"Proszę Was o życie"...
... takim dramatycznym apelem zaczyna się list otwarty do społeczności WSR, napisany przez naszą Absolwentkę (grupa SG, tryb zaoczny) sprzed kilku lat. U Doroty, którą wielu Wykładowców dobrze jeszcze pamięta, wykryto endometriozę, chorobą ciężką i przykrą.
Dotychczasowe terapie i operacje okazały się bezskuteczne. Pojawiła się szansa na wyzdrowienie przy pomocy nowego preparatu, jednak na badania potrzeba 1000-1500 pln, a na samą terapię dodatkowo 800 eur (ok. 3000 pln), co znacznie przewyższa możliwości Doroty.
Zwracam się więc z apelem do wszystkich członków naszej społeczności o pomoc. Wpłaty 5 pln (bądź wielokrotności tej sumy) przyjmuje sekretariat szkoły do niedzieli (18/03/2007) włącznie (za pokwitowaniem).
Prezes Zarządu WSR Artur Waczko zadeklarował podwojenie zebranej do niedzieli kwoty z budżetu szkoły.
Liczę, że kolejna akcja odpowiedzialności i zaangażowania społecznego w naszej szkole skończy się sukcesem i jeśli nie całość, to przynajmniej sporą część potrzebnej kwoty przekażemy Dorocie.
(Darowizny można też wpłacać na konto:
Fundacja Dzieciom ,,Zdążyć z Pomocą ’’
Bank Pekao S.A. nr: 50 1020 1156 0000 7902 0007 7248
Koniecznie z dopiskiem: ,,darowizna na rzecz Doroty Danuty Małasiewicz’’)
Więcej o Dorocie (w tym jej rysunki i wiersze): www.dorota.moklegionowo.pl
Kontakt: dorota.malasiewicz@gmail.com
"Proszę Was o życie"
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Podsumowanie krótkiej akcji wspierającej DDM
Udało się pomóc Dorocie.
Jeszcze przed Świętami otrzymała od nas 500 pln (z czego 218 pln pochodziło ze zbiórki społecznej Słuchaczy WSR, a pozostałą część kwoty dołożyła Dyrekcja WSR).
Miałem trochę wątpliwości dzwoniąc do Doroty, czy nasze wsparcie okaże się wystarczające, ale uspokoiła mnie, bardzo dziękując i mówiąc, że to dla niej naprawdę wartościowa i ważna pomoc.
Dorota uzyskała fundusze jeszcze z kilku innych źródeł. Terapia została zamówiona, a stało się to możliwe także dzięki naszemu środowisku.
No właśnie: dzięki!
Jeszcze przed Świętami otrzymała od nas 500 pln (z czego 218 pln pochodziło ze zbiórki społecznej Słuchaczy WSR, a pozostałą część kwoty dołożyła Dyrekcja WSR).
Miałem trochę wątpliwości dzwoniąc do Doroty, czy nasze wsparcie okaże się wystarczające, ale uspokoiła mnie, bardzo dziękując i mówiąc, że to dla niej naprawdę wartościowa i ważna pomoc.
Dorota uzyskała fundusze jeszcze z kilku innych źródeł. Terapia została zamówiona, a stało się to możliwe także dzięki naszemu środowisku.
No właśnie: dzięki!
-
- Nowy(a)
DZIęKI WSZYSTKIM!
Witam!
Serdecznie dziękuję wszystkim za datki!!! *****
Jestescie cudowni.
Terapię mogłam, dzięki Was zamówić szybciej...czekałam i tak na Nią, bo idioci ze strazy granicznej nie uznawali certyfikatu po rosyjsku i myśleli, że to narkotyk...chciali potwierdzxać badaniami w laboratorium w Polsce...
Dzięki temu, że pojechał osobiście lekarz, który terapią się zajmuje w Polsce...jest jedyny i dzieki temu ze Rosjanie (przedstawiciele prof. Abidowa, ktory lek opracował) wybili z glowy rozpieczetowywanie ampulek leku (kazda prawie 300 zł) ... moglam w koncu zaczac go brac...
