"Pytajnik" ;-)

Ogłoszenia, prośby o pomoc itp.

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Re: Warsztaty learningowe

Post autor: s_wojtkowski » 14 sty (pt) 2011, 19:07:50

Kim_Who2 pisze:
gnievko pisze:Co to są warsztaty learningowe i czy jeśli chcę pójść 22 stycznia na ich zaliczenie, to lepiej mieć coś już przygotowane? Jakieś prace się na to robi?? Właśnie odkryłem, że jest to coś obowiązkowego
Podpisuję się pod pytaniem i je ponawiam.
Warsztaty te są obowiązkowe?
I trzeba je zaliczyć w pierwszym roku, pierwszym semestrze?
Warsztaty learningowe są obowiązkowe co do uczestnictwa i zaliczenia (na ocenę) dla wszystkich Słuchaczy grup dziennych i zaocznych II roku. Nie trzeba na nie przynosić nic poza typowymi materiałami piśmienniczymi.

rosenrot
Początkujący(a)
Początkujący(a)

komunikacja wizualna

Post autor: rosenrot » 15 sty (sob) 2011, 11:38:16

czy ktos moze przypomnieć co składa sie na zaliczenie kominikacji wizualnej z Z. tomaszczukiem??:) podobno jest 5 rzeczy , prosilbym o szybkie wytłumaczenie.dzieki

JwSwietocho_1
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: JwSwietocho_1 » 15 sty (sob) 2011, 15:51:27

Hej, czy gdzieś na forum jest informacja, kto i ile ma ocen z gospodarki rynkowej? Ewentualnie będę wdzięczny za w miarę dokładne notatki, bo moje są trochę dziurawe i nie chcę ryzykować oblania testu. :)

Kingula
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Re: komunikacja wizualna

Post autor: Kingula » 15 sty (sob) 2011, 16:43:16

rosenrot pisze:czy ktos moze przypomnieć co składa sie na zaliczenie kominikacji wizualnej z Z. tomaszczukiem??:) podobno jest 5 rzeczy , prosilbym o szybkie wytłumaczenie.dzieki

Z tego, co mi wiadomo, trzeba zrobić:
1. Fotografię rejestrującą problem skali obrazu w mieście.
2. Powiększenie - zdjęcie, które na pierwszy rzut oka przedstawia jakaś oczywista, zwykłą sytuacje, ale po przybliżeniu/powiększeniu tego zdjęcia można na nim dostrzec coś, co w pewien sposób zmienia jego przesłanie.
3. Piktogram (tyle tylko, że przedstawiający jakiś absurd (?).
4. Wybierz zdjęcie, które uważasz za najlepsze i które zrobiłeś w tym roku (w formacie pocztówkowym).
5. Zdjęcie czegoś, co wynika z otoczenia.

;).

maljustyna
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: maljustyna » 15 sty (sob) 2011, 18:18:41

a to wszystkie mają być drukowane czy tylko to najlepsze zdjęcie?

Angelika
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: Angelika » 15 sty (sob) 2011, 18:33:09

Są już wyniki z angielskiego grupa zaoczna poziom 4 bo nigdzie nie widzę, a miały być podane w sobotę??

Kingula
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: Kingula » 15 sty (sob) 2011, 18:43:53

maljustyna pisze:a to wszystkie mają być drukowane czy tylko to najlepsze zdjęcie?
Ja wydrukowałam tylko najlepsze', bo nie wydaję mi się, żeby obowiązkiem było drukować wszystkie :).

