Poleć film
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Ekspert
-
- Ekspert
Ja tylko dodam, że tego filmu (tak samo jak, np. Requiem 4 A dream) nie należy oglądać na trzeźwo, bo można sobie cały dzień zje**ć. Pozatym po paru "głębszych" mozna ten film lepiej przełknąć i zrozumieć. Jest to ten gatunek, który po pokazaniu się napisów końcowych jeszcze długo trzyma nas w fotelowej zadumie.Kawka03 pisze: Możliwe ze była juz mowa o tym filmie.
Obejzalam, musze stwierdzic ze wciagajace ale bardzo ciezkie to zniesienia, trudny film. Brudny, ciemny, brutalny. Zakonczenie przyjemne ale w glowie pozostaja obrazy z poczatku i srodka filmu.
Niesamowity. Film nakrecony zostal od konca co jest wedlug mnie dobrym pomyslem, ciekawym.
Dla silnych i odwaznych.
ps: poklony dla Bellucci, odegrac taka scene... szacunek.
i btw. Zdradziłaś częściowo zakończenie...
-
- Ekspert
A może oglądał ktoś z was coś z tego?
Knocked Up
Ratatouille
Hatchet
Death At A Funeral
El Cantante
Nailed
Rescue Dawn
Sicko
The Notebook
I Pronounce You Chuck And Larry
Bo nie wiem co sobie włączyć... Dziś w Tv chyba nic fajnego nie leci.
Btw.
Bourne Ultimatum bardzo fajne. Zanim obejrzałem, to postanowiłem sobie odświerzyć trylogię i obejrzeć dwie pierwsze cześci. I co śmeszne pierwsza część okazała się najgorsza w sensie wykonania, trącało trochę tandetą i hollywódzkim plstikiem... Jednak fabuła daje radę. Myslałem, ze najnowsza część będzie nastawiona na zysk, a nie na widza (tak jak w przypadku Trylogii Władcy Pierścieni, Mission Impossible czy tasiemcowym Shrekiem), jednak pozytywnie się zawiodłem.
Akcja pełna napięcia, kciuki zaciśnięte, by Mattowi znów udało sie umknąć agencji, a przy tym przekaz nie gubi się w obrazie wybuchów, strzałów i spektakularnych ucieczek. Samo zakończenie (którego nie będę ujawniac) pozostawia nas w niepewnośći i chęci "sięgniecia" po więcej, ale z tego co wiem była to ostatnia część... Jak dla mnie 8+/10. Tym , którzy jeszcze w ogóle nie oglądali serii, polecam książkę Roberta Ludluma, bo naprawdę warto. Wkońcu żaden obraz, choćby nie wiadomo jak zrobiony i zmontowany nie zastąpi potęgi wyobraźni, czyż nie?
Knocked Up
Ratatouille
Hatchet
Death At A Funeral
El Cantante
Nailed
Rescue Dawn
Sicko
The Notebook
I Pronounce You Chuck And Larry
Bo nie wiem co sobie włączyć... Dziś w Tv chyba nic fajnego nie leci.
Btw.
Bourne Ultimatum bardzo fajne. Zanim obejrzałem, to postanowiłem sobie odświerzyć trylogię i obejrzeć dwie pierwsze cześci. I co śmeszne pierwsza część okazała się najgorsza w sensie wykonania, trącało trochę tandetą i hollywódzkim plstikiem... Jednak fabuła daje radę. Myslałem, ze najnowsza część będzie nastawiona na zysk, a nie na widza (tak jak w przypadku Trylogii Władcy Pierścieni, Mission Impossible czy tasiemcowym Shrekiem), jednak pozytywnie się zawiodłem.
Akcja pełna napięcia, kciuki zaciśnięte, by Mattowi znów udało sie umknąć agencji, a przy tym przekaz nie gubi się w obrazie wybuchów, strzałów i spektakularnych ucieczek. Samo zakończenie (którego nie będę ujawniac) pozostawia nas w niepewnośći i chęci "sięgniecia" po więcej, ale z tego co wiem była to ostatnia część... Jak dla mnie 8+/10. Tym , którzy jeszcze w ogóle nie oglądali serii, polecam książkę Roberta Ludluma, bo naprawdę warto. Wkońcu żaden obraz, choćby nie wiadomo jak zrobiony i zmontowany nie zastąpi potęgi wyobraźni, czyż nie?
-
- Bywalec
-
- Bywalec
O, to może wiesz, o co chodziło w zakończeniu? Bo ja nie... Mam kilka domysłów, ale nie jestem pewna żadnego... :/ Film ogólnie ciekawie zrealizowany, tylko gdyby nie ta końcówka...Happy pisze:Właśnie jestem po 1408. I eee tam myślałam, że będę sie bardziej bać. Takie se. Obejrzeć się da, ale bez podniety!
-
- WSR Guru
-
- Ekspert
Nie ma to jak zdradzać zakończenie osobom przeglądającym ten temat i chcącym film obejrzeć...
