Pytajnik ID: sprawy bieżące & nie cierpiące zwłoki

Informacje dla Studentów w WSR.

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Plan roboczy nie bardzo będzie się różnił od oficjalnego

Post autor: s_wojtkowski » 01 wrz (śr) 2010, 11:51:16

Persja pisze:Plan który podano jest okreslony jako roboczy... Czy długo będzie trzeba czekać na nie roboczy? Nie wiem czy mam to podawać w pracy czy nie...
Podawać. Jeżeli będą jakieś zmiany, to tylko kosmetyczne.

Martusia B
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martusia B » 06 wrz (pn) 2010, 07:44:54

Sławku! a godzinowo zdjazdy 25-26/09 jak to będzie? bo ja nie wiem czy brać wolne, czy ustawiać się do pracy.. :/

Martusia B
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martusia B » 06 wrz (pn) 2010, 11:09:16

i chciałam złożyc niestety zażalenie na nowego prowadzącego sekretariat ID.. ja wiem, że dużo dokumentów, ale ile można czekać na ogarnięcie dwóch spraw. jedna ogarnięta po 1,5 tygodnia, a odpowiedzi co do drugiej nie dostałam już chyba od 3 tygodni.. a jest ona związana z płatnościami.. nie wiem ile zalegam..

Sławku, przemyśl to, bo kurdę jeszcze mnie wywalą z Podkowy i co będzie.. a doprosić się nie mogę.. nie mam już siły poprostu do tego człowieka.. :/ obiecuje, obiecuje.. a ja czekam i czekam.. a kasa rośnie.. :/

koscinski
Nowy(a)

Post autor: koscinski » 06 wrz (pn) 2010, 17:48:10

Ja mam z kolei pytanie dość ważne, gdyż jak zwykle pobieram rentę z ZUS a potrzebuję zaświadczenia o kontynuowaniu nauki. Nie pamiętam czy ZUS czepia się już od września blokując wypłaty czy od października.... Wiem też, że mam zaległości finansowe, ale jeżeli nie dostanę zaświadczenia to będę miała problem z zapłatą za szkołę.

Martusia B
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martusia B » 09 wrz (czw) 2010, 00:28:45

miałam podobny problem.. poczekasz jakieś 2 tygodnie na zaświadczenie.. mija 3 tydz jak nie wiem ile ja mam zaległości w płatnościach.......

koscinski
Nowy(a)

Post autor: koscinski » 09 wrz (czw) 2010, 22:12:34

to super, bo faktycznie po to się płaci za szkołę w cholerne wakacje żeby nie móc uzyskać informacji...

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Parę zdań w obronie Adama

Post autor: s_wojtkowski » 10 wrz (pt) 2010, 21:00:45

Parę zdań w obronie Adama. W ostatnich tygodniach byłem kilkukrotnie świadkiem, jak odsyłano go z Podkowy Leśnej z niczym, tj. najczęściej informacją, żeby zgłosił rzecz później, bo jest... okres urlopowy. Rzeczywiście zastać w sierpniu czy do połowy września osoby decyzyjne, czy choćby sekretariatowo-biurowe, jest w świecie akademickim bardzo trudno. Niezależnie od tego co to za uczelnia.
Inna sprawa, że powinniście być na bieżąco informowani o trudnościach. Mam nadzieję, że najgorsze już za nami.
Wczoraj otrzymaliśmy wreszcie zestawienie Waszych wpłat czesnego. Ale nie wyglada ono dobrze. Większość studentów ma tu, niestety, zaległości.

Martusia B
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martusia B » 11 wrz (sob) 2010, 10:18:11

Sławku..
uroczyste rozpoczęcie mamy 3.X (oczywiście nie mogę przyjść, chyba nie będzie z tego jakiejś WIELKIEJ afery?)
ale Miś znalazł jakiś tam plan/rozpiskę i:

Zjazdy w semestrze jesienno-zimowym (III semestr)

Pierwszy zjazd: 26.IX (zajęcia tylko w niedzielę w godz. 08:30-18:45)
Drugi zjazd: 09/10.X (w tym wszelkie poprawy z poprzedniego semestru)
Trzeci zjazd: 23/24.X
Czwarty zjazd: 13/14.XI
Piąty zjazd: 27/28.XI
+ dodatkowy zjazd praktyczny

czyli wychodzi na to, że mamy 3 niedziele pod rząd zawalone zajęciami?! i gdzie te zajęcia będą (26.IX) w szkole czy w Podkowie?

pogubiłam się :cry:

Faren
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

A co z dziennymi?

Post autor: Faren » 12 wrz (ndz) 2010, 19:31:28

Elo, ja się chcę zapytać, jak to w końcu będzie z dziennymi? Bo to najpilniejsza sprawa. Druga, czy obowiązkowo trzeba lecieć aż do Podkowy Leśnej na rozpoczęcie roku? Osobiście spodziewałem się zwyczajnego bla bla bla w WSRze :P

Sławku, jeśli to czytasz, sory ale nie mogłem się do ciebie dodzwonić, 1. nie mam wolnego terminu by wam pomóc w tej sprawie co mi opowiadałeś, 2. niestety, ten problem co miałem niestety nie zostanie odwołany.

