Konkurs na projekt logo/ do dzieła!

Ogłoszenia, prośby o pomoc itp.

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski

ODPOWIEDZ
dzasta
Nowy(a)

Konkurs na projekt logo/ do dzieła!

Post autor: dzasta » 21 sty (pt) 2011, 16:01:22

Konkurs na projekt logo dla Ogólnopolskiego Tygodnia Mukowiscydozy

MATIO Fundacja Pomocy Rodzinom i Chorym na Mukowiscydozę ogłasza konkurs na opracowanie identyfikacji wizualnej (logo) dla Ogólnopolskiego Tygodnia Mukowiscydozy (OTM), który odbędzie się w dniach 28.02 – 06.03.2011, pod hasłem ‘Od 10 lat razem w walce z mukowiscydozą.
Jubileuszowy OTM poświęcony będzie wspieraniu rodzin i osób chorych na mukowiscydozę.

Konkurs skierowany jest do wszystkich twórców, a w szczególności do studentów i absolwentów wyższych uczelni artystycznych, wydziałów architektury oraz wydziałów sztuk plastycznych.

Celem konkursu jest wyłonienie najlepszego znaku graficznego (logo), charakteryzującego się wysokim poziomem artystycznym oraz spełniającego rolę marketingową i informacyjną.

Projekt znaku graficznego (logo) powinien w jak największym stopniu nawiązywać do celów i założeń OTM oraz:
 nadawać się do różnorodnego wykorzystania, zarówno na materiałach biurowych codziennego użytku (wizytówka, koperta, teczka), jak i materiałach reklamowych i promocyjnych,
 składać się z wyrazów albo rysunków lub z kombinacji wyrazów i rysunków,
 być przedstawiony w wersji kolorystycznej i czarno- białej.

Prace można nadsyłać do 4 lutego 2011.

Laureat konkursu zostanie zaproszony na galę inaugurującą X OTM w Warszawie, gdzie zostanie mu wręczona atrakcyjna nagroda rzeczowa..

Regulamin konkursu oraz karta zgłoszeniowa znajdują się na:
http://www.mukowiscydoza.pl/index.php/k ... ydozy.html

Więcej informacji na temat mukowiscydozy oraz Ogólnopolskiego Tygodnia Mukowiscydozy znajdą Państwo w serwisie www.mukowiscydoza.pl

pixa
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: pixa » 22 sty (sob) 2011, 11:24:38

Laureat konkursu zostanie zaproszony na galę inaugurującą X OTM w Warszawie, gdzie zostanie mu wręczona atrakcyjna nagroda rzeczowa..

że co prosze?

Eless
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: Eless » 22 sty (sob) 2011, 21:50:09

ja! ja! Ja znalazlam!
"1. W wyniku Postępowania Konkursowego Komisja Konkursowa przyznaje jedną nagrodę główną w postaci wysokiej klasy sprzętu elektronicznego."

To juz nie mogli poszukać garfika który zrobi logo pro bono? Myślę że są tacy, którzy skusili by na to się ale jednocześnie przyłozyli do tego. Jestem ciekawa jaki będzie poziom nadsyłanych prac.

descentes
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: descentes » 23 sty (ndz) 2011, 01:25:50

Eless pisze: Jestem ciekawa jaki będzie poziom nadsyłanych prac.
dodatkowym atutem będzie nawiązanie do logotypu MATIO Fundację Pomocy Rodzinom i Chorym na Mukowiscydozę
Sądząc po tym zapisie w regulaminie - niewielki, ich logo nie jest jakieś nadzwyczajne, kojarzy mi się raczej z clipartami w wordzie ;/

ODPOWIEDZ