Proszę pomóżcie dobrzy ludzie :-)
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Bywalec
-
- Bywalec
matura..problem z zakończeniem pracy.
Witam. Słuchajcie mam problem z napisaniem podsumowania. Piszę pracę sama to co najtrudniejsze chyba już za mną, ale mam problem z podsumowaniem. Mianowicie chodzi mi o określenie rodziny Korczyńskich w jakiś model rodziny. Wszystkie definicje jaki znajdują się w encyklopediach są strasznie poplątane. Rodzina wielopokoleniowa to chyba troszkę za mało prawda? W ogóle mam brak weny jak zacząć ten końcowy akapit. Pomoże ktoś ? Nie chcę wykorzystać żywcem tylko potrzebuję zdania żeby dostać tzw. weny twórczej . Z góry dziękuję.
Re: dawne i wspolczesne wzory rodziny
Ja tez wybrałam ten temat i nie wiem o jakim filmie pisać.Serial to oczywiście m jak milość,klan,rodzina zastepcza ale film to nie mam pojęcia:(Pomóżcie proszę...
Re: dawne i wspolczesne wzory rodziny
film najlepiej american beauty ponieważ jest tam pokazana rodzina na różne sposoby,z tego co widze to wybieracie jedynie utwory w ktorym jest dobry wzorzec rodziny. a co ze zbrodnia i kara ojciec chlal a corka musiala sprzedawac swoje cialo zeby bylo na jedzenie,serial to Świat wedlug kiepskich. a pozaty ja to zrobilam na zasadze kontrastu . z jednej strony opisuje dobry wzorzec np.pan tadeusz a z drugiej zly zbrodnia i kara.tak samo seriale swiat wedlug kiepskich i rodzina zastepcza.pozniej jesli ma sie kontrastowe utwory latwiej taka prace zakończyc poniewaz nie mozna zaszufladkowac ze kiedys wzorzec rodziny byl odpowiednia teraz nie jest.Anonim pisze:ja tez mam taki temat