A może by tak jakaś sesyjka RPG? :)

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
yarlan
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: yarlan » 14 lut (pn) 2005, 14:43:34

Ja mam podrecznik do neuro. Ale narazie musze sie udac na przeszczep cybernetycznej kostki... bo po imprezie swoja bioniczna sobie zepsoolem :(

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 14 lut (pn) 2005, 14:51:28

sss jejku :( To chyba nieZBITY dowod ze swietnie wywijales na tej imprezie :wink: Yarlan proponuje jakis bio-wszczep :))) Fajnie to podrecznik do Neuro jest, czyli kolejny kroczek w strone sesji. Tak trzymac :!: 8)

yarlan
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: yarlan » 14 lut (pn) 2005, 18:35:53

Cybrewszczep zamontowany... teraz musz poczekac ok 48 godzin i pancerz gipsowy bedzie gotowy do uzytku :?

CASE
Ekspert
Ekspert

Post autor: CASE » 14 lut (pn) 2005, 21:04:10

W razie czego jest też drugi podręcznik do Neuro a także dodatki: Wyścig, Gladiator, Krew i Rdza, Detroit. Do Warhammera też mam dostęp do podręcznika podstawowego. Ja z przyjemnością zagram we wszystko, choć na razie nie znam nic poza WH i neuro. Zatem prowadzic tez tylko te dwie. Ale znam gościa, który nawet konwent RPG chyba kiedyś jakiś wygrał, mało że znam, to przyjaciel. Stare akademiki na Jelonkach są otwarte na graczy oraz noclegi, więc kiedyś, może w piątek jakiś przedzjazdowy...

yarlan
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: yarlan » 14 lut (pn) 2005, 21:54:14

Spoko - ja mam jeszcze DDki, Changelinga, KaCety, Wilkolaka... hmm... gdzies mialem jeszcze Sadowrun... moze cos jeszcze - nie pamietam ;)
Poki co jestem lekko uziemiomy, wiec z wyjazdoof feryjnych i sportow zimowych nici, wiec bede mial troche czasu na RPGi :)

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 14 lut (pn) 2005, 23:07:57

Qrka slabo bilans mi wychodzi no... Kiedys mialem dostep do podrecznikow i dodatkow wiekszosci systemow jakie ukazaly sie w polsce ze wzgledu na to ze kumple byli strasznymi maniakami kolekcjonowania systemow RPG. Porazka polega na tym ze teraz kontakt z tymi ludzmi jest utrudniony bo kazdy sie porozjezdzal po polsce :? Case bardzo dobrze ze zabrales glos. Swietnie ze masz drugi podrecznik do Neuro. Czuje ze jestesmy coraz blizej faktu wyboru systemu w ktory bedziemy ewentualnei toczyc. Seize i jego wampierzowe serducho sie chyba nie ucieszy na widok radioaktywnego podmuchu :wink: :lol:

yarlan
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: yarlan » 14 lut (pn) 2005, 23:36:01

Hehe spoko - to ja juz zacvzynam sobie tworzyc postac :) mam ciekawy pomysl :)

Hmmm.. a moze by (jako dodatek oczywiscie, bo na zywca KONIECZNIE trzeba zagrac) zagrac sesje na forum ??? 8)

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 14 lut (pn) 2005, 23:41:48

Hmm... turówka On-Line ? :wink: Hri Hri

yarlan
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: yarlan » 14 lut (pn) 2005, 23:49:01

Zeby nie bylo chaosu to mozna ustalic kolejnosc graczy a na koniec MG podsumowuje wszystko :)
Albo turowka z nieokreslona kolejnoscia, tak ze MG konczy ture i strzela podsumowanie :)

Czestotliwosc tur mozna by ustalic w zaleznosci od sytuacji np. od 1 na dzien (w dni robocze ;) ) do kilku na godzine - w wolne wieczory :)

A przy okazji ludzie niewtajemniczeni mogli by sie wkrecic w toto i obczaic na czym polegaja te szatanskie eRPeGi :)

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 15 lut (wt) 2005, 00:19:56

Dobre dobre dobre pamietam na IRCu gralem sesyje na zywca i byla swietna zabawa poza tym znika problem dojazdow itd.:D a wlasnei mzoe nei na forum ale na jakims czytaj cie naszym szkolnym czacie tam swieci zawsze pustkami:D Co wy na to??? Postronne moglyby sobie tez jakby co poogladac sesyjke 8)

yarlan
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: yarlan » 15 lut (wt) 2005, 00:30:12

no tak ale jak jusz zbierac grupe do grania na czacie to lepiej zebrac na zywca... a na forum nie wszyscy musza byc online w danym momencie.. a dotego dochodzi efekt promocji erpegoof bo kazdy moze wejsc i przesledzic sobie cala przygode :D

