Ostatnia książka
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Loża WSR
-
- Loża WSR
No tak tylko ze ja czytalem ja glownie w celu zeby dostac Zwodniczy punkt Browna bo mi brachu powiedzial ze nie da ksiazki dopoki Christie nie przeczytam. No to sie spialem i 4h przeczytalem Murzynkow I musze przyznac ze winowajca byl wsrod moich 3 podejrzanych. Jesli chodzi o Zwodniczy punkt jest moim zdaniem lepszy od przereklamowanego Kodu Leonarda. Teraz zaczalem... 11 minut Coelho. Po 10 Murzynkach 11 minut Mozna sie bylo domyslic Droga dedukcji oczywiscieseize pisze:No no pamietam jak sie kiedys do tego dorwalem to ciezko bylo mi sie oderwacsinar pisze:Skonczylem 10 Murzynkow Przyjemna lektura na wieczor.
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Nietypowa to lektura, nawet jak na mnie, przyznaję
Zaczynam czytać Manuskrypt (Modlitewnik) Gertrudy* Mieszkówny (wyd. UKSW, opr. A. Andrzejuk). To najstarszy na świecie (z XI w.) istniejący tekst napisany przez Polaka (właściwie Polkę, albo raczej kogoś, kto czuł się Polakiem/Polką), wyprzedzający kronikę Wincentego Kadłubka o ponad 100 lat.
*Gertruda (ur. ok. 1025 - zm. 4 stycznia 1108) - córka Mieszka II i Rychezy.
*Gertruda (ur. ok. 1025 - zm. 4 stycznia 1108) - córka Mieszka II i Rychezy.
-
- Zawsze coś napisze
Przeważnie czytam ksiązki na faktach (czytam tekst na okładce z tyłu ksiązki). Wybieram książki które, wydaje mi się, że mnie zainteresują i jak na razie spodobały mi się wszystkie zakupione.
Obecnie czytam Nowy Testament Dzieje Apostolskie (dlatego że tak . Dla przypomnienia i lepszego zrozumienia.
Obecnie czytam Nowy Testament Dzieje Apostolskie (dlatego że tak . Dla przypomnienia i lepszego zrozumienia.
-
- Ekspert
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Opowieści z Narnii
Tak! Mam tę książkę Schmitta na celowniku.pesca pisze:Ostatnio czytałam "Opowieści o nieidzialnym" Erica Emmanuela Schmitta, polecam wszystkim, którzy chcieliby zastanowić się na sensem egzystencji i wiary. Książka podobna klimatem do książęk Paula Coelho choć tu problemy egzystencjonalne ujęte są w diametralnie inny sposób.
Ostatnio przeczytałem dwa pierwsze tomy książki, której nie trzeba specjalnie przedstawiać: Opowieści z Narnii ("Lew, czarownica i stara szafa" oraz "Książę Kaspian"). Uważam, że to wspaniała lektura - także dla dorosłych. Okiełznana wyobraźnia, nie epatująca okrucieństwem, nie szukająca taniego poklasku, przy tym w swej wieloznaczności jakby dziwnie znajome wydają się niektóre stworzone przez nią obrazy.
Taka dorosła książka dla dzieci jest wyjątkiem wśród niekiedy płytkich, efekciarskich, właśnie dziecinnych książek dla dorosłych.
-
- WSR Guru