Nusia
Nowy(a)

Post autor: Nusia » 15 sty (sob) 2011, 19:17:03

A ja mam następujące pytanie, czy jeżeli mam przepisaną ocenę z języka angielskiego (zdawałam egzamin na innej uczelni) to muszę dodatkowo pisać pracę zaliczeniową?Do tej pory tak nie było a ostatnio takie nowe zasady wprowadził p.Kwiecień..Nie jest mi na rękę przyjazd na WSR tylko żeby pisać tę pracę :(

rosenrot
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: rosenrot » 15 sty (sob) 2011, 19:36:46

Z tego, co mi wiadomo, trzeba zrobić:
1. Fotografię rejestrującą problem skali obrazu w mieście.
2. Powiększenie - zdjęcie, które na pierwszy rzut oka przedstawia jakaś oczywista, zwykłą sytuacje, ale po przybliżeniu/powiększeniu tego zdjęcia można na nim dostrzec coś, co w pewien sposób zmienia jego przesłanie.

Mozesz jakos przyblizyc to 2? , moze byc cos na wzór wyciecia jakiegos elemtu który zmieni sens dosłowny ze zwykłego widoczku:D?.
A problem skali to np wielka reklama kontra człowiek stojacy pod nią?

Kingula
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: Kingula » 15 sty (sob) 2011, 21:08:43

rosenrot pisze:Mozesz jakos przyblizyc to 2? , moze byc cos na wzór wyciecia jakiegos elemtu który zmieni sens dosłowny ze zwykłego widoczku:D?.
A problem skali to np wielka reklama kontra człowiek stojacy pod nią?
Praca dotycząca punktu 2 była inspirowana filmem, który oglądaliśmy na zajęciach ("Powiększenie", org. "Blowup"). Tu link do fragmentu, którego dotyczy praca: http://www.youtube.com/watch?v=PGP7VW_O ... re=related. Mniej więcej w 4-5 minucie widoczne jest "sedno" sprawy - fotograf dostrzega na wykonanym przez siebie zdjęciu coś, czego fotografując nie był świadom - do bliższej analizy stosuje owe powiększenie. Wniosek z tego jest taki, ze robiąc zdjęcie parze, przypadkiem odkrył na zdjęciu coś, co stało się (o ile dobrze pamiętam) dowodem zbrodni - zdjęcie zmieniło swoje przesłanie. Rozumiesz? :).
A w kwestii problemu skali nie wypowiem się zbyt obszernie, bo sama nie do końca wiem o co dokładnie chodzi..

rosenrot
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: rosenrot » 15 sty (sob) 2011, 22:41:48

Dzieki za taki wyczerpujacy tekst. rozumiem juz teraz. dzieki. dobrze ze wystarczy przyniesc a to juz zalicza:)

Kingula
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: Kingula » 15 sty (sob) 2011, 22:59:01

Proszę bardzo, mam nadzieje, ze choć trochę pomogłam ;).

Cietrzew
Nowy(a)

Post autor: Cietrzew » 16 sty (ndz) 2011, 01:05:43

Kiedy będą dostępne materiały do testu z poligrafii? Wszystkie 3 linki w temacie nie działają. Znikąd nie da się ich ściągnąć. Bardzo proszę, by ktoś kto już je ma wrzucił je na jakiś hosting bo wiem,że nie tylko ja mam z tym problem.

Sławku: Gdzie można znaleźć dokładny opis obowiązkowych rozmiarów reklam na projektowanie reklam prasowych? Widziałam odpowiedzi w kilku wersjach. Czy reklamy A3/A4/A5 mają się różnic ilością tekstu i elementów,czy to po prostu ta sama reklama w 3 różnych wielkościach? Które z nich mają być poziome, a które pionowe? Mamy je wklejać na jakieś reprezentatywne tło jak w galerii szkoły,czy tylko autorzy wyróżnionych projektów mają się z tym potem męczyć przed publikacją;)

Angelika
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: Angelika » 16 sty (ndz) 2011, 14:30:50

ma ktoś email do Pana Boguckiego?

marty
Nowy(a)

jm

Post autor: marty » 16 sty (ndz) 2011, 14:34:36

Ma ktoś może jakieś materiały na test z Ekonomiki u p. Syrowatko?:) prooosze pomóżcie :) pozdrawiam

ODPOWIEDZ