A może by tak jakaś sesyjka RPG? :)
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
CASE
- Ekspert

W razie czego jest też drugi podręcznik do Neuro a także dodatki: Wyścig, Gladiator, Krew i Rdza, Detroit. Do Warhammera też mam dostęp do podręcznika podstawowego. Ja z przyjemnością zagram we wszystko, choć na razie nie znam nic poza WH i neuro. Zatem prowadzic tez tylko te dwie. Ale znam gościa, który nawet konwent RPG chyba kiedyś jakiś wygrał, mało że znam, to przyjaciel. Stare akademiki na Jelonkach są otwarte na graczy oraz noclegi, więc kiedyś, może w piątek jakiś przedzjazdowy...
-
yarlan
- Zawsze coś napisze

-
Havoc
- Loża WSR

Qrka slabo bilans mi wychodzi no... Kiedys mialem dostep do podrecznikow i dodatkow wiekszosci systemow jakie ukazaly sie w polsce ze wzgledu na to ze kumple byli strasznymi maniakami kolekcjonowania systemow RPG. Porazka polega na tym ze teraz kontakt z tymi ludzmi jest utrudniony bo kazdy sie porozjezdzal po polsce
Case bardzo dobrze ze zabrales glos. Swietnie ze masz drugi podrecznik do Neuro. Czuje ze jestesmy coraz blizej faktu wyboru systemu w ktory bedziemy ewentualnei toczyc. Seize i jego wampierzowe serducho sie chyba nie ucieszy na widok radioaktywnego podmuchu

-
yarlan
- Zawsze coś napisze

Zeby nie bylo chaosu to mozna ustalic kolejnosc graczy a na koniec MG podsumowuje wszystko 
Albo turowka z nieokreslona kolejnoscia, tak ze MG konczy ture i strzela podsumowanie
Czestotliwosc tur mozna by ustalic w zaleznosci od sytuacji np. od 1 na dzien (w dni robocze
) do kilku na godzine - w wolne wieczory 
A przy okazji ludzie niewtajemniczeni mogli by sie wkrecic w toto i obczaic na czym polegaja te szatanskie eRPeGi
Albo turowka z nieokreslona kolejnoscia, tak ze MG konczy ture i strzela podsumowanie
Czestotliwosc tur mozna by ustalic w zaleznosci od sytuacji np. od 1 na dzien (w dni robocze
A przy okazji ludzie niewtajemniczeni mogli by sie wkrecic w toto i obczaic na czym polegaja te szatanskie eRPeGi
-
Havoc
- Loża WSR

-
yarlan
- Zawsze coś napisze

-
Havoc
- Loża WSR

-
sinar
- Loża WSR

Zagospodarowanie czata na poczatek na rpg to mi sie podoba. Moze w koncu ludzie zaczeliby tam zagladac regularnie. No ale jest kilka minusow. Z zapisem sesji to jeszcze nie problem. Ale mielibyscie jakis nieproszonych gosci. Nie wiem czy to jest do zalatwienia z az bo to jest jednak czat szkolny a nie WSR-RPG-czat. Moze trzeba by taki pokoj zalozyc no ale link bylyby na forum a nie stronie glownej. Moze i lepiej bo dla wtajemniczonych
Jesli chodzi o gre na forum swego czasu moderator (obecnie w stanie spoczynku) nie temu przychylny
Jednak poniewaz kiedys tez wychodzilem z taka propozycja to popieram taka idee. Oczywiscie jak to bedzie jakos sensownie zorganizowane. Zalozony temat, wprowadzenie, lista graczy. Wtedy mozecie liczyc na moje wsparcie. Jakby ktos sie wcinal po prostu go zignorujecie a ja usune spam
Jesli chodzi o gre na forum swego czasu moderator (obecnie w stanie spoczynku) nie temu przychylny
http://www.szkolareklamy.pl/ftopic-440- ... sc-15.htmlmefju pisze:To będzie jak korespondencyjna gra w szachy, ale róbcie co chcecie. I przypominam, że FORUM TO NIE CZAT (a przynajmniej nie ten). Jak chcecie się w to bawić to proszę nie tutaj
Jednak poniewaz kiedys tez wychodzilem z taka propozycja to popieram taka idee. Oczywiscie jak to bedzie jakos sensownie zorganizowane. Zalozony temat, wprowadzenie, lista graczy. Wtedy mozecie liczyc na moje wsparcie. Jakby ktos sie wcinal po prostu go zignorujecie a ja usune spam
-
yarlan
- Zawsze coś napisze

No nie da sie tego ukrycsinar pisze:mefju pisze:FORUM TO NIE CZAT
Dodatkowo forum ma ta zalaete ze jezeli kogos to nie interesuje to nie musi tu zagladac
Ale na gre na forum moge sie tylko zgodzic jezeli bedziemy zarowno grali na zywo
A i mam np taki pomysl (ktory kiedys w CP2020 uskutecznilem z pelnym sukcesem
Jedna kampania (ta glowna) gdzie gracze grali normalnymi doroslymi bohaterami oraz od czasu do czasu mala przygoda gdzie bhohaterzy mieli po... 7 lat
PS Mam jeszcze kilka poderecznikow do CP2020
PPS Gra ktos moze w bitewniaki ??
-
Havoc
- Loża WSR

Cyber punk 2020? qrcze nie mialem okazji w to zagrac ale slyszalem jak kumple z IRC-a kiedys zachwalali na #sesja-pl Hmm skoro Sinar sie zgadza to czemu bysmy mieli nie sprobowac takie cos stworzyc. Poza tym nie wiem na czym to polega ale podobno mozna niektore tematy na forym blokowac dla ludzi. Tak jak np. z forum naukowym gdzie zeby wejsc trzeba najpierw kogos kto tym zarzadza. Moze by ewentualnie w tym przypadku tak zrobic. No to jeszcze zalezy od tego czy faktycznie ludzie by nam spamy walili (ktore jak powiedzial Sinar mozna i tak bez problemu usuwac)
Jasne ze tylko wowczas gdy bedziemy rownoczesnie na zywca grali. Sesja na zywca to jednak nie to samo co przez forum, czata. To jest jednak niezastapiona specyficzna atmosfera