Opinie na temat szkoły, jej funcjonowania i zdobyciw wiedzy

Ogłoszenia, prośby o pomoc itp.

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski

ODPOWIEDZ
magda_zet
Nowy(a)

Opinie na temat szkoły, jej funcjonowania i zdobyciw wiedzy

Post autor: magda_zet » 23 mar (pn) 2009, 22:32:54

Witam wszystkich :).
Może taki temat kiedyś się już pojawił, niestety nie mogłam go znaleźć.

Mam do was parę pytań, bo jestem zainteresowana studiowaniem na tej uczelni, a więc:

1. Czy można z tej szkoły wynieść wiedzę i czegoś się nauczyć?
2. Czy łatwo można dojść z rektorami do porozumienia, czy są raczej nieugięci?
3. Czy jesteście zadowoleni z kierunku jaki wybraliście i jaki to kierunek? (przyznam, że najbardziej interesowałyby mnie opinie grafików)
4. Jakie są wasze ogólne wrażenia o tej szkole?

Bardzo Was proszę o odpowiedzi i z góry dziękuje :)

Samson
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Samson » 25 mar (śr) 2009, 23:40:07

1.
Ja tam sie czegoś nauczyłem:):) wiec chyba można..

2. Są pozytywnie nastawieni do uczniów nie ma najmniejszych problemów z dogadaniem sie:)
Z czego sekretariat to już w ogóle drugiego takiego to chyba w żadnej szkole i na studiach nie ma:) ( w sensie pozytywnym)

3. No w sumie to jestem zadowolony ale ja jestem na TV

A z grafiki cóż p Szulc wymiata:):)

4. Są pozytywy są też negatywy jak to w każdej szkole chyba:) ale ogólnie w porządku:)

fotok
Nowy(a)

Post autor: fotok » 26 mar (czw) 2009, 09:46:22

Jestem na Grafice i musze powiedzieć, że była to bardzo dobra decyzja, jest to absolutnie fantastyczna szkoła.

Wiedza niezaprzeczalnie spływa na nas, jest jej dużo, ale sporo zależy też od nas jakie przedmioty sobie dobierzemy, fakt czasami można się wkurzyć, że nie jest idealnie, bo nie można się na niektóre przedmioty dostać, ale to też świadczy o tym, że są świetne przedmioty, na które walą tłumy.

Mam już pewne studia za sobą, więc mam porównanie i stwierdzam, że po raz pierwszy spotkałam tylu pedagogów z prawdziwego zdarzenia w jednym miejscu, nastawionych na przekazanie wiedzy, a nie na odpykaniu wykładu i to jest to, co cały czas pozwala mi myśleć o szkole jak o Bardzo Dobrej Uczelni.

Polecam.

p/s
O szkole dowiedziałam się na pewnej rozmowie kwalifikacyjnej, od potencjalnego pracodawcy, który wprost powiedział, że to najlepsza szkoła dla grafików w Warszawie…

po_prostu_Adam
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Re: Opinie na temat szkoły, jej funcjonowania i zdobyciw wie

Post autor: po_prostu_Adam » 26 mar (czw) 2009, 12:30:57

magda_zet pisze:Witam wszystkich :).
Może taki temat kiedyś się już pojawił, niestety nie mogłam go znaleźć.

Mam do was parę pytań, bo jestem zainteresowana studiowaniem na tej uczelni, a więc:

1. Czy można z tej szkoły wynieść wiedzę i czegoś się nauczyć?
2. Czy łatwo można dojść z rektorami do porozumienia, czy są raczej nieugięci?
3. Czy jesteście zadowoleni z kierunku jaki wybraliście i jaki to kierunek? (przyznam, że najbardziej interesowałyby mnie opinie grafików)
4. Jakie są wasze ogólne wrażenia o tej szkole?

Bardzo Was proszę o odpowiedzi i z góry dziękuje :)
mozna sie nauczyc :) generalnie wykladaja ludzie, ktorzy w danym "przedmiocie" siedza od lat i sie na tym znaja. nie ma ksiazek, tylko praktyka, sztuczki, wlasne doswiadczenia, kombinacje, porady, etc.
oczywiscie kazdy ma wlasne preferencje co do wykladowcow, jednych sie bardziej lubi i rozumie, innych mniej. trzeba sprobowac. mozna poeksperymentowac i jeden przedmiot miec z kilkoma wykladowcami i na roznych poziomach zaawansowania :)

nie ma rektorow :) jak wielokrotnie podkresla to szkola, to jest studium policealne, nie uczelnia wyzsza :) jest zarzad, jest dyrektor szkoly i milosciwie nam panujacy sekretariat :)
co do dogadania czy nieugietosci - wszystko zalezy od tego, czego potrzebujesz :)

kierunek grafika :) ogolnie zadowolony jestem, choc mogloby byc lepiej (jak zawsze). przedmioty, ktore mialem oczywiscie fajnie prowadzone, z niektorych wynioslem wiecej wiedzy, z innych mniej ;) ale to juz kwestia indywidualnych predyspozycji i preferencji ;) lepiej mogloby byc z iloscia przedmiotow do wyboru :) bo niektore kuleja (jak np. flash)

a wrazenia ogolne pozytywne :)
szkola to nie tylko wykladowcy, ale i sluchacze. w ostatnim semestrze sie troche zmienilo, i ze wzgledu na rewolucje w planie, i ze wzgledu na ludzi. rozdzielone specjalizacje sprzyjaja mniejszej ilosci kontaktow (niestety) i nie widzimy ludzi, ktorych lubimy :( a nowi sie jeszcze nie zgrali (normalka), wiec troche kuleje strona towarzyska. no ale w sumie w szkole nie chodzi o towarzyskosc, tylko o nauke, haha :) a tutaj akurat nie ma co sie bardzo skarzyc ;)

ODPOWIEDZ