Jakiej muzy teraz słuchacie?
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Loża WSR
Re: Moja playlista z sierpnia 2005
... a to u mnie niedawno polecialo m.in:wojtkowski pisze:Variete - Nowy materiał / Bydgoszczanie twarzą do Brdy (2005)
Variete - I znowu ktos przestawil kamienie
1984 - Specjalny rodzaj kontrastu
Siekiera - Misiowie puszysci
Made In Poland - Kobieta
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Krótki passus ze starego utworu
Ze starej "piosenki" p.t. Kobieta zespołu Made In Poland (wspomina o niej seize powyżej) zapamietałem następujący passus:
"Jesteś odbiciem w bagnie / Jesteś najgorszym odbiciem / Nie jesteś zdolna do niczego / Niczego, co wymaga głębi / Jesteś kobietą..."
Krzepiące, co? Ciekawe co by na to powiedziała Magdalena Środa?
"Jesteś odbiciem w bagnie / Jesteś najgorszym odbiciem / Nie jesteś zdolna do niczego / Niczego, co wymaga głębi / Jesteś kobietą..."
Krzepiące, co? Ciekawe co by na to powiedziała Magdalena Środa?
-
- Loża WSR
Re: Krótki passus ze starego utworu
Hehe mialem wczoraj wlasnie cytowac m.in. z tej piosenki ale dalem sobie spokojwojtkowski pisze:Krzepiące, co? Ciekawe co by na to powiedziała Magdalena Środa?
A co takich 'krzepiacych' to jest ich troche w dziejach muzyki nie tylko alternatywnej -choc jesli czerpac z alternatywnej to moze bardziej 'krzepiacy' cytat rzuce :
Pażdziernik
zespol z Nowego Dworu Gdańskiego
taśma z 1990 roku zatytułowana "Cmentarna róża"
utwor pt. "Kobieta"
[...] Kobieta to żyletka podcina żyly moje
Kobieta to przekleństwo to wieczna obłuda
Kobieta to zdrada to moja zguba[...]
Kobieta to pięko ukryte pod rogami
Kobieta to słodycz pokryta fermentami[...]
[...] Kobieta to róża która ciebie kaleczy
Kobieta to choroba której nikt nie wyleczy
-
- Loża WSR
A co do osoby a w zasazie mozliwego zdania p. Magdaleny Środy to sadze ze powinna byc obiektywna w tej kwestii i stwierdzic ze kobiety zawszebyly jeda z przyczyn powstawania roznych testow litereckich czy tez pseudo-literackich ... i raz sa to typowe peany na ich czesc a innym razem w przypadkach napotkania przez mezczyzn typu płci pieknej ktory okresla sie mianem femme fatale to juz nie jest latwo pisac perliscie piekne dla feministek tresci Ale rowno uprawnienie poega na tym ze i wsrod mezczyzn sa typy 'świn' i kobiety moga to opisywac - grunt by nie popadac w zadnym przypadku w przesade i generalizowac
---
"... tak bardzo Cie pragnalem a Ty go odwiedzałaś patrzylem taki sam na ciebie a Ty płakalas ... jak femme fatale .. jak upadly anioł moja femme fatale ... moje czarne dni patrzysz jak zaczynam znikac mam nadzieje tylko ze pamietac bedziesz mnie ..."
Times New Roman - Femme Fatale
---
"... tak bardzo Cie pragnalem a Ty go odwiedzałaś patrzylem taki sam na ciebie a Ty płakalas ... jak femme fatale .. jak upadly anioł moja femme fatale ... moje czarne dni patrzysz jak zaczynam znikac mam nadzieje tylko ze pamietac bedziesz mnie ..."
Times New Roman - Femme Fatale
-
- Loża WSR
a ja wlasnie szprycuje sie potezna i monumentalna w brzmieniu dawka <a href="http://www.cycliclaw.com/visions.html">Visions</a> Nie polecam nikomu bo sie nei znacie i nei sluchacie dark ambientu
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Ćwierć stopnia w górę!
Smolik otrzymuje bonus ćwierć stopnia w górę na zaliczeniu Technik Sprzedaży za poważne traktowanie zaleceń wykładowcy. Brawo!Smolik pisze:codziennie jadąc autobusem do szkoly (ok. 1,5 h) slucham kawalków Boba co mnie bardzo pozytywnie nastraja przed zajęciami (wedlug zalecen Sławka Woytkowskiego)
-
- Bywalec
ja ostatnio na nowo odkryłam całą dyskografię creed'a i linkin park. sporo też hause'u słucham, ale powoli mi się nudzi, bo jestem skazana na zawsze te same utwory... (nie ściągam nielegalnych mp3 )
czy do słuchania liczy się muzyka lecąca z pokoju obok? bo mój młodszy brat (12l) męczy całą rodzinę the doors, henrixem i punkiem (głównie z tony'ego hawka 3).
czy do słuchania liczy się muzyka lecąca z pokoju obok? bo mój młodszy brat (12l) męczy całą rodzinę the doors, henrixem i punkiem (głównie z tony'ego hawka 3).
-
- Loża WSR
Ja przyznam się , że jak mam smutny humor to często wracam do swojego muzycznego archiwum i wyciągam takie płyty jak np :
1.The Sisters of Mercy - ,, Floodland "
2.Iron Maiden - ,, Live after death "
3.Apocalyptica - ,, Inguistion Symphony "
aby się troszkę odprężyć , biorąc po uwagę , że się wychowałem na takich kapelach jak Death , Iron Maiden , Slayer , Kreator więc osoby które takiej muzyki kiedyś słychały lub słuchają ( tak ja ) wiedzą o czym mówię.
1.The Sisters of Mercy - ,, Floodland "
2.Iron Maiden - ,, Live after death "
3.Apocalyptica - ,, Inguistion Symphony "
aby się troszkę odprężyć , biorąc po uwagę , że się wychowałem na takich kapelach jak Death , Iron Maiden , Slayer , Kreator więc osoby które takiej muzyki kiedyś słychały lub słuchają ( tak ja ) wiedzą o czym mówię.