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 15 lut (wt) 2005, 00:50:24

no to juz kwestie miejsca mamy przedyskutowana ;) Na forum :D! Trzeba tylko "reszte" obudzic bo jakos sie nei udzielaja jesli chodzi o wybor miejsca ;) Ale porazka po wsze czasy beda ludzie mogli sie nabijac z tego jakie texty walnalbym na sesji;))))))

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 15 lut (wt) 2005, 14:06:32

Zagospodarowanie czata na poczatek na rpg to mi sie podoba. Moze w koncu ludzie zaczeliby tam zagladac regularnie. No ale jest kilka minusow. Z zapisem sesji to jeszcze nie problem. Ale mielibyscie jakis nieproszonych gosci. Nie wiem czy to jest do zalatwienia z az bo to jest jednak czat szkolny a nie WSR-RPG-czat. Moze trzeba by taki pokoj zalozyc no ale link bylyby na forum a nie stronie glownej. Moze i lepiej bo dla wtajemniczonych

Jesli chodzi o gre na forum swego czasu moderator (obecnie w stanie spoczynku) nie temu przychylny
mefju pisze:To będzie jak korespondencyjna gra w szachy, ale róbcie co chcecie. I przypominam, że FORUM TO NIE CZAT (a przynajmniej nie ten). Jak chcecie się w to bawić to proszę nie tutaj :)
http://www.szkolareklamy.pl/ftopic-440- ... sc-15.html

Jednak poniewaz kiedys tez wychodzilem z taka propozycja to popieram taka idee. Oczywiscie jak to bedzie jakos sensownie zorganizowane. Zalozony temat, wprowadzenie, lista graczy. Wtedy mozecie liczyc na moje wsparcie. Jakby ktos sie wcinal po prostu go zignorujecie a ja usune spam

yarlan
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: yarlan » 15 lut (wt) 2005, 14:22:29

sinar pisze:
mefju pisze:FORUM TO NIE CZAT
No nie da sie tego ukryc :) - ale to w zaden sposob chyba nie przeszkadza zeby zagrac na forum 8)
Dodatkowo forum ma ta zalaete ze jezeli kogos to nie interesuje to nie musi tu zagladac 8)

Ale na gre na forum moge sie tylko zgodzic jezeli bedziemy zarowno grali na zywo :D
A i mam np taki pomysl (ktory kiedys w CP2020 uskutecznilem z pelnym sukcesem :D ) zeby prowadzic dwie kampanie tymi samymi postaciami ale z przesunieciem czasowym ok 20 lat :D
Jedna kampania (ta glowna) gdzie gracze grali normalnymi doroslymi bohaterami oraz od czasu do czasu mala przygoda gdzie bhohaterzy mieli po... 7 lat :D Dzieki temu gracze naprawde niezle sie wkrecili w odgrywanie swoich bohaterow bo znali ich niemal od dziecka :D

PS Mam jeszcze kilka poderecznikow do CP2020 :)
PPS Gra ktos moze w bitewniaki ?? :lol:

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 15 lut (wt) 2005, 19:06:49

Cyber punk 2020? qrcze nie mialem okazji w to zagrac ale slyszalem jak kumple z IRC-a kiedys zachwalali na #sesja-pl Hmm skoro Sinar sie zgadza to czemu bysmy mieli nie sprobowac takie cos stworzyc. Poza tym nie wiem na czym to polega ale podobno mozna niektore tematy na forym blokowac dla ludzi. Tak jak np. z forum naukowym gdzie zeby wejsc trzeba najpierw kogos kto tym zarzadza. Moze by ewentualnie w tym przypadku tak zrobic. No to jeszcze zalezy od tego czy faktycznie ludzie by nam spamy walili (ktore jak powiedzial Sinar mozna i tak bez problemu usuwac) :) Jasne ze tylko wowczas gdy bedziemy rownoczesnie na zywca grali. Sesja na zywca to jednak nie to samo co przez forum, czata. To jest jednak niezastapiona specyficzna atmosfera :) :wink:

ODPOWIEDZ