Konkurs na Nazwę i Logotyp ! (przyjemna nagroda)
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
- Czasami coś napisze
Konkurs na Nazwę i Logotyp ! (przyjemna nagroda)
Witam w niedalekim czasie otwieram pizzerię w Warszawie i aby sprostać wymogom moich przyszłych klientów postanowiłem zapytać się was co sądzicie o różnych przepisach na najlepszą pizze.
Wybrałem między innymi to forum bowiem jestem absolwentem tej szkoły i wiem, że mój post trafi do odpowiedniej grupy ludzi, którzy zajadają się włoskimi plackami.
Jeśli macie jakąś ulubioną pizzerię, Warszawa (Wola, Bemowo, Ochota), w której pizza jest wyborna możecie dać mi znać na GG (1407290). Aby nie robić tutaj zbytecznej reklamy i antyreklamy.
Równocześnie chciałbym Ogłosić Konkurs na Nazwę i Logotyp Pizzerii
Możecie się wykazać i sprawdzić swoje umiejętności zdobyte na zajęciach.
Nagrodą za zajęcie pierwszego miejsca to 400zł, nie przewiduję drugiego miejsca. Istnieje również możliwość, że nadesłane prace nie spełnią naszych oczekiwań w tedy konkurs nie zostanie rozstrzygnięty.
Czas, do którego można nadsyłać prace: 26 październik 2007r.(piątek) godzina 24:00
Na adres: murex@home.pl
Prace proszę przesyłać w formacie JPG.
Krótki zwięzły opis do nazwy. (czemu akurat taka)
W e-m@ilu proszę podać: imię i nazwisko, telefon, ewentualnie numer GG.
Troszkę informacji na temat firmy / wskazówki:
Jest to firma/produkt, której grupą docelową są osoby:
w wieku 16 - 35 lat
Jest to firma, która dopiero wchodzi na rynek, dlatego nazwa musi być łatwa do wypromowania. (do zapamiętania),
Nazwa nie może być nazwą istniejącej firmy ( nazwą własną).
W przyszłości:
Będziemy dążyć aby stworzyć sieci, tak więc nazwa musi się godnie prezentować.
Główne danie:
Pizza!
Warto (ale nie koniecznie) abyście między innymi nawiązali do sera, który najprawdopodobniej będzie wyróżniał tę firmę od innych.
Kolorystyka wystroju wnętrz: czerwony, pomarańczowy i biały.
Osoba, która wygra konkurs zostanie powiadomiona telefonicznie zostanie również umieszczony link do pracy, która wygra konkurs.
Czekam z niecierpliwością na pierwsze prace
W razie pytań proszę po prostu zadawać pytania.
Serdecznie Pozdrawiam
Paweł Bartoszewicz (A... SR)
Wybrałem między innymi to forum bowiem jestem absolwentem tej szkoły i wiem, że mój post trafi do odpowiedniej grupy ludzi, którzy zajadają się włoskimi plackami.
Jeśli macie jakąś ulubioną pizzerię, Warszawa (Wola, Bemowo, Ochota), w której pizza jest wyborna możecie dać mi znać na GG (1407290). Aby nie robić tutaj zbytecznej reklamy i antyreklamy.
Równocześnie chciałbym Ogłosić Konkurs na Nazwę i Logotyp Pizzerii
Możecie się wykazać i sprawdzić swoje umiejętności zdobyte na zajęciach.
Nagrodą za zajęcie pierwszego miejsca to 400zł, nie przewiduję drugiego miejsca. Istnieje również możliwość, że nadesłane prace nie spełnią naszych oczekiwań w tedy konkurs nie zostanie rozstrzygnięty.
Czas, do którego można nadsyłać prace: 26 październik 2007r.(piątek) godzina 24:00
Na adres: murex@home.pl
Prace proszę przesyłać w formacie JPG.
Krótki zwięzły opis do nazwy. (czemu akurat taka)
W e-m@ilu proszę podać: imię i nazwisko, telefon, ewentualnie numer GG.
Troszkę informacji na temat firmy / wskazówki:
Jest to firma/produkt, której grupą docelową są osoby:
w wieku 16 - 35 lat
Jest to firma, która dopiero wchodzi na rynek, dlatego nazwa musi być łatwa do wypromowania. (do zapamiętania),
Nazwa nie może być nazwą istniejącej firmy ( nazwą własną).
W przyszłości:
Będziemy dążyć aby stworzyć sieci, tak więc nazwa musi się godnie prezentować.
Główne danie:
Pizza!
Warto (ale nie koniecznie) abyście między innymi nawiązali do sera, który najprawdopodobniej będzie wyróżniał tę firmę od innych.
Kolorystyka wystroju wnętrz: czerwony, pomarańczowy i biały.
Osoba, która wygra konkurs zostanie powiadomiona telefonicznie zostanie również umieszczony link do pracy, która wygra konkurs.
Czekam z niecierpliwością na pierwsze prace
W razie pytań proszę po prostu zadawać pytania.
Serdecznie Pozdrawiam
Paweł Bartoszewicz (A... SR)
-
- Loża WSR
Ja sie tam nie kwalifikuje bo grafikiem nie jestem takze proponuje tylko nazwe:
Sereno
1. Ser jak widac jest na pierwszym miejscu (juz chyba pisalem grafikiem nie jestem )
2. Nazwa tak jak powinna sie kojarzy sie z Italia, sloncem i dolce far niente.
Po wlosku* sereno znaczy: pogodnie, spokojnie, jasno.
czyli ma jak najbardziej pozytywne konotacje. Idealne dla miejsca spedzania wolnego czasu, gdzie po pracy mozna wpasc ze znajomymi i w spokoju wrzucic cos na ruszt.
