Pytajnik ID: sprawy bieżące & nie cierpiące zwłoki
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
- Loża WSR
Skoro już wszyscy (włącznie ze mną) sobie poapelowaliśmy o to aby zbędne uwagi i oceny zostawić dla siebie i ich tu nie wciskać to może teraz od apeli (nota bene przepełnionych i tak komentowaniem innych, zgryźliwością, zarzutami wobec nich i ich ocenami) przejdźmy wszyscy do czynów i zastosujmy się wreszcie do naszych własnych apeli
Zasady współżycia społecznego nacechowane są zdrowo rozumianą tolerancją, dlatego może nie bawmy się w formalizm i ocenę słuszności stawianych przez kogoś pytań a przejdźmy może bardziej do zaadaptowania jednej z dwóch postaw: (1) uznaję pytanie za bezzasadne więc je ignoruję i nie komentuję bo szkoda mi na nie mojej uwagi, (2) ponieważ znam odpowiedź na czyjeś pytanie lub choćby jakąś przyjazną podpowiedź to odpisuję, chcąc po prostu pomóc.
Inaczej bowiem mam wrażenie to możemy tylko stworzyć kółko wzajemnego pouczania się i krytykowania - czyli rozwijać to co mamy obecnie.
Zasady współżycia społecznego nacechowane są zdrowo rozumianą tolerancją, dlatego może nie bawmy się w formalizm i ocenę słuszności stawianych przez kogoś pytań a przejdźmy może bardziej do zaadaptowania jednej z dwóch postaw: (1) uznaję pytanie za bezzasadne więc je ignoruję i nie komentuję bo szkoda mi na nie mojej uwagi, (2) ponieważ znam odpowiedź na czyjeś pytanie lub choćby jakąś przyjazną podpowiedź to odpisuję, chcąc po prostu pomóc.
Inaczej bowiem mam wrażenie to możemy tylko stworzyć kółko wzajemnego pouczania się i krytykowania - czyli rozwijać to co mamy obecnie.
-
- Loża WSR
Tutaj sądzę powinnaś znaleźć odpowiedź : http://www.szkolareklamy.edu.pl/ftopicp ... tml#166546
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Dyżur SW
Uwaga studenci! W dniu 14 listopada (niedziela) w godzinach 15:15 - 17:15 będę miał dyżur interwencyjny w w siedzibie WSR. Zapraszam we wszystkich sprawach, w których potrzebna jest moja pomoc lub interwencja.
-
- Zawsze coś napisze
Ważne - Grupa dzienna I semestru
Najbliższe zajęcia poniedziałkowe z FORM I GATUNKÓW DZIENNIKARSKICH I u p. Marty Olbryś w dniu 22 listopada w godz. 13:45 - 17:00 odbędą się nie w siedzibie WSR, ale w budynku przy ul. KRUCZEJ 16/22 w WARSZAWIE. Znajduje się w nim siedziba PORTALU DOM.PL.
Pani M. Olbryś prosi, abyście mieli przy sobie dokument tożsamości.
Najbliższe zajęcia poniedziałkowe z FORM I GATUNKÓW DZIENNIKARSKICH I u p. Marty Olbryś w dniu 22 listopada w godz. 13:45 - 17:00 odbędą się nie w siedzibie WSR, ale w budynku przy ul. KRUCZEJ 16/22 w WARSZAWIE. Znajduje się w nim siedziba PORTALU DOM.PL.
Pani M. Olbryś prosi, abyście mieli przy sobie dokument tożsamości.
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Zjazdy zawodowe: terminy, zapisy
Terminy zjazdów zawodowych są zamieszczone w topiku KOMUNIKATY. Aktualny stan zapisów i wolnych miejsc na dany zjazd zawodowy jest do sprawdzenia w sekretariacie ID, czyli u Pani Doroty (via telefon lub mail).Magdusia pisze:przepraszam, ale gdzie znajde nasze zapisy na zjazdy zawodowe IIIsem, bo nawet w mojej historii postów nie mam juz posta w którym zapisywałam mnie i Seize na zjazd, a nie pamietam daty
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Terminarz
I Termin składania prac licencjackich: 01.XIIRyska pisze:Mam pytanie odnośnie sesji. Dla osób broniących się w styczniu kiedy wypada sesja?
Sesja I dla studentów III semestru broniących prac licencjackich w grudniu:
11/12.XII
Sesja II dla studentów III semestru broniących prac licencjackich w grudniu:
18/19.XII
I Obrony prac licencjackich: 13-22.XII
Sesja I dla pozostałych studentów: 08/09.I
Sesja II dla pozostałych studentów: 22/23.I
II Termin składania prac licencjackich: 23.I
II Obrony prac licencjackich: 01-13.II
Uwaga, prawdopodobnie będzie istniała możliwość zaliczania przedmiotów tego semestru w weekendy 11/12.XII i ewentualnie 18/19.XII także przez tych studentów, którzy nie złożą prac licencjackich do 01.XII. Szczegóły w specjalnym komunikacie (po 01.XII).
-
- Zawsze coś napisze
-
- Zadomowił(a) się
Mam pytanie - że Was tak zaskoczę
może nieco głupie, ale kto pyta nie błądzi, więc wolę się upewnić. Temat nr 25 na zaliczenie etyki brzmi "Działalność Komisji Etyki Mediów".
Czy Komisja Etyki Mediów to Rada Etyki Mediów?? Czy może to magiczne pierwsze słowo nie jest tu przypadkiem i z Radą nie ma nic wspólnego? Bo wujek google rozpisuje się głównie o tej drugiej.
może nieco głupie, ale kto pyta nie błądzi, więc wolę się upewnić. Temat nr 25 na zaliczenie etyki brzmi "Działalność Komisji Etyki Mediów".
Czy Komisja Etyki Mediów to Rada Etyki Mediów?? Czy może to magiczne pierwsze słowo nie jest tu przypadkiem i z Radą nie ma nic wspólnego? Bo wujek google rozpisuje się głównie o tej drugiej.