Ja bym nie blokowal tego kanalu, jak ktos chce to niech sie przyglada. Mysle ze nikt nie bedzie wbijal sie nieproszony, np. watek ze scenariuszem online uchowal sie bez wpisow nie na temat. Mozna bedzie zrobic dwa watki jeden czysto z gra, drugi techniczny
A może by tak jakaś sesyjka RPG? :)
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
yarlan
- Zawsze coś napisze

No oczywiscie ze na zywo to zupelnie inna bayka o klase albo dwie lepsza 
Ja bym nie blokowal tego kanalu, jak ktos chce to niech sie przyglada. Mysle ze nikt nie bedzie wbijal sie nieproszony, np. watek ze scenariuszem online uchowal sie bez wpisow nie na temat. Mozna bedzie zrobic dwa watki jeden czysto z gra, drugi techniczny
-
Ato
- Zawsze coś napisze

ja chyba przez dwa lata walczylem z kablowka aby lacze przeprowadzili tam gdzie mieszkam ale sie oplacilobrak możliwości technicznych założenia stałego
sproboj z tepsą, neostrada jest za 60zl miesiecznie, a np. jak ja mialem modem drozej mnie wychodzilo. chyba ze tepsa nie chce ci stalki zalozyc ze wzgledu na lacze
-
Havoc
- Loża WSR

-
yarlan
- Zawsze coś napisze

-
Havoc
- Loża WSR

No to faktycznie skoro juz rzucasz sie na MMORPG
Heh ja nie lubie grac w nie sam nawet nie wiem czemu. Moze dlatego ze chociazby taki Everquest i jego sequel uwazam za porazke... W Ultime nie gralem ale ponoc jest bardziej wciagajaca skoro doczekala sie 9 edycji. Jednak tradycyjne singleplayerowe rpgi sa dla mnie wystarczajace(oprocz sesyjnych ofcozz
)
-
Havoc
- Loża WSR

Ok, wypisze wiekszosc w jakie gralem i do kazdego napisze w skali od 1 do 10 jak to ocenilem
-Morrowind(razem z dodatkami): 9,5
-Arcanum: 9,5
-Neverwinter Nights(razem z dodatkami): 9
-Baldur's Gate: 8,5
-Baldur's Gate 2: 9
-Icewind Dale: 7
-Icewind Dale 2: 6,5
-Fallout: 7
-Fallout 2: 10
-Lionheart: 2,5
-Heretic Kingdoms: 2
-Divine Divinity: 7
-Dungeon Siege: 5,5
-Greyhawk:Temple of Elemental Evil: 8
-Planescape Torment: 7,5
-Pool of Radiance 2: 7
-Sacred(o ile to klasyczny RPG bo raczej to Diablo ale jednak zarabiscie wielki swiat i rozbudowana gra): 9
-Diablo: 6
-Diablo 2:6,5
Fajnie by bylo jakby kazdy wypisal taki swoj ranking
A tak podsumowujac to moze (i tu zwracam sie do Sinara) zrobimy ankiete z tymi tytulami i zobaczymy ktora gre ludzie uwazaja za najlepsza
?
-Morrowind(razem z dodatkami): 9,5
-Arcanum: 9,5
-Neverwinter Nights(razem z dodatkami): 9
-Baldur's Gate: 8,5
-Baldur's Gate 2: 9
-Icewind Dale: 7
-Icewind Dale 2: 6,5
-Fallout: 7
-Fallout 2: 10
-Lionheart: 2,5
-Heretic Kingdoms: 2
-Divine Divinity: 7
-Dungeon Siege: 5,5
-Greyhawk:Temple of Elemental Evil: 8
-Planescape Torment: 7,5
-Pool of Radiance 2: 7
-Sacred(o ile to klasyczny RPG bo raczej to Diablo ale jednak zarabiscie wielki swiat i rozbudowana gra): 9
-Diablo: 6
-Diablo 2:6,5
Fajnie by bylo jakby kazdy wypisal taki swoj ranking
A tak podsumowujac to moze (i tu zwracam sie do Sinara) zrobimy ankiete z tymi tytulami i zobaczymy ktora gre ludzie uwazaja za najlepsza
-
sinar
- Loża WSR

Proponuje ograniczyc sie do 3-5. I tak do ankiety moge wstawic max 10.
W kategorii cRPG i tym podobne to ja raczej preferowalem mniejsze niezalezne produkcje zamiast tej tfu komerchy
Ciekawe czy ktos zna:
ADOM
Magus
Ragnarok
Ciekawe tez czy ktos ma. Bo ostatnio mi sie pogubily i ostatnio nawet w sieci (poza ADOM-em) ich znalezc nie moge
W kategorii cRPG i tym podobne to ja raczej preferowalem mniejsze niezalezne produkcje zamiast tej tfu komerchy
ADOM
Magus
Ragnarok
Ciekawe tez czy ktos ma. Bo ostatnio mi sie pogubily i ostatnio nawet w sieci (poza ADOM-em) ich znalezc nie moge
-
Havoc
- Loża WSR

Ja osobiscie nie mialem przyjenosci tych gier poznac. Wiem jedynie ze moj kumpel cos kiedys mowil o Ragnarok-u ze ponoc fajne to jest. Co do 3-5 to racja tyle by wystarczylo, no mzoe nie 5 a powiedzmy 7 "szczesliwa 7 RPG". Moglby kazdy nadeslac swoje propozycje i wybraloby sie tytuly ktore sie najczesciej powtarzaly. No i z tego machnac z kolei ankiete
Co Ty na to Sinar?
-
yarlan
- Zawsze coś napisze

-
Havoc
- Loża WSR

No polecam polecam
bo to na szczescie nie tylko moja wlasna ocena tej gry. Razem z Hordes of Chaos i Shadows of Undrentide NWN jest poprostu baaaardzo dluga, swietnie powiazana saga z super klimatem i zaskakujacym wykorzystaniem opcji dialogowych, dzieki ktorym mozna na wiele sposobow rozwiazywac dany problem(nareszcie ktos polozyl nacisk na kombinacje charyzmy, inteligencji iwszystkich skillsow zw. z dialogiem). Miodzio