Co wybrać: TV czy FOTO?

Wszystko co dotyczy rekrutacji

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski

ODPOWIEDZ
Parkos
Nowy(a)

Co wybrać: TV czy FOTO?

Post autor: Parkos » 30 sie (sob) 2008, 20:05:11

Witam.
Od października 2008 będę słuchaczem tej placówki oświatowej :)
Jednak mam problem, chwilowo jestem na realizacji TV i Filmowej.
Ale waham się pomiędzy tym kierunkiem, a Fotografią.
No i nie wiem co wybrać. Wiem to ma być mój wybór, jednak nie wiem co wybrać. Interesuje sie tym i tym i to i to chciałbym robić w życiu.

Czy mogli byście napisać swoje opinie na temat tych 2 specjalizacji ??
Dzięki opiniom uczących się oraz absolwentów pewnie uda mi się dodiąć właściwą decyzję.

Ollo
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: Ollo » 30 sie (sob) 2008, 23:27:43

zajęcia z foto i z tv są w jednym terminie. ale wybierając specajlizację tv, możesz, a nawet musisz chodzić na warsztaty foto (chyba że coś się zmieniło) plus możesz wybrać sobie zajęcia np z ciemni, które prowadzi przemiły Szymon (:D)

Parkos
Nowy(a)

Post autor: Parkos » 31 sie (ndz) 2008, 23:13:15

Czyli będąc na TV mam część zajęć z fotografii ??

Paziu
Ekspert
Ekspert

Post autor: Paziu » 01 wrz (pn) 2008, 01:02:38

http://grono . net/forum/topic/14729959/3/0/183228805/0/?

tutaj masz wytłumaczoną różnicę między specjalizacjami ... to jest akurat Foto i SR ale najważniejsze żeby złapać o co chodzi ...

teraz podobno mają być wprowadzone zmiany w systemie zajęć obowiązkowych ... tzn: wszystkie specjalizacje przychodzą jednego dnia na zajęcia obowiązkowe-ogólne na parę godzin, a innego dnia (i innego innego dla każdej specjalizacji) odbywają się zajęcia obowiązkowe-specjalizacyjne.

możesz sie rozwijać dwukierunkowo - zajęcia obowiązkowe z TV a dodatkowe zarówno z Foto jak i TV ...

przy wyborze kierunków pamiętaj że fotografowie / fotograficy są zatrudniani na podstawie swoich umiejętności i teczki prac (nad którą możesz tak samo pracować będąc na specjalizacji TV), natomiast jeśli chcesz pracować w branży audiowizualnej to już prędzej będą patrzeć na to czy uczyłeś sie programów do montażu itp ... samo pojęcie "specjalizacja TV" jest troche za szerokie żeby tak poprostu opowiedzieć czego będą od Ciebie wymagać ...

+ pamiętaj że po dwóch latach na jednej specjalizacji możesz zostać na trzeci rok w szkole i zrobić kolejną ...

ODPOWIEDZ