Najlepsi filozofowie WSR
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Najlepsi filozofowie WSR
Najlepszymi filozofami Warszawskiej Szkoły Reklamy w semestrze jesienno-zimowym 2006/2007 okazali się być: Małgorzata Rodek (cel.), Kasandra Szczawińska (cel.), Michał Tomaka (bdb.), Mario Kaczmarek (bdb.), Piotr Adam Gwalbert Milbert (bdb.), Ola Kondraciuk (bdb.), Olga Glinka (bdb.), Ania Hajs (bdb.), Piotr Mirosz (db.), Andrzej Kroll (db.), Ewa Turowska (db.), Marysia Przybysz (db.), Stella Matyja (db.), Grzegorz Hadała (db.) i Gallus Anonimus (db.). Gratuluję, dziękuję i polecam się w następnym semestrze*.
* Zajęcia z filozofii nowożytnej i współczesnej (lutowe, marcowe, kwietniowe i majowe środy, 13:45-15:15) przydadzą się każdemu, kto chce się dobrze czuć, gdy jego znajomi dyskutują o Cogito ergo sum Kartezjusza, trzcinie myślącej Pascala, racjonalizmie francuskim (Wolter), empiryzmie angielskim (Locke) i idealizmie niemieckim (Hegel), a także o imperatywie kategorycznym Kanta, panach i niewolnikach Nietzschego, bojaźni i drżeniu Kierkegaarda, id, ego i superego Freuda i lęku przed śmiercią w egzystencjalizmie Sartre’a.
* Zajęcia z filozofii nowożytnej i współczesnej (lutowe, marcowe, kwietniowe i majowe środy, 13:45-15:15) przydadzą się każdemu, kto chce się dobrze czuć, gdy jego znajomi dyskutują o Cogito ergo sum Kartezjusza, trzcinie myślącej Pascala, racjonalizmie francuskim (Wolter), empiryzmie angielskim (Locke) i idealizmie niemieckim (Hegel), a także o imperatywie kategorycznym Kanta, panach i niewolnikach Nietzschego, bojaźni i drżeniu Kierkegaarda, id, ego i superego Freuda i lęku przed śmiercią w egzystencjalizmie Sartre’a.
-
- Loża WSR
Re: Najlepsi filozofowie WSR
"(...) i lęku przed śmiercią w egzystencjalizmie Sartre’a"
Kurde to ja tyle semestrów przechodziłem i na coś takiego to się ani razu nie załapałem - na jakieś konkretne przedstawianie tego przedstawiciela egzystencjalizmu ateistycznego i o bytach i nicości
Kurde to ja tyle semestrów przechodziłem i na coś takiego to się ani razu nie załapałem - na jakieś konkretne przedstawianie tego przedstawiciela egzystencjalizmu ateistycznego i o bytach i nicości
-
- Loża WSR
"Zwięzłość słowa rodzi szerokość myśli."
Oj Ollo Ollo... ja to już jak widać jakiś czas temu zwątpiłem w to, że któregoś dnia będzie mi dane usłyszeć na HF [NiW] jakąś dłuższą i obiektywną pogadankę na temat Sartre'a
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Odpowiedzi na pytania i inne takie
Chwaliłem, tylko w innej formie. Szukam nowych (formalnie) technik chwalenia i niniejszy topik stanowi experyment z tego zakresu.Magdusia pisze:eeeeeej Sławex to nie fer, w zeszłym semestrze nas nie chwaliłeś...
Nie.Magdusia pisze:mam mieć doła?
Wszystkie. Oprócz Twojej (dostałem ją dzień później i leży na innej kupce).Negreen pisze:Hm... Slawku ale chyba nie wszystkie prace oceniles, co?
Twarda sztuka z Ciebie. Prawdziwe filozoficzne zacięcie. Nieustające zadziwienie rzeczywistością. Jestem zbudowany!Ollo pisze:teraz będzie mój 4 semestr z filozofia, to może na sam jego koniec chodzić będziemy co by się NOWYCH i CIEKAWYCH rzeczy dowiedzieć
Dodanie słowa "obiektywną" po słowie "pogadankę" sugeruje, że odbywają się na filozofii jakieś "nie-obiektywne" rozmowy. Jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się poprowadzić jakiejś "nie-obiektywnej" dyskusji na filozofii. Nawet nie wiedziałbym jak to zrobić... Mam nadzieję, że to tylko moja nadwrażliwość kazała mi odnieść się do Twojego posta w tym kontekście. (Na siłę Cię z Twojego "zwątpienia" nie wyprowadzę, ale o zajęciach nt. Sartre'a powiadomię z minimum tygodniowym wyprzedzeniem.)seize pisze:ja to już jak widać jakiś czas temu zwątpiłem w to, że któregoś dnia będzie mi dane usłyszeć na HF [NiW] jakąś dłuższą i obiektywną pogadankę na temat Sartre'a
-
- Loża WSR
Re: Odpowiedzi na pytania i inne takie
Heh to kto wie może kiedyś uda mi się zajrzeć i z łezką w oku po raz pierwszy takich wysłuchać
-
- Bywalec
-
- Loża WSR
-
- WSR Guru
-
- Loża WSR
Re: Odpowiedzi na pytania i inne takie
marne wytłumaczenie "w innej formie"! nikt nas nie wznosił na wyżyny doceniajac nas w tak zacny sposób.wojtkowski pisze:Chwaliłem, tylko w innej formie. Szukam nowych (formalnie) technik chwalenia i niniejszy topik stanowi experyment z tego zakresu.Magdusia pisze:eeeeeej Sławex to nie fer, w zeszłym semestrze nas nie chwaliłeś...
Nie.Magdusia pisze:mam mieć doła?
chyba jednak będę miala doła. zwłaszcza po tym sformulowaniu którego własnie użyłam, bo jego piękno i wzniosłość mnie zrujnowała emocjonalnie