Sesja

Ogłoszenia, prośby o pomoc itp.

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski

ODPOWIEDZ
daryaa
Nowy(a)

Sesja

Post autor: daryaa » 14 gru (czw) 2006, 22:47:45

Mam takie pytanie , kiedy pojawi się rozpiska terminów egzaminów ?
Czy bedzię to jeszcze przed świętami czy już po nowym roku , nie ukrywam że zalęzy mi na tym aby to było jak najprędzej .
Organizuje zimowisko dla dzieciaków i mój wyjazd może pokryć się z jakimś egzaminem więc jeśli tak się stanie wole mieć czas na dogadanie się z wykładowcą :P :D
Pozdrawiam
Darya

PS Wiem że to może być wcześnie na takie pytania ale może jakiś cudem jednak...

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Terminy zjazdów na przełomie semestrów

Post autor: s_wojtkowski » 15 gru (pt) 2006, 12:02:51

sesja egzaminacyjna po semestrze jesienno-zimowym:
20/21 stycznia (sesja egzaminacyjna)
27/28 stycznia (poprawkowa sesja egzaminacyjna)

pierwszy zjazd w semestrze wiosenno-letnim: 17/18 lutego

OSHka
Ekspert
Ekspert

Post autor: OSHka » 03 sty (śr) 2007, 00:53:58

** Studia zaoczne **

Pytanko - kiedy mamy odbierac karty egzaminacyjne? Czy egzaminy są tylko z niedzielnych obowiązkowych przedmiotów a reszta zależy od ustaleń z ćwiczeniowcami? Jeśli chcę przpeisać ocenę z innej uczelni to mam to zrobić przed, w trakcie czy po egzaminie?

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 03 sty (śr) 2007, 08:04:18

Oshka&pozostali zaoczniacy

1. Karty obieracie koniecznie na tym zjeździe.

2. Ocenę musisz mieć z każdego przedmiotu na jaki chodziaś w tym semestrze, bez względu na to czy to przedmiot sobotni czy niedzielny. A to jaka jest forma zdobycia tej oceny (czyli czy to egzamin, czy jakaś praca zaliczeniowa, czy średnia ocen z semestru) tego się powinniście dowiedzieć (i domagać) od Wykładowcy juz na pierwszych, maksymalnie na drugich zajęciach!

3. A co do przepisywania ocen z innej uczelni to nieco późno już jest gdyż od dawna w Niezbędniku grup dziennych jak i zaocznych istnieje post, który mówi:
Happy pisze:Zasady przepisywania ocen z innych uczelni:

Jeżeli ktoś chce mieć przepisaną ocenę z przedmiotu realizowanego w WSR z innej uczelni to musi spełnić następujące warunki:

1. Ustalić z Wykładowcą prowadzącym zajęcia czy wyrazi zgodę na przepisanie oceny z innej szkoły
2. Złożyć podanie do Dyrekcji szkoły z prośbą o przepisanie oceny wraz z kserokopią strony indeksu, na której owa ocena jest wpisana
3. Zgłosić się do Wykładowcy prowadzącego zajęcia na koniec semestru podczas sesji egzaminacyjnej z indeksem i kartą egzaminacyjną
4. Osobiście przypilnować Wykładowcę żeby wstawił ową ocenę w cztery miejsca: do indeksu, karty egzaminacyjnej, dziennika lekcyjnego oraz protokołu egzaminacyjnego! (te dwa ostatnie punkty są niezwykle ważne, gdyż jeśli złapiecie Wykładowcę w tzw: "przelocie" i wpisze Wam tylko ocenę do indeksu to na pewno nie zostanie to odnotowane w dokumentacji szkoły!!! Co grozi tym, że będziemy Was ścigać za warunki!)

balum
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: balum » 13 sty (sob) 2007, 22:34:04

A... to wykładowcy nie wiedzą gdzie i dlaczego mają wstawiać oceny 8O Trzeba ich pilnować, hmmm :wink:

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 13 sty (sob) 2007, 23:11:46

Wiedzieć wiedzą, ale trzeba się przypomnieć. I powtórzyć, że się przepisuje ocenę i takie tam... Nikt nie jest niezawodny! :wink: Ty byś o każdym uczniaku i tym co mu obiecałaś pamiętała? :P

ODPOWIEDZ