Projektowanie graficzne Sobota 10:15

Ogłoszenia, prośby o pomoc itp.

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski

ODPOWIEDZ
Alchemique
Nowy(a)

Projektowanie graficzne Sobota 10:15

Post autor: Alchemique » 19 lut (pn) 2007, 13:39:09

Witam serdecznie,

Zakładam ten temat żebyśmy wymieniali uwagi itp o pracach domowych z Projektowania graficznego.

Dla zapominalskich na przyszłe zajęcia mamy przynieść:

- pierwsze szkice opakowań kosmetyków (minimalnie linia trzech produktów) zaplanowanych pod względem profilu odbiorcy, adekwatnych do samego produktu i pozycji jego marki na półce
- wstępny kosztorys:
* wykorzystywanych zdjęć/ rysunków na etykiecie
* fontów
* robocizny
- pliki z pierwszymi projektami i ich elementami.

Ja sam mam kilka pytań dość ważnych chyba:

1 Jakie znacie stocki? - wygooglałem kilka ale na nich nie znalazłem tego czego szukam ewentualnie nie jestem w stanie dobrać się do tych zdjęć jeśli juz znalazłem coś co mnie rzuci na kolana.

2 Polska stronka fotosearch.pl mnie pyta w czasie wycenienia jaki jest nakład produktu - cholender ile to jest dużo w kosmetykach a ile mało? Czy nakład 25000 do za mało czy za dużo?

3 Co to znaczy Rozmiar np "do 75% projektu" ?

4 Czy jeśli takie zdjęcie dają mi w rgb to bardzo źle jeśli niema dostępnego w cmyku czy to niema znaczenia?

Na razie tyle :)

Notabene niesamowicie fajnie zapowiadają się te zajęcia, będzie harówa ale ciesze sie jak głupi do sera ;)

A

Frik
Bywalec
Bywalec

Post autor: Frik » 22 lut (czw) 2007, 11:11:48

Alchemique tajemniczy nick 8)

Stocki z których korzystam to:

sxc.hu -chyba każdy zna
bluevertigo.com - też popularny

nie wiem czy znajdziesz tam coś revolucyjnego w końcu to tylko materiał a to ty jesteś rzeźbiarzem

:wink:

Rozmiar np "do 75% projektu" - też jestem ciekawy

Alchemique
Nowy(a)

Post autor: Alchemique » 22 lut (czw) 2007, 18:33:15

O dzięki :)))

Alchemique ewoluowało z Alchemika kiedy sie okazało ze w polskim fandomie już jeden Alchemik jest :) a co do tajemniczości to "jestem w googlach więc istnieję" ;)

ODPOWIEDZ