Pozdro

koscinski
Nowy(a)

Post autor: koscinski » 13 wrz (pn) 2010, 10:10:12

tak, tylko ja się chcę koniecznie dowiedzieć o ZUS... będzie mi ciężko nadrobić zaległości finansowe jeżeli mi zablokują rentę przez brak zaświadczenia... :?
poza tym... to jak w końcu z tą obroną pracy lic? Miało być że przy magisterce na wsr zdjaemy w grudniu a jak nie to jakoś inaczej... już nie wiem o co kaman, w planie jest wypisana tylko obrona dla tych, co magistra będą robić później też w wsr? czy dla reszty jest ten wiosenno letni?

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Magdusia » 13 wrz (pn) 2010, 13:47:02

Martusia B pisze: Zjazdy w semestrze jesienno-zimowym (III semestr)

Pierwszy zjazd: 26.IX (zajęcia tylko w niedzielę w godz. 08:30-18:45)
Drugi zjazd: 09/10.X (w tym wszelkie poprawy z poprzedniego semestru)
Trzeci zjazd: 23/24.X
Czwarty zjazd: 13/14.XI
Piąty zjazd: 27/28.XI
+ dodatkowy zjazd praktyczny

czyli wychodzi na to, że mamy 3 niedziele pod rząd zawalone zajęciami?! i gdzie te zajęcia będą (26.IX) w szkole czy w Podkowie?

pogubiłam się :cry:
jak 3 niedziele pod rzad? zaznaczylam sobie powyzsze zjazdy na kalendarzyku i zadne weekendy sie nie stykają.

PS. czy jest mozliwosc przesuniecia tego zjazdu 13,14 listopada? bo za przeproszeniem ZNÓW zabierany nam jest dlugi weekend, co z tego, ze listopadowy!

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 13 wrz (pn) 2010, 16:41:32

Magdusia pisze: PS. czy jest mozliwosc przesuniecia tego zjazdu 13,14 listopada? bo za przeproszeniem ZNÓW zabierany nam jest dlugi weekend, co z tego, ze listopadowy!
ja tak gościnnie bo to nie ta szkoła :) ale patrząc na rozpiskę to jedziecie zjazdami grup zjazdowych SR i TV więc chyba nie będziecie możliwości abyście to zrobili kiedy indziej

AdamB
Nowy(a)

Post autor: AdamB » 15 wrz (śr) 2010, 12:30:42

koscinski pisze:Ja mam z kolei pytanie dość ważne, gdyż jak zwykle pobieram rentę z ZUS a potrzebuję zaświadczenia o kontynuowaniu nauki. Nie pamiętam czy ZUS czepia się już od września blokując wypłaty czy od października.... Wiem też, że mam zaległości finansowe, ale jeżeli nie dostanę zaświadczenia to będę miała problem z zapłatą za szkołę.
Witam,

Poproszę o przesłanie mailem pełnego imienia i nazwiska oraz podanie kontaktowego nr-u tel. Zadzwonię i umówimy się, co do formy i czasu odbioru. Mój adres: a.bednarski@szkolareklamy.pl

Pozdrawiam,

AdamB
Nowy(a)

Re: A co z dziennymi?

Post autor: AdamB » 15 wrz (śr) 2010, 12:35:56

Faren pisze:Elo, ja się chcę zapytać, jak to w końcu będzie z dziennymi? Bo to najpilniejsza sprawa. Druga, czy obowiązkowo trzeba lecieć aż do Podkowy Leśnej na rozpoczęcie roku? Osobiście spodziewałem się zwyczajnego bla bla bla w WSRze :P

Sławku, jeśli to czytasz, sory ale nie mogłem się do ciebie dodzwonić, 1. nie mam wolnego terminu by wam pomóc w tej sprawie co mi opowiadałeś, 2. niestety, ten problem co miałem niestety nie zostanie odwołany.

Pozdro
Cześć,

Sławek jest na plenerze, więc faktycznie, kontakt z nim w tym tyg. nie będzie łatwy. Podobnie w przyszłym, bo wyjeżdża na jeden z Salonów Maturzystów. Może ja mógłbym jakoś pomóc

Czy chodzi Ci o dzienne na rozpoczynającym się w październiku I semestrze?

Pozdrawiam,

Faren
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Faren » 15 wrz (śr) 2010, 22:05:28

Tak, właśnie o te dzienne. Jak rozmawiałem ze Sławkiem to wspominał, iż grozi nam kryzys z powodu małej liczby osób zapisanych na dzienne, chciałem się dowiedzieć, czego możemy się spodziewać? (i jaki jest rozkład jazdy dla nas?)

I przede wszystkim, trzeba przyjeżdżać do Podkowy Leśnej na rozpoczęcie roku?

Pozdro

ODPOWIEDZ