info o WSR?
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
- Początkujący(a)
info o WSR?
Niech mi ktoś coś powie o tej WSR, proszę? Zastanawiam sie czy na grafikę w tej szkole. Ale sama nie wiem. Czy te praktyki przedstawione na tej stronie rzeczywiście są? I czy Ci wykładowcy rzeczywiście wykładają w tej szkole? To jest bardzo wazne. Dlatego pytam.Byłoby miło gdyby jakiś student/ka mi na te pytania odpowiedział/a.
-
- Loża WSR
Alexin oczywiscie ze wykladaja. Oczywiscie jakis Bralczyk czy Kazik nie sa tu na etacie. To sa osoby ktore moga byc goscinnie. Poza tym sa pewne rotacje wiec nie moge powiedziec ze wszyscy tu sa i beda przez caly rok. Czesc jest np tylko na dziennych, Kasia Borek na zaocznych. Zdarza sie ze niektorzy wykladowcy robia sobie przerwe na rok czy semestr. Poza tym kazdy wykladowca jest poddawany ocenie, bo szkole zalezy nie tylko na samych nazwiskach ale i zadowoleniu uczniow.
Co do praktyk wiem tylko ze znajomi z dziennych je maja. Szczegolow nie znam bo jestem na zaocznych
Co do praktyk wiem tylko ze znajomi z dziennych je maja. Szczegolow nie znam bo jestem na zaocznych
-
- Początkujący(a)
co do mieszania, to fakt jestm w tym dobra. Ale bardzo przepraszam że tak bardzo namieszałam. Dzięki Sinar za odpowiedź na moje pytanie.
Wcześniej uczyłam się charakteryzacji filmowej i teatralnej w Studio Sztuki na ul. Zajączka. I d... z tego wyszła. Żadnych praktyk, totalne zero. Dlatego tak bardzo mi zależało,żeby ktoś mi odpowiedział na to pytanie. Dwa lata już zmarnowałam. Nie chciałabym zmarnować kolejnych lat. Pomyślałam o grafice,bo poprostu lubie rysować. Dlatego tak namieszałam, bo pierwszy raz byłam na tej stronie i naprawde było dla mnie ważne żeby sie dowiedzieć czegoś o tej szkole. A najlepiej się dowiedzieć od ludzi którzy sie tu uczą, prawda?
Pozdrawiam Was serdecznie.
pa
Wcześniej uczyłam się charakteryzacji filmowej i teatralnej w Studio Sztuki na ul. Zajączka. I d... z tego wyszła. Żadnych praktyk, totalne zero. Dlatego tak bardzo mi zależało,żeby ktoś mi odpowiedział na to pytanie. Dwa lata już zmarnowałam. Nie chciałabym zmarnować kolejnych lat. Pomyślałam o grafice,bo poprostu lubie rysować. Dlatego tak namieszałam, bo pierwszy raz byłam na tej stronie i naprawde było dla mnie ważne żeby sie dowiedzieć czegoś o tej szkole. A najlepiej się dowiedzieć od ludzi którzy sie tu uczą, prawda?
Pozdrawiam Was serdecznie.
pa
-
- Ekspert
UL. Zajączka? Ja skończyłam liceum Rzemiosł Artystycznych przy ul. Felińskiegi 13. Ulica ta przecina Zajączka ... a moja byl szkola srednia znajduje sie przy nsamym skrzyzowaniu. Wiem, ze w mojej dawnej szkole było kiedyś Studium i właśnie sie zastanawiam czy to nie to do którego właśnie chodziłaś. Daj znac jesli sie nie myle....
-
- Loża WSR
-
- Początkujący(a)
nie mylisz się Zyrafko, to to samo Studio. Idziesz tam, niby wszystko extra,ale......rozhisteryzowana dyrektorka, wykładowcy jakby ktoś ich tam za kare trzymał(nie wszyscy, ale duza większość), praktyki (tylko w planie promocyjnym zachęcającym do przyjścia do tej szkoły), zajęcia mało zachęcające do dalszej nauki, przedpotopowy sprzęt do "pomocy naukowej"(np. peruki, stare szminki i inne obrzydlistwa).itp., itd., etc. Za duzo tego by wszystko wymieniać. Poprostu KOSZMAR
Mam tylko nadzieję,że ludzie w końcu oprzytomnieją i nie będą się tam uczuć.
A Ty mefju zabierz z tamtąd kumpla. No chyba,że kierunek grafiki wygląda inaczej niż charakteryzacja.
Nauka w tej szkole wybitnie mnie zniechęciła do pracy w tym zawodzie. Chciałam pracować. Naprawdę. Ale gdzie mnie przyjmą bez żadnej praktyki.
Dlatego zapisałam się do Was na grafikę. Lubie rysować. Naprawdę.
I dlatego chcę tego spróbować.
Pozdrawiam was wszystkich i przesyłam całuski.
Pa Pa
Mam tylko nadzieję,że ludzie w końcu oprzytomnieją i nie będą się tam uczuć.
A Ty mefju zabierz z tamtąd kumpla. No chyba,że kierunek grafiki wygląda inaczej niż charakteryzacja.
Nauka w tej szkole wybitnie mnie zniechęciła do pracy w tym zawodzie. Chciałam pracować. Naprawdę. Ale gdzie mnie przyjmą bez żadnej praktyki.
Dlatego zapisałam się do Was na grafikę. Lubie rysować. Naprawdę.
I dlatego chcę tego spróbować.
Pozdrawiam was wszystkich i przesyłam całuski.
Pa Pa
-
- Ekspert
a tak - liceum to tam mozna bylo zniesc- zreszta jak wspomnialam- chodzilam tam do Liceum Rzemiosł Artstycznych, a tam teraz je zlikwidowali i jest tylko ogolniak ( np o profilu plastycznym) i technikum samochodowe. Czy dyrektorka jest Helga moze? Bo ja nie wiem, kto jest dyrektorem Studium. Jak ja sie tam w liceum uczylam to golnie dyrektorem był Lisowski, a zastępcom Ćwięku ...
-
- Początkujący(a)
wiesz co, Zyrafko? chyba chodzi nam o dwie różne szkoły. W okolicy Zajączka i Felińskiego były dwie szkoły. Jedna: Szkoła Rzemiosł Artystycznych i Studio Sztuki- Artystyczna Policealna Szkoła Zawodowa (najpierw była w tym samym budynku co ogólniak, tzn., na ul.Szenwalda-Przy sklepie z artykułami dla plastyków., a potem je przenieśli na gen.Zajączka do elektronika). Już kojarzysz?
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
- Ekspert