"Pytajnik" ARCHIWUM

Ogłoszenia, prośby o pomoc itp.

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski

Zablokowany
maland
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: maland » 12 sty (wt) 2010, 20:15:10

kto moze mnie poratowac i wyslac lub udostepnic gdzies w necie notatki z reklamy prasowej i promocji z ostatniego zjazdu zaocznych.

z gory wielkie dzieki! :)

anton868
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: anton868 » 12 sty (wt) 2010, 20:57:02

maland pisze:kto moze mnie poratowac i wyslac lub udostepnic gdzies w necie notatki z reklamy prasowej i promocji z ostatniego zjazdu zaocznych.

z gory wielkie dzieki! :)
Ja udostępnię z reklamy prasowej ale dopiero jutro (właśnie to wszystko wstukuje w kompa) .

anton868
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: anton868 » 12 sty (wt) 2010, 21:11:02

A to jeszcze zapytam.

Pytanie do p. Sławka.
Czy jako definicja reklamy może funkcjonować:

Reklama jest to nieosobowa i płatna forma promocji.

albo alternatywnie

reklama jest to płatna i występująca w mediach forma promocji, przekazująca informację odbiorcy.

Ta druga wydaje mi się lepsza i wyczerpująca (a zarazem najkrótsza na świecie definicja reklamy). Bo czytając te najlepsze definicje miałem wrażenie, że to gadanie o popieraniu towarów czy idei, owszem w praktyce tak jest ale wydaje mi się, że nie musi.
Jeżeli narysuje kwiatka czy długopis podpisze się pod rysunkiem i umieszczę to w czasopiśmie płacąc za opublikowanie, to jest to już reklamą. W końcu promuje mój rysunek i moją osobę bo jest podpis. Proszę o ewentualne sprostowanie.

anton868
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: anton868 » 13 sty (śr) 2010, 01:19:15

maland pisze:kto moze mnie poratowac i wyslac lub udostepnic gdzies w necie notatki z reklamy prasowej i promocji z ostatniego zjazdu zaocznych
umieszczam zgodnie z obietnicą notatki z reklamy prasowej - z całego roku plus skany (lub nie skany) książek.

umieszczam to:
http://www.szkolareklamy.pl/ftopict-7532.html

[dopisek pesca: Temat przesunięty na FORUM NAUKOWE]

pesca
Ekspert
Ekspert

Post autor: pesca » 13 sty (śr) 2010, 01:27:29

maland pisze:pesca:
Chcialem zapytac czy jesli chce wpis z ang (a mam ocene przepisana ze studiow), to czy moge zlapac prowadzacego kiedykolwiek, czy musze przyjsc na godz zajec na ktore sie zapisalem (piatek wieczorem). Tylko nie wiem czy ta godzina w ogole ruszyla :)
Oczywiście, możesz się zgłosić 'kiedykolwiek' o ile Wykładowca nie będzie akurat przeprowadzał testu pisemnego ;)

bala
Nowy(a)

Post autor: bala » 13 sty (śr) 2010, 10:04:59

jeśli chodzi o urlop to można go wziąc w każdym terminie? na ile i jak to mniej więcej wygląda? z góry dzięki ;)

Patris
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Patris » 13 sty (śr) 2010, 10:06:27

Mam pytanie odnosnie tego:

Sławek będzie czekał na Was w sali numer 5. Odpowiednio o godzinach 08:30; 10:15; 12:00; 13:45 oraz 15:30 będziecie mogli wejść do sali i napisać wszelkie egzaminy, które macie u niego do zaliczenia. UWAGA!!! trzeba stawić się punktualnie, ponieważ podczas trwania egzaminu nie będzie możliwości wejścia do sali!

W sobotę możecie zaliczać:

Arrow PROMOCJĘ [test lub złożenie pisemnej pracy],

Arrow REKLAMĘ PRASOWĄ [ćwiczenie z aspektów graficznych, sprawdzian z lektur + ewentualnie oddanie pracy semestralnej, jeśli ktoś jej nie oddał wcześniej]

Arrow ETYKĘ REKLAMY [test + ewentualne oddanie pracy semestralnej, jeśli ktoś jej nie oddał wcześniej],

Arrow WSZELKIE ZALEGŁOŚCI / UZUPEŁNIENIA [test z TECHNIK SPRZEDAŻY; sprawdzian z BADAŃ REKLAMY; sprawdzian ze STRATEGII REKLAMY - odpowiedź pisemna na wybrane z 99 pytań]

Zaliczenie z PROJEKTOWANIA REKLAM PRASOWYCH [tylko i wyłącznie!] odbędzie się w NIEDZIELĘ 17 stycznia o godzinie 10:15 w sali numer 7!!!

UWAGA!!! W NIEDZIELĘ NIE BĘDZIE MOŻLIWOŚCI PISANIA ŻADNYCH EGZAMINÓW U SŁAWKA WOJTKOWSKIEGO!

