Witam,
Chciałabym zapytać o dwie sprawy związane z językami w WSR. Wszystko dotyczy studiów zaocznych.
1. Jak wygląda nauka drugiego języka? Czy trwa ona tak długo jak nauka w tej szkole, czy może jakąś ograniczoną liczbę semestrów? Zaglądałam do aktualnego planu i nie znalazłam nigdzie informacji na temat zajęć z drugiego języka.
2. Czy istnieje możliwość zwolnienia z zajęć jęz. angielskiego jeśli jest to język który się studiuje na uniwersytecie? Ew. zwolnienie z obowiązku chodzenia na zajęcia i tylko zaliczenie go w sesji?
Do tego mam pytanie a propos wyboru specjalizacji: w którym momencie trzeba się ostatecznie zdeklarować? Czy po zapisaniu się i zostaniu przyjętym można jeszcze, w miarę wolnych miejsc, zmienić specjalizację przed rozpoczęciem zajęć? Wrodzone niezdecydowanie, trzeba jakoś z tym żyć i się ubezpieczać
Języki + specjalizacje
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
- Nowy(a)
-
- Zaczyna działać
byłem na zaocznych i obowiązkowy jest angielski, zgodnie z wytycznymi MEN. Drugi język nie wiem, jak funkcjonuje, pewnie jak się zbierze odpowiednia ilość chętnych, to zostanie uruchomiony i na zaocznych (w mojej karierze nie udało się tego dokonać). Pewnie można też chodzić z dziennymi
Zwolnienie z konieczności uczęszczania na lektorat z angielskiego się załatwia bezpośrednio z wykładowcą. Jeśli masz wpis w indeksie z uczelni lub jakiś certyfikat, to na 99% zostanie ci przepisana do WSRowskiego indeksu to samo lub o stopień wyżej
Zwolnienie z konieczności uczęszczania na lektorat z angielskiego się załatwia bezpośrednio z wykładowcą. Jeśli masz wpis w indeksie z uczelni lub jakiś certyfikat, to na 99% zostanie ci przepisana do WSRowskiego indeksu to samo lub o stopień wyżej