Czy wybierajac WSR dostane odroczenie w WKU
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
- Nowy(a)
Czy wybierajac WSR dostane odroczenie w WKU
Witam wszystkich bardzo serdecznie
Jestem 19- latkiem tuz po maturze i zainteresowalem sie WSR. Czytam sobie wypowiedzi na forum i musze przyznac ze odnosze bardzo pozytywne wrazenia:) Prosze o pomoc i rade. Czy statut szkoly policealnej jaka WSR posiada zapewnia mi napewno odroczenie od zasadniczej sluzby wojskowej?Niestety mam kategorie A i perspektywa straconego roku przyprawia mnie gesia skorke. Kamasze to nie dla mnie! Ja cenie wolnosc i nie wytrzymalbym roku w jakiejs zapyzialej jednosce.
bardzo bardzo prosze o odpowiedz to moze zawazyc na mojej decyzji a juz przeciez nie zostalo duzo czasu.Chce studiowac zaocznie grafike i nawet niewiem czy sa jeszcze miejsca...
Pozdrawiam
Jestem 19- latkiem tuz po maturze i zainteresowalem sie WSR. Czytam sobie wypowiedzi na forum i musze przyznac ze odnosze bardzo pozytywne wrazenia:) Prosze o pomoc i rade. Czy statut szkoly policealnej jaka WSR posiada zapewnia mi napewno odroczenie od zasadniczej sluzby wojskowej?Niestety mam kategorie A i perspektywa straconego roku przyprawia mnie gesia skorke. Kamasze to nie dla mnie! Ja cenie wolnosc i nie wytrzymalbym roku w jakiejs zapyzialej jednosce.
bardzo bardzo prosze o odpowiedz to moze zawazyc na mojej decyzji a juz przeciez nie zostalo duzo czasu.Chce studiowac zaocznie grafike i nawet niewiem czy sa jeszcze miejsca...
Pozdrawiam
-
- Nowy(a)
-
- Ekspert
-
- Wyrocznia WSR
Taka informacja od naszego prawnika wisi właśnie przed moim okiem. Ale zawsze jak mnie pytają mówię, żeby dopytali się w swoim WKU bo różnie to na świecie bywa (jedne są bardziej rygorytsyczne, drugie mniej). Nadzieja zawsze jest że po 23 się da, ale przepisy twierdzą, że nie. Ze dwa razy nam jakiś delikwentów po ukończeniu 23 odesłali z biletem. Ale zdarzało się że i się udawało.OSHka pisze:Happy, jestes pewna?
Mój Tata jest wojskowym (nie bijcie ), a mój facet przerwał studia, bo znalazł super robotę w swoim niedouczonym zawodzie, ma 25 lat i Tata mu poradził, by poszedł na jakąś szkołę policealną, zeby zaświadczenie do WKU mu wystawili.
Tzn., ze mogą go powołać??!!
-
- Loża WSR
-
- Wyrocznia WSR
Coś Ty, chłop to powinien iść do woja. Twardy się wtedy robi i mija rozpuszczenie przez mamusie, babacie i teściowe. Chłop w wojsku nabiera męskości i wielu umiejętności, których teraz się z domu nie wynosi. Np. umie coś naprawić.OSHka pisze:Kurcze.. Tata jest pewien - jako wojskowy, Marcin też - jako główny zainteresowany, a Ty mi tu takiego zonka podsyłasz.. Możliwe zeby były różne zdania na ten temat? Mam się martwić?? Zdemoralizują mi moje Kochanie
-
- Loża WSR
Kochana Ty to tak z teorii czy z praktyki wiesz... A moze to jest raczej jakas zawoalowana aluzja w kierunku Kaliego czy raczej WKU i ministra ON co by Ci chlopa do wojska wzialHappy pisze:Coś Ty, chłop to powinien iść do woja. Twardy się wtedy robi i mija rozpuszczenie przez mamusie, babacie i teściowe. Chłop w wojsku nabiera męskości i wielu umiejętności, których teraz się z domu nie wynosi. Np. umie coś naprawić.
-
- Bywalec
W WOJSKU JEDNEGO DZIŚ UCZĄ - PIĆ < w dzisiejszych czasach to strata czasu.sinar pisze:Kochana Ty to tak z teorii czy z praktyki wiesz... A moze to jest raczej jakas zawoalowana aluzja w kierunku Kaliego czy raczej WKU i ministra ON co by Ci chlopa do wojska wzialHappy pisze:Coś Ty, chłop to powinien iść do woja. Twardy się wtedy robi i mija rozpuszczenie przez mamusie, babacie i teściowe. Chłop w wojsku nabiera męskości i wielu umiejętności, których teraz się z domu nie wynosi. Np. umie coś naprawić.
-
- Bywalec