zrobiłam scenariusz do reklamy lotto, teraz potrzebuje analizę do niego.
„LOTTO” – Zapis scenopisu reklamy
Czas reklamy - 0’30”
Plan bliski
Panoramiczny
Dobrze sytuowany mężczyzna (nr.1 ) siedzi przy biurku,
Okazuje zdenerwowanie i zniecierpliwienie,
Mężczyzna (nr 1) spogląda przez żaluzje na sale gdzie znajdują się biurka innych pracowników
Mężczyzna (nr 1) spogląda na zegarek
I znów przez żaluzje
Dźwięk
Tykanie zegara przez całą scenę
Stukot palców o biurko
Szelest odsłanianych żaluzji
Plan z perspektywy mężczyzny (nr 1)
Do biura wchodzi uśmiechnięty, luźno ubrany mężczyzna (nr 2) , który wita się uściskiem z innym pracownikiem
Mężczyzna (nr 1) wstaje zza swojego biurka i wychodzi nadal okazując zdenerwowanie
Plan ogólny
Mężczyzna (nr 2 ) rozmawia z innymi pracownikami przy automacie z wodą, kiedy wchodzi mężczyzna (nr 1 ) i skierowany do mężczyzny (nr 2 ) krzyczy:
„Co za spóźnienie !”
„Co jest Kowalski !”
Dżwięk:
Gwar rozmów kilku osób
Mężczyzna (nr 2) podchodząc do mężczyzny (nr 1) mówi :
„Trzy, jedenaście, piętnaście, osiemnaście, trzydzieści jeden, trzydzieści cztery.”
W tle pojawia się hawajska muzyka, którą słychać do końca reklamy
Mężczyzna (nr 1 ) zadaje pytanie:„Co?”
Mężczyzna (nr 2 ) z uśmiechem odpowiada:
„To, że teraz mi to Lotto” I odchodzi
Dźwięk wydany przez automat z wodą
Pojawia się tekst narratora:
„chcesz zmienić swoje życie? Graj w dużego i małego lotka, w każdą środę i sobotę miliony do wygrania”
Plan panoramiczny
Obraz planszy przedstawiający logo z napisem:
Napis „ Duży Lotek”
„Zmień świat na lotto”
Plan ogólny panoramiczny
Mężczyzna (nr 2) leży na hawajskiej plaży, na leżaku z drinkiem w dłoni.
Tekst narratora: „mały i duży lotek, zmień świat na lotto”
to wszystko. Prosze o pomoc w analizie. Milenka
moja reklama
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
- WSR Guru
No tak mi sie wlasnie wydajemilenkaw pisze:wcale mi nie pomagasz. lepiej było by nic nie pisac chyba ?
Czemu w tylu miejscach to umiescilas sadzisz ze to w jakis sposob przyspieszy to ze ktos to zauwazy??
Kobieto Litosci troche Zazdrosci nikomu nei zaszkodzi ja ci chyba nei pomoge bo nie ta specjalizacja jestem.ALe poprostu w dobrej kolezenskiej przysludze uprzedzam:)
-
- Zaczyna działać
I momentami tak troche jak sprawozdanie. Np.
"Mężczyzna (nr 2) podchodząc do mężczyzny (nr 1) mówi :
„Trzy, jedenaście, piętnaście, osiemnaście, trzydzieści jeden, trzydzieści cztery.”
Mozna podkreslic tu reakcje osob( nr 2 pewny siebie, tryumfujaco mowi: Trzy, jedenaście, piętnaście, osiemnaście, trzydzieści jeden, trzydzieści cztery. ).
Jakbym nie widzial tej reklamy to musialbym sam zinterpretowac sposob wypowiedzenia tej kwestii.
"Mężczyzna (nr 2) podchodząc do mężczyzny (nr 1) mówi :
Mozna podkreslic tu reakcje osob( nr 2 pewny siebie, tryumfujaco mowi: Trzy, jedenaście, piętnaście, osiemnaście, trzydzieści jeden, trzydzieści cztery. ).
Jakbym nie widzial tej reklamy to musialbym sam zinterpretowac sposob wypowiedzenia tej kwestii.