Dziś dotarła do mnie informacja o pojawieniu się opcji kontynuacji edukacji w WSR (czy też mówiąc ściślej w siedzibie WSR) w trybie licencjatu z dziennikarstwa. Pozwoliłem sobie wstępnie zapoznać się z komunikatem w tym dziale jak tez z informacjami na stronie WSTH.
Informacja ta wywołała w pewnym zakresie pewne zainteresowanie ale też wzbudziło pewne zdziwienie... jak się ma w tym wszystkim "adwentystyczny" (o ile dobrze wyczytałem to dokładnie rozchodzi się o Kościół Adwentystów Dnia Siódmego) wątek tego wszystkiego? Czy ta opcja współpracy WSR z WSTH też będzie obejmować takie przedmioty jak np.: 'Biblistyka Starego i Nowego Testamentu' ?
Jawi się tu bowiem wątek nazwijmy go 'moralno-religijny' dlatego też mam pytanie/prośbę o rozwinięcie istoty tego zakresu. Kieruję je zwłaszcza chyba do Sławka - a to przede wszystkich z uwagi na poczucie pewnego 'patriotyzmu ideowego' w ujęciu Dominikanów. Bo skoro w takim ujęciu istnieje między nami jedność wspólnotowa (no chyba, że nastąpiła u ciebie jakaś zmiana o której nic mi nie wiadomo) a jednocześnie jesteś osoba zaangażowana w ten projekt, to będziesz chyba osoba najadekwatniejsza do "wywołania do tablicy".
Prosiłbym o poważne potraktowanie tego "wywołania".
(...)
Hmm póki co widzę, że zostało zmienione brzmienie tytułu tego tematu i na tym zatrzymała się aktywność na jego polu. Liczę jednak na to iż poruszona kwestia znajdzie tu jednak swoje rozwinięci przed datą spotkań; no i że nie skończy się wybiegową treścią na zasadzie "przyjdziesz to się dowiesz".
Terminy spotkań dziś zostały podane na forum, domyślam się zatem że podobny los czeka ów "informacje o programie zajęć"Załącznikiem do niniejszego komunikatu jest informacja o programie zajęć oraz opłatach obowiązujących w Instytucie Dziennikarstwa.
Będzie ona opublikowana 21/06/2009 wraz z informacją o terminach spotkań informacyjnych poświęconych studiom w Instytucie Dziennikarstwa.