Moje pytanie jak mamy to zrobić? w sobote mam zajęcia do 17.00. Jak mam przyjść na egzamin z Etyki Reklamy? Moze jakbym cos wcześniej zliczyła, ale piszecie że trzeba się stawiać o określonych godzinach. Niedziela miała być na egzaminy, wkoncu tam byly 3 godziny na to.

maland
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: maland » 13 sty (śr) 2010, 11:22:37

ja w sumie sie podlacze pod powyzsze pytanie.
Czy jesli Ktos ma zapchane od rana do wieczora, to czy mozna przyjsc do Slawka w sesji poprawkowej nie tracac nic w ten sposob?
Chyba ze uda sie zalatwic w ciagu godziny kilka przedmiotow, ale przy takiej liczbie sluchaczy bedzie to trudne..

p.s. Czy ma ktos maila do p.Waraksy? czy bedzie to analogicznie waraksa(at)szkolareklamy.pl ?

pesca
Ekspert
Ekspert

Post autor: pesca » 13 sty (śr) 2010, 12:42:52

bala pisze:jeśli chodzi o urlop to można go wziąc w każdym terminie? na ile i jak to mniej więcej wygląda? z góry dzięki ;)
Tak, o urlop możesz wystąpić w dowolnym terminie. Może on trwać semestr lub rok. Podanie powinnaś złożyć w sekretariacie.

pesca
Ekspert
Ekspert

Post autor: pesca » 13 sty (śr) 2010, 12:48:47

Patris pisze:UWAGA!!! W NIEDZIELĘ NIE BĘDZIE MOŻLIWOŚCI PISANIA ŻADNYCH EGZAMINÓW U SŁAWKA WOJTKOWSKIEGO!

Moje pytanie jak mamy to zrobić? w sobote mam zajęcia do 17.00. Jak mam przyjść na egzamin z Etyki Reklamy? Moze jakbym cos wcześniej zliczyła, ale piszecie że trzeba się stawiać o określonych godzinach. Niedziela miała być na egzaminy, w koncu tam byly 3 godziny na to.
Planowo w sobotę były dwa dwa zajęcia ze Sławkiem Wojtkowskim, poza tym na dużej części zajęć sobotnich nie macie egzaminów a jedynie przynosicie prace na zaliczenie więc nie trzeba być planowe 1,5h. Duża część Wykładowców 'sobotnich' nie przyjeżdża do WSR na jedne zajęcia więc jest czas aby ewentualnie na zaliczenie przyjść do nich w trochę innych niż planowe godziny.

pesca
Ekspert
Ekspert

Post autor: pesca » 13 sty (śr) 2010, 12:51:03

maland pisze:ja w sumie sie podlacze pod powyzsze pytanie.
Czy jesli Ktos ma zapchane od rana do wieczora, to czy mozna przyjsc do Slawka w sesji poprawkowej nie tracac nic w ten sposob?
Chyba ze uda sie zalatwic w ciagu godziny kilka przedmiotow, ale przy takiej liczbie sluchaczy bedzie to trudne..

p.s. Czy ma ktos maila do p.Waraksy? czy bedzie to analogicznie waraksa(at)szkolareklamy.pl ?
To też jest pewne rozwiązanie :) Maila do Moniki wysłałam na Twojego maila :)

_Kaska_
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: _Kaska_ » 13 sty (śr) 2010, 13:05:31

Mam pytanie. Jak mozna sie skontaktowac z P. Karpiłowskim? Chcialam skonsultowac prace zaliczeniowe, a nie wiem nawet w jakich godzinach mozna Go zlapac w szkole.

maland
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: maland » 13 sty (śr) 2010, 13:23:15

pesca pisze: To też jest pewne rozwiązanie :) Maila do Moniki wysłałam na Twojego maila :)
Ale nadal nie odpowiedzialas czy Slawek przyjmie nas w terminie poprawkowym bez zadnych konsekswencji :)

dzieki za maila (mam nadzieje ze doszedl, bo nie moge sprawdzic tego w pracy)

pesca
Ekspert
Ekspert

Post autor: pesca » 13 sty (śr) 2010, 15:15:03

maland pisze:Ale nadal nie odpowiedzialas czy Slawek przyjmie nas w terminie poprawkowym bez zadnych konsekswencji :)
Oczywiście, że przyjmie Was bez żadnych konsekwencji :)

pesca
Ekspert
Ekspert

Post autor: pesca » 13 sty (śr) 2010, 15:16:33

_Kaska_ pisze:Mam pytanie. Jak mozna sie skontaktowac z P. Karpiłowskim? Chcialam skonsultowac prace zaliczeniowe, a nie wiem nawet w jakich godzinach mozna Go zlapac w szkole.
Niestety nie mamy maila do niego, w szkole będzie w najbliższy piątek o godzinie 19:00 oraz w sobotę w godzinach 13:45 - 18:45.

Zablokowany