednak bardziej sklaniam sie do SR no, ale jeszcze nie wiem :/

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 30 maja (śr) 2007, 09:59:49

To wszystko zależy od tego kim byś chciał w tzw. przyszłym życiu zostać! SR jest bardziej takie praktyczne a TV bardziej artystyczne według mnie. Cięzko jest tak wziąć na siebie odpowiedzialność za podjęcie decyzji przez kogoś! Sam musisz zdecydować! :idea: :lol:

kiti
Ekspert
Ekspert

Post autor: kiti » 30 maja (śr) 2007, 11:03:53

Wiesz co a może chciałbyś studiować chemie :lol: :lol: :lol:
Zapraszam do mnie na Uniwerek :wink:

samur
Nowy(a)

Post autor: samur » 30 maja (śr) 2007, 14:36:04

Nie za chemie podziekuje :D

Ja wiem, ze sam musze wybrac. Szukalem jakis rad, uhh moze tez opinii innych sluchaczy ;) Poczekam, zreszta jeszcze tez niedlugo powinienem dostac wyniki z tego testu predyspozycji, tak?

Christof
Nowy(a)

Post autor: Christof » 06 cze (śr) 2007, 15:48:59

samur pisze:[...]zreszta jeszcze tez niedlugo powinienem dostac wyniki z tego testu predyspozycji, tak?
U mnie właśnie przyszedł, zgaduję że do wszystkich dziś ślą. btw kierunek na który planowałem iść mam na ostatnim miejscu carramba :?

samur
Nowy(a)

Post autor: samur » 06 cze (śr) 2007, 17:00:17

To ja mam jeszcze gorzej, chyba :D Chociaz to niby cos wyjasnia, chyba ide na TV, do tego sobie dobiore copywriting, itp. Bo wychodzi na to, ze tyle samo punktow mam na grafike, tv i fotografie. Mniej mam na SR, wiec chyba to bedzie TV, ale sam jeszcze nie wiem... heh ;)

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 12 cze (wt) 2007, 16:29:47

No i jak tam Samurze? Jaka decyzja ostatecznie zapadła? Wiesz już czy nadal się wachasz? :?:

samur
Nowy(a)

Post autor: samur » 27 cze (śr) 2007, 16:59:38

Zapadla klamka ;) Papierki przyjete, wpisowe oplacone. Jestem przyjety na SR ;) Ju przy skladaniu wojtkowski (nie wiem czy dobrze, ze uzywam nicka... :D) doslyszal, ze ide na SR i orzekl, ze to dobry wybor. Ja odrzeklem, ze zobaczymy ;) Ogolnie wiec ok ;)

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 27 cze (śr) 2007, 18:20:35

Najlepszy wybor :) Haha a ciekawe co by AW powiedzial :D

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 27 cze (śr) 2007, 19:54:19

A to już wiemy jak pan samurek wygląda... :roll: Dobrze. Zapamiętamy! Poćwiczymy pamięć...
Ach te chodzenia na dół na zrobienie zdjęcia... :roll: 8)

samur
Nowy(a)

Post autor: samur » 27 cze (śr) 2007, 21:21:25

Hehe ale bylo klimatycznie ;) A lampy u fotografa przypomnialy mi moj pokoik w dunskim akademiku. Tylko tam mialem tylko jedno ufo, bo tak je nazywalem ;)

Paziu
Ekspert
Ekspert

Post autor: Paziu » 23 lip (pn) 2007, 16:46:18

wiesz jak to jest ... My <TV, SR> staramy się być ostrożni - nie chcemy za nikogo podejmować decyzji.

jeszcze raz: jeśli chodzi o wybór specjalizacji - powinieneś się dobrze zastanowić nad tym, co chcesz robić w życiu - bardziej pisanie scenariuszy, czy "wykonywanie" animacji. Bardziej pracować kreatywnie bądź nie kreatywnie za biurkiem, czy raczej latać z kamerą (dość ekstremalnie przedstawione, ale mam nadzieję że pomaga w podjęciu decyzji)

po tym, co przeczytałem w Twoim pierwszym poscie - myślę, że dokonałeś odpowiedniego wyboru - wykłady i zajęcia obowiązkowe z SR wzmocnią Twoje myślenie kierunkowe, a przedmioty dodatkowe z innych specjalizacji (warsztaty scenariuszowe, copywriting, trening kreatywności, twórczość w reklamie) - wyćwiczą w Tobie umiejętności, o które najbardziej Ci chodzi.

ODPOWIEDZ