Ja osobiście sprawdziłem i było nie ma takiego numeru
Czy masz podsłuch??
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
Kali
- WSR Guru

Czy masz podsłuch??
We wczorajszym Metrze ukazał się artykuł o podsłuchach w telefonach komórkowych iż właśnie sprawdzają czy nie mają go krakowscy radni. A oto numer który podano do sprawdzenia #31#0017604330002 może i ty chcesz sprawdzić swój
. A bym zapomniał jeśli po zadzwonieniu na ten numer ktoś będzie miał ciągły sygnał to znaczy że jest podsłuchiwany lub pewnie nagrywane są jego rozmowy.
Natomiast u moich kolegów, którzy mają Plusa mieli ciągły sygnał
no i jeszcze zonka, bo wiem że przynajmniej jeden za 3 sekundy połączenia zabulił 4 zł. Także sprawdzasz na własną odpowiedzialność 
-
Kali
- WSR Guru

-
seize
- Loża WSR

Z tego co ja slyszałem to wykonanie takiego połączenia rowna sie z dzwonieniem na telefon znajdujacy sie w Kanadzie/USA
Na ile to prawda to jest tak samo niepewne jak to ze to do sprawdzania podsluchu.
Co ciekawe to jedno jest pewne, mianowicie to ze z tego co mi wiadomo to: to co stoi na poczatku numeru czyli #31# - to zgodnie z rozpiską kodów stosowanych w GSM to kod do włączenia CLIR czyli opcji blokowania wysylania wlasnego numeru - co rowna siew praktyce tym ze numer nasz jest zastrzerzony czytaj nie pojawia sie np. na wyswietlacz u odbiorcy.
Mozna powiedziec : ciekawe zatem jak mozemy cos sprawdzic nasze "ustawienia" skoro zablokujemy wysylanie wlasnego numeru
BTW: w czeskich mediach tez o tym mowili podajac dokladnie im ten sam numer hmm czyli jezeli to ma byc niby sprawdzanie podsluchu to znaczy ze mamy ten sam system podsłuchowy co Czechy
Co ciekawe to jedno jest pewne, mianowicie to ze z tego co mi wiadomo to: to co stoi na poczatku numeru czyli #31# - to zgodnie z rozpiską kodów stosowanych w GSM to kod do włączenia CLIR czyli opcji blokowania wysylania wlasnego numeru - co rowna siew praktyce tym ze numer nasz jest zastrzerzony czytaj nie pojawia sie np. na wyswietlacz u odbiorcy.
Mozna powiedziec : ciekawe zatem jak mozemy cos sprawdzic nasze "ustawienia" skoro zablokujemy wysylanie wlasnego numeru
BTW: w czeskich mediach tez o tym mowili podajac dokladnie im ten sam numer hmm czyli jezeli to ma byc niby sprawdzanie podsluchu to znaczy ze mamy ten sam system podsłuchowy co Czechy
-
seize
- Loża WSR

Suplement :
Z tego co ogolnie niby sie mowi to to ze to co sklada sie na ten numer to :
wspomniana usluga SOCLIR, numer kierunkowy do USA, kierunkowy do San Diego (Kalifornia) i numer faksu.
Niektorzy tez siesmieja ze to podpucha ze dzieki temu wiadomo jakie numery obserwowac bo dzwoniac pokazuja ze boja ze byc moze maja podsluch

Z tego co ogolnie niby sie mowi to to ze to co sklada sie na ten numer to :
wspomniana usluga SOCLIR, numer kierunkowy do USA, kierunkowy do San Diego (Kalifornia) i numer faksu.
Niektorzy tez siesmieja ze to podpucha ze dzieki temu wiadomo jakie numery obserwowac bo dzwoniac pokazuja ze boja ze byc moze maja podsluch
-
Mariusz182
- Bywalec

a ja mało rozmawiam przez telefon, częściej sms-uje. No chyba że komuś bardzo zależy na odsłuchiwaniu rozmów o pierdłach. Swoją drogą, była kiedyś jakaś sprawa łapówkarska, gdzie za dowód posłużyła nagrana rozmowa u któregoś z operatorów GSM. Otóż operatorzy mogą udostępnić nagranie tylko na mocy nakazu sądowego. Nie mogą tego zrobić pod żadnym innym względem.
-
creep
- Czasami coś napisze