Pzdr celników...kurcze....za opuznienie ponad 2 tygodnie...
12 lipca wzielam ostatni zastrzyk, bylo ich 20 (obolale posladki...ale wytrzymalam) i naprawde dobrze sie czuje...ciezko pracuje w Multikienie w zlotych tarasach i bardzo lubie tą prace, a to kino to naprawde fajne miejsce...niedawno otworzylismy...
Mozecie wpadać mnie odwiedzać...
Jesli chodzi o me wnętrze, to Mam co prawda teraz 3 srednie torbiele 3-4 cm (ale stwierdzono, że to sprawy hormonalne, wiec lykam leki i pod koniec miesiaca mam isc na kontrol...)
pzdr WAS WSZYSTKICH
ps. Jestem dumna, ze uczęszczałam do WSR....wzruszacie mnie i dzięki miedzy innymi Wam, wierze, ze świat nie jest tak czarny, jak się czasem niektórym wydaje ))
ps2. Jak chcecie to moja stronka
www.dorota.moklegionowo.pl
a tu o mnie tez...w google.com
http://www.google.com/search?hl=pl&q=Do ... Szukaj&lr=
Blog
http://dorota-malasiewicz.***SPAM***.pl/
Ps 3. Organizuję koncert 13.10 charytatywny
Tu jest ogloszenie i dane do mnie *** http://***/users/299775/detail/
Mogę rozdawać ulotki Szkoły(do biletów). Na koncerty przychodzi duzo mlodych osób, jest to Miejski Ośrodek Kultury, więc te osoby często mają zainteresowania podobne do kierunków WSR
w razie co piszcie...
gg - 3154972, dorota.malasiewicz@gmail.com
dorota m.
Serdecznie dziękuję wszystkim za datki!!! *****
Jestescie cudowni.
Terapię mogłam, dzięki Was zamówić szybciej...czekałam i tak na Nią, bo idioci ze strazy granicznej nie uznawali certyfikatu po rosyjsku i myśleli, że to narkotyk...chciali potwierdzxać badaniami w laboratorium w Polsce...
Dzięki temu, że pojechał osobiście lekarz, który terapią się zajmuje w Polsce...jest jedyny i dzieki temu ze Rosjanie (przedstawiciele prof. Abidowa, ktory lek opracował) wybili z glowy rozpieczetowywanie ampulek leku (kazda prawie 300 zł) ... moglam w koncu zaczac go brac...
Pzdr celników...kurcze....za opuznienie ponad 2 tygodnie...
12 lipca wzielam ostatni zastrzyk, bylo ich 20 (obolale posladki...ale wytrzymalam) i naprawde dobrze sie czuje...ciezko pracuje w Multikienie w zlotych tarasach i bardzo lubie tą prace, a to kino to naprawde fajne miejsce...niedawno otworzylismy...
Mozecie wpadać mnie odwiedzać...
Jesli chodzi o me wnętrze, to Mam co prawda teraz 3 srednie torbiele 3-4 cm (ale stwierdzono, że to sprawy hormonalne, wiec lykam leki i pod koniec miesiaca mam isc na kontrol...)
pzdr WAS WSZYSTKICH
ps. Jestem dumna, ze uczęszczałam do WSR....wzruszacie mnie i dzięki miedzy innymi Wam, wierze, ze świat nie jest tak czarny, jak się czasem niektórym wydaje ))
ps2. Jak chcecie to moja stronka
www.dorota.moklegionowo.pl
a tu o mnie tez...w google.com
http://www.google.com/search?hl=pl&q=Do ... Szukaj&lr=
Blog
http://dorota-malasiewicz.***SPAM***.pl/
Ps 3. Organizuję koncert 13.10 charytatywny
Tu jest ogloszenie i dane do mnie *** http://***/users/299775/detail/
Mogę rozdawać ulotki Szkoły(do biletów). Na koncerty przychodzi duzo mlodych osób, jest to Miejski Ośrodek Kultury, więc te osoby często mają zainteresowania podobne do kierunków WSR
w razie co piszcie...
gg - 3154972, dorota.malasiewicz@gmail.com
dorota m.