Oglądałem 1408 i powiem, że mozna było lepiej, ten film zrobić. Albo nie robić go wcale i wypromować ksiązkę, co według mnie jest bardziej trafionym pomysłem... Głównemu bohaterowi daleko do poziomu, który zaprezentował Jack Nicholson w filmie Stanleya Kubricka, "Shining". Wydaje się, że jest on poprostu miotany przez wydarzenia odbywające się w pokoju (czy w jego głowie) i mało przekonywujący co do tego iż chce się wydostać z tego koszmaru. King w książce przedstawił swoiste Silent Hill, miejsce w którym człowiek zmierza się ze swoimi najgłębszymi koszmarami. Miejsce tak naprawde istniejące w głowie bohatera, a nie w rzeczywistości.
Reżyser zapewne stawał na głowie, by jakoś to pociągnąć i zainteresować widza (efektami np.), bo cholera, ile czasu mozna kręcić jedno pomieszczenie?! Widać daleko i reżyserowi do dokonałości Kubricka...
Oglądałem 1408 i powiem, że mozna było lepiej, ten film zrobić. Albo nie robić go wcale i wypromować ksiązkę, co według mnie jest bardziej trafionym pomysłem... Głównemu bohaterowi daleko do poziomu, który zaprezentował Jack Nicholson w filmie Stanleya Kubricka, "Shining". Wydaje się, że jest on poprostu miotany przez wydarzenia odbywające się w pokoju (czy w jego głowie) i mało przekonywujący co do tego iż chce się wydostać z tego koszmaru. King w książce przedstawił swoiste Silent Hill, miejsce w którym człowiek zmierza się ze swoimi najgłębszymi koszmarami. Miejsce tak naprawde istniejące w głowie bohatera, a nie w rzeczywistości.
Reżyser zapewne stawał na głowie, by jakoś to pociągnąć i zainteresować widza (efektami np.), bo cholera, ile czasu mozna kręcić jedno pomieszczenie?! Widać daleko i reżyserowi do dokonałości Kubricka...
-
- Bywalec
Sorki za spoilery.Kali pisze:Jaki gość z jaka kobietą 8O co ty za film oglądałaś Jedyne co jest na końcu to tylne lusterko samochodowe, w którym na chwilę się pojawia spalony pisarz, a później jakaś dziewczynka woła ojca, ale podchodzi jakiś normalny inny men.
UWAGA SPOILER!!
Eee... na końcu to jest chyba scena, gdy on siedzi z tą kobietą, ona chce wyrzucić rzeczy, które on miał ze sobą w tym pokoju, ale wyjmuje magnetofon i tam jest nagranie jego rozmowy z córką... ona upuszcza ten karton, a on się chyba uśmiechnął... eee..?? 8O
Film oglądałam w kinie i na pewno ten.
-
- Bywalec
Już wiem, co jest nie tak:
"Oryginalne zakończenie filmu było inne[1], ale zostało usunięte przez reżysera wskutek opinii "testowej publiczności". Po podpaleniu 1408 Enslin chowa się pod stołem i cieszy z tego, że zniszczył pokój, po czym umiera. Na jego pogrzebie pojawia się Olin, próbując wręczyć Lily pudło z rzeczami należącymi do jej męża. Lily jednak odmawia. Następnie będąc w samochodzie, Olin wysłuchuje nagrania głosu Katie na dyktafonie i w lusterku dostrzega niewyraźną postać spalonego Enslina. Film kończy się sceną w zniszczonym pokoju 1408, w którym Enslin znika wezwany przez głos swojej córki, któremu towarzyszył dźwięk zamykanych drzwi."
Czyli obie miałyśmy rację, tylko każda widziała film z innym zakończeniem.
"Oryginalne zakończenie filmu było inne[1], ale zostało usunięte przez reżysera wskutek opinii "testowej publiczności". Po podpaleniu 1408 Enslin chowa się pod stołem i cieszy z tego, że zniszczył pokój, po czym umiera. Na jego pogrzebie pojawia się Olin, próbując wręczyć Lily pudło z rzeczami należącymi do jej męża. Lily jednak odmawia. Następnie będąc w samochodzie, Olin wysłuchuje nagrania głosu Katie na dyktafonie i w lusterku dostrzega niewyraźną postać spalonego Enslina. Film kończy się sceną w zniszczonym pokoju 1408, w którym Enslin znika wezwany przez głos swojej córki, któremu towarzyszył dźwięk zamykanych drzwi."
Czyli obie miałyśmy rację, tylko każda widziała film z innym zakończeniem.
-
- Ekspert
Across The Universe
Zajaffka 1) http://pl.youtube.com/watch?v=bQ6d3m-GFyw
Zajaffka 2) http://pl.youtube.com/watch?v=DbpVvr17q ... re=related
Zajaffka 1) http://pl.youtube.com/watch?v=bQ6d3m-GFyw
Zajaffka 2) http://pl.youtube.com/watch?v=DbpVvr17q ... re=related
-
- Bywalec