3. Melodyjna, latwo wpada w ucho...
tym bardziej ze ponad 20 lat temu piosenka Drupiego "Sereno e" byla prawdziwym hitem w Polsce.
[ytv]IGLPEafpBDo[/ytv]
Co jakis czas powraca w nowych skladankach. Szczegolna popularnoscia cieszy sie wsrod kobiet, ktore uznaja ja za romantyczna (a nie jakies flaki z olejem )
Nie robilem gruntownego reaserchu co do nazw pizzerii ale na pierwszy rzut oka nie zauwazylem podobnych w necie. Jedynie jedna pizze nazywane sie podobnie.
* po hiszpansku zreszta tez
Sereno
1. Ser jak widac jest na pierwszym miejscu (juz chyba pisalem grafikiem nie jestem )
2. Nazwa tak jak powinna sie kojarzy sie z Italia, sloncem i dolce far niente.
Po wlosku* sereno znaczy: pogodnie, spokojnie, jasno.
czyli ma jak najbardziej pozytywne konotacje. Idealne dla miejsca spedzania wolnego czasu, gdzie po pracy mozna wpasc ze znajomymi i w spokoju wrzucic cos na ruszt.
3. Melodyjna, latwo wpada w ucho...
tym bardziej ze ponad 20 lat temu piosenka Drupiego "Sereno e" byla prawdziwym hitem w Polsce.
[ytv]IGLPEafpBDo[/ytv]
Co jakis czas powraca w nowych skladankach. Szczegolna popularnoscia cieszy sie wsrod kobiet, ktore uznaja ja za romantyczna (a nie jakies flaki z olejem )
Nie robilem gruntownego reaserchu co do nazw pizzerii ale na pierwszy rzut oka nie zauwazylem podobnych w necie. Jedynie jedna pizze nazywane sie podobnie.
* po hiszpansku zreszta tez
-
- WSR Guru
To może tak: "Serenada", "Que sera, sera"(co ma być to będzie), "Essere"(być), "Stasera" (dziś wieczorem), "La Sera" (wieczór).
Z logiem też będzie u mnie ciężko, co najwyżej mogę wymyślić projekt, ale już go nie wykonam.
A co do innych pizzerii w Warszawie to ostatnio pizze cały czas jadam w Rimini, a wcześniej w Pizzy Hut. Nie będzie to żadna reklama, bo wszyscy te pizzerie powinni znać, także nic nowego
Jak wpadnie mi jeszcze jakaś nazwa to wrzucę.
Z logiem też będzie u mnie ciężko, co najwyżej mogę wymyślić projekt, ale już go nie wykonam.
A co do innych pizzerii w Warszawie to ostatnio pizze cały czas jadam w Rimini, a wcześniej w Pizzy Hut. Nie będzie to żadna reklama, bo wszyscy te pizzerie powinni znać, także nic nowego
Jak wpadnie mi jeszcze jakaś nazwa to wrzucę.
-
- WSR Guru
-
- Czasami coś napisze
No niestety ale z jednej strony goni nas czas bo za półtora miesiąca (max 2) chce zrobić otwarcie. Czemu nie zająłem się tym wcześniej ? jeszcze do niedawna miałem otworzyć Da Grasso ale niekompetentne osoby które zarządzają siecią albo starają się to robić nie są prawdomówni, (mówią jedno a robią coś całkowicie innego)
Dla tego postanowiliśmy udźwignąć cały ciężar i iść do przodu.
A co do dzielenia się możecie zrobić to w 2 osoby 1 robi projekt 2 wymyśla nazwę (nagroda zostanie przyznana dla zespołu )
Nazwy wpisane na forum nie są brane pod uwagę.
Dla tego postanowiliśmy udźwignąć cały ciężar i iść do przodu.
A co do dzielenia się możecie zrobić to w 2 osoby 1 robi projekt 2 wymyśla nazwę (nagroda zostanie przyznana dla zespołu )
Nazwy wpisane na forum nie są brane pod uwagę.
-
- Czasami coś napisze
lol, lubie pizza hut bo czasem i na zimno mi smakuje.
zwracam uwage na sos w pizzy gdyz powinien byc jami
ostatecznie w pizzeriach raczej sie tez patrzy co jest poza pizzami, gdyz jesli idziesz z ekipa znajomych i ktos nie chce to nie bedzie zajadal pieczywa czosnkowego non stop xD
no i jakze moj ukochany wystrój wnętrza.
jesli chcesz tam otwierac do tego barek z drinkami to mogę Ci polecic kogos kto tworzy i obmysla swietne barki jak i menu drinków z cenami w restauracjach i z tego co pamietam to chyba i restauracje.
zwracam uwage na sos w pizzy gdyz powinien byc jami
ostatecznie w pizzeriach raczej sie tez patrzy co jest poza pizzami, gdyz jesli idziesz z ekipa znajomych i ktos nie chce to nie bedzie zajadal pieczywa czosnkowego non stop xD
no i jakze moj ukochany wystrój wnętrza.
jesli chcesz tam otwierac do tego barek z drinkami to mogę Ci polecic kogos kto tworzy i obmysla swietne barki jak i menu drinków z cenami w restauracjach i z tego co pamietam to chyba i restauracje.