Tablet
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
- Początkujący(a)
aw, żle się wysłowiłem, nie ma ich w sklepach bo coraz mniej ich produkują, bo nie schodzą tak jak kiedyś. Ludzie się nauczyli i wolą kupić małego wacomika.
Z bateriami, nie chodziło mi o zabawe w ciągłe wachlowanie nimi, tylko o zakłócenia wynikającymi z budowy piórka z bateria i całą tą elektroniką. Dlatego do pro zadań nie ma mowy o pentagramie. A skoro można mieć volito za małą cenę...
O wyższości samego piórka wacomowskiego mógłbym jeszcze pisać hehe.
Też się kiedyś nabrałem na klona pentagrama, od tego momentu mineło sporo czasu i miałem okazje smyrać po większości tabletach na rynku. Teraz zajmuję się tym pro i stwierdzam że o wiele więcej bym wskórał na małym wacomie niż jakimkolwiek pentaku.
Z bateriami, nie chodziło mi o zabawe w ciągłe wachlowanie nimi, tylko o zakłócenia wynikającymi z budowy piórka z bateria i całą tą elektroniką. Dlatego do pro zadań nie ma mowy o pentagramie. A skoro można mieć volito za małą cenę...
O wyższości samego piórka wacomowskiego mógłbym jeszcze pisać hehe.
Też się kiedyś nabrałem na klona pentagrama, od tego momentu mineło sporo czasu i miałem okazje smyrać po większości tabletach na rynku. Teraz zajmuję się tym pro i stwierdzam że o wiele więcej bym wskórał na małym wacomie niż jakimkolwiek pentaku.
-
- akademiareklamy.edu.pl
graficy: podsumowanie zestawienia dwóch marek tabletów
reasumując:
jesli ktoś chce mieć wielki format za umiarkowaną kasę i do zabawy - wybiera pentagram
jeśli chce mieć pro wybiera wacoma z tym zastrzeżeniem, że jak ma mało kasy ma też mały format
PS
obu bym na pewno nie kupował a format mimo, iz kolega to bagatelizuje ma znaczenie
a wygląda to w skrócie tak:
Pentagram
obszar roboczy - 304x228
cena - 450 zł z VAT
Wacom
127,6x92,8
498.00 zł z VAT
127,6x92,8
298.00 zł z VAT
208,8x150,8mm
1 013.00 zł z VAT
jesli ktoś chce mieć wielki format za umiarkowaną kasę i do zabawy - wybiera pentagram
jeśli chce mieć pro wybiera wacoma z tym zastrzeżeniem, że jak ma mało kasy ma też mały format
PS
obu bym na pewno nie kupował a format mimo, iz kolega to bagatelizuje ma znaczenie
a wygląda to w skrócie tak:
Pentagram
obszar roboczy - 304x228
cena - 450 zł z VAT
Wacom
127,6x92,8
498.00 zł z VAT
127,6x92,8
298.00 zł z VAT
208,8x150,8mm
1 013.00 zł z VAT
Ostatnio zmieniony 20 cze (pn) 2005, 14:28:45 przez aw, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Początkujący(a)
To bardzo błedne myślenie, trzeba raczej się zastanowić co można na nim zrobić, a nie kierować sie ciągle formatem, to najczęstrzy błąd jaki popełniają młodzi graficy.
Każdy zrobi jak chce, chciałem tylko przestrzec innych przed wyrzucaniem kasy w błoto. Imo, nazywanie pentaka tabletem to w ogóle jakieś bolesne nieporozumienie, nawet do zabawki cieżko to zaliczyć, chociaż tutaj może świetnie służyć np do rzucania.
Kiedyś kumpela chciała ode mnie odkupić dużego pentaka bo się biedak kużył tylko, serca kasy za ten badziew brać nie miałem, a kumpela osóbka dobra więc za free oddałem.
Każdy zrobi jak chce, chciałem tylko przestrzec innych przed wyrzucaniem kasy w błoto. Imo, nazywanie pentaka tabletem to w ogóle jakieś bolesne nieporozumienie, nawet do zabawki cieżko to zaliczyć, chociaż tutaj może świetnie służyć np do rzucania.
Kiedyś kumpela chciała ode mnie odkupić dużego pentaka bo się biedak kużył tylko, serca kasy za ten badziew brać nie miałem, a kumpela osóbka dobra więc za free oddałem.
-
- akademiareklamy.edu.pl
smutna refleksja na temat strategii cenowych w promocji
generalnie nalezy sobie zawsze przed zakupem zadać pytanie dlaczego coś co ma obszar roboczy wielokrotnie większy kosztuje wielokrotnie mniej
-
- Zawsze coś napisze
ja kiedys w empiku tablet testowalem, najpierw facet patrzyl na mnie wzrokiem wscieklego byka ze musi sprzet wyjmowac a pozniej nie chcial dlugopisu okazac tak mu sie rysowanie spodobalo wiec z testowaniem raczej problemu nie ma.
mam w domu tablet pentagrama, xl chyba. nie wiem czy sie nie przyzwyczailem do tabletu zbytnio (bo rzadko uzywam) czy ten dlugopisik jest strasznie niewygodny - przez ciezka baterie. moze drevious wie czy to przypadlosc tylko pentagrama (a moze mojej reki ) skoro uzywal roznych tabletow.
w sumie to bys jeszcze moze drevious wrzucil kilka swoich prac na net, bo bardzo fajne sa (a stworzenie rysunku zajmuje ci niecala psychofizjologie widzenia ) a z checia bym je poogladal
mam w domu tablet pentagrama, xl chyba. nie wiem czy sie nie przyzwyczailem do tabletu zbytnio (bo rzadko uzywam) czy ten dlugopisik jest strasznie niewygodny - przez ciezka baterie. moze drevious wie czy to przypadlosc tylko pentagrama (a moze mojej reki ) skoro uzywal roznych tabletow.
w sumie to bys jeszcze moze drevious wrzucil kilka swoich prac na net, bo bardzo fajne sa (a stworzenie rysunku zajmuje ci niecala psychofizjologie widzenia ) a z checia bym je poogladal
-
- Początkujący(a)
-
- akademiareklamy.edu.pl
prace kreatywne miód na serce pogromcy reklamy
to i ja sie do tegoz apelu dołączam - chętnie bym zobaczył prace wykonane na tym słynnym tablecie, którego moje serce już porząda
-
- Początkujący(a)
no cóż, zawsze można zajrzeć tutaj: www.krzysztofbielenin.com
warto też zajrzeć tam za 2-3 tyg...
warto też zajrzeć tam za 2-3 tyg...
-
- akademiareklamy.edu.pl
reklama prac Kszyśka
pkp - mało ich tam tylko, to pewnie dlatego, że trzeba je było rysować po kawałku i spawać później szopie hehe
-
- WSR Guru