Stypendium
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
- Wyrocznia WSR
Chciałam bardzo pochwalić grupę SRI, którą na razie się zajęłam... Jak do tej pory na całą grupę tylko dwa warunki! Niech inni biorą przykład! I wszyscy wzorowo indeksy złożyli. Niektórych tylko musiałam szukać na końcu szkoły... Żeby wszystkie grupy były takie wspaniałe i takie pięknie uczące się to byłoby super! I wszystko się nawet zgadza z zatwierdzonym planem na początku semestru! Po prostu prawie idealnie! Potem zabrałam się za naszą męską grupę TVI i szybko się niestety zniechęciłam... Pojawiły się już jakieś warunki i z zatwierdzonym planem mi się nie zgadza... Jak ja tego nie lubię...
-
- Nowy(a)
-
- Ekspert
-
- Loża WSR
1. Zazwyczaj wykladowcy wiedza jak powinny wygladac referencje. Zwlaszcza ci z dluzszym stazem w szkole bo napisali niejedna taka opinie.OSHka pisze:Jak mają wyglądać referencje? Jak to się obgaduje z prowadzącymi? Tak prosto z mostu? Ile powinno sie miec tych referencji i od kogo? Są jakieś wymagania?
2. Chodzisz 2 dni wokol swojej ofiary a nastepnie zapraszasz ja na niezobowiazujaca kawe i szarlotke do restauracji Oki zartuje oczywiscie. Po prostu podchodzisz i pytasz czy Cie wesprze Zazwyczaj nie ma z tym problemu. Musisz tylko sam przypilnowac sprawy i terminu.
3. Tak. Prosto z mostu
4. Kiedys jesli dobrze pamietam potrzebne byly 2 opinie. Ale jesli bedziesz miec jedna tez probuj. Co najwyzej Twoj wniosek bedzie odrzucony przez komisje. Jak bedziesz miec 3,4 albo 8 referencji to tez sie nie krepuj a co Od jakich wykladowcow to nie ma znaczenia. No moze poza tym ze sa to osoby ktore mialy zajecia w poprzednim semestrze. Najlepiej byloby gdybys miala u nich jak najlepsze stopnie. Bo wtedy poza pisaniem o Twojej wysokiej kulturze osobistej i zaangazowaniu wykladowca moze tez napisac o bardzo dobrych wynikach w nauce ("na jego/jej odcinku pracy" )
5. Srednia w poprzednim semestrze. Kiedys bylo to 4.75 albo 4.8. Zdaje sie ze nie mozna miec zadnych trojek. Trzeba skserowac karte egzaminacyjna ze stopniami. O innych formalnosciach zawsze mozesz sie dowiedziec w sekretariacie
-
- WSR Guru
O szkurcze a ja jeszcze od zeszłego semestru myślałem że nie mozna mieć 4
Regulamin Przyznawania Stypendiów
Regulamin Przyznawania Stypendiów
-
- Ekspert
-
- Ekspert
Ostateczny termin składania podań o przynanie stypendium naukowego upływa 5 marca 2007. Podania składacie w sekretariacie szkoły.
UWAGA!!!
Przyjmujemy tylko kompletne podania tzn. zawierające:
uzasadnienie (czyli dlaczego akurat Ty powinienieś otrzymać stypendium)
wyliczoną średnią (minimalna to 4.75)
kserokopię indeksu (stron z wystawionymi ocenami za dany semestr)
przynajmniej dwie rekomendacje od wykładowców (najlepiej od tych, u których otrzymalićcie majwyższe noty)
UWAGA!!!
Przyjmujemy tylko kompletne podania tzn. zawierające:
uzasadnienie (czyli dlaczego akurat Ty powinienieś otrzymać stypendium)
wyliczoną średnią (minimalna to 4.75)
kserokopię indeksu (stron z wystawionymi ocenami za dany semestr)
przynajmniej dwie rekomendacje od wykładowców (najlepiej od tych, u których otrzymalićcie majwyższe noty)