ARCHIWUM: sesje egzaminacyjne 2009-2011
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
- Zadomowił(a) się
Kurde no! To jest niesprawiedliwe... sobota i niedziela jest jak widzę specjalnie dla tych, którzy nie zaliczyli etyki albo filozofii... jak widać nie opłacało się zaliczyć w pierwszym terminie, bo teraz omija mnie najciekawsze...
dlaczego wcześniej nie wiedzieliśmy o takiej opcji? MY PRACUJEMY! I takie rzeczy musimy wiedzieć wcześniej...szczególnie jak ktoś ma do pokonania kawałek Polski do szkoły...
dlaczego wcześniej nie wiedzieliśmy o takiej opcji? MY PRACUJEMY! I takie rzeczy musimy wiedzieć wcześniej...szczególnie jak ktoś ma do pokonania kawałek Polski do szkoły...
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Właściwie to nic nie rozumiem...
Nie rozumiem:a_anka pisze:Kurde no! To jest niesprawiedliwe... sobota i niedziela jest jak widzę specjalnie dla tych, którzy nie zaliczyli etyki albo filozofii... jak widać nie opłacało się zaliczyć w pierwszym terminie, bo teraz omija mnie najciekawsze...
(1) co jest niesprawiedliwe?
(2) dlaczego nie opłacało się zaliczyć filozofii i etyki w pierwszym terminie?
(3) kogo i dlaczego omija "najciekawsze"?
(4) co to jest to "najciekawsze"?
(5) o jakiej opcji nie wiedzieliście i kto nie wiedział?
-
- Loża WSR
Re: Zdajesz? Czy sabotujesz?
wojtkowski pisze:Nie przewidujemy takiego terminu. Pan mgr Marek Błaszkowski prosił mnie, żebym zachęcił wszystkich do podejścia do egzaminu w II terminie. Ujawnił nawet kwestie, które będzie przede wszystkim poruszał podczas zaliczenia: filozofia jako nauka, istota filozofii (czyli czym jest, różne poglądy), metody filozofii, główne nurty filozofii XX wieku, czyli pozytywizm logiczny, egzystencjalizm, postmodernizm, najważniejsze współczesne prądy polityczne. Proszę przygotować te kwestie i sprawnie się w nich poruszać. Nie wykonanie tego minimalnego (szczególnie w zestawieniu z całością historii filozofii) wysiłku będzie przeze mnie traktowane jako sabotaż .Wiciu pisze:kiedy będzie płatny termin zaliczenia z filozofii??
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć co mam rozumieć odnośnie 'metod filozofii'? chodzi o podział czy o co?
aaa i apropos 'filozofii jako nauka' ..co dokładniej w związku z tym?? czym różni się od nauk szczegółowych? czy co?
z góry dziękuje za w miarę szybką odpowiedz
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Re: Zdajesz? Czy sabotujesz?
Ale super! Wiciu wziął się do nauki!Wiciu pisze:Czy ktoś mógłby mi powiedzieć co mam rozumieć odnośnie 'metod filozofii'? chodzi o podział czy o co?
aaa i apropos 'filozofii jako nauka' ..co dokładniej w związku z tym?? czym różni się od nauk szczegółowych? czy co?
Myślę, że chodzi o metody uprawiania filozofii (najczęściej są to zmodyfikowane metody uprawiania nauk humanistycznych w ogóle). I to jest bliskie zagadnieniu "filozofia jako nauka", bo jak zaczniesz opowiadać czym się różni filozofia od nauk szczegółowych - będziesz jak najbardziej w temacie.
-
- Loża WSR
może i się wziął ale chyba szybko się zniechęci :/
czytałem o egzystencjaliźmie i wszędzie jest to tak po chińsku opisane że tego nie da się zrozumieć :/ ..zwłaszcza z zadanej przez Profesora książki..
Kurde czy nie można wydać książki która powie po chłopsku co jak i dlaczego? ehh
Czyli Sławku czego konkretnie mam się nauczyć mówiąc o 'metodach filozofii'?
czytałem o egzystencjaliźmie i wszędzie jest to tak po chińsku opisane że tego nie da się zrozumieć :/ ..zwłaszcza z zadanej przez Profesora książki..
Kurde czy nie można wydać książki która powie po chłopsku co jak i dlaczego? ehh
Czyli Sławku czego konkretnie mam się nauczyć mówiąc o 'metodach filozofii'?
-
- Loża WSR
ja chętnie bym się tej filozofii uczył gdybym dostał dokładnie opracowane terminy...omówione ludzkim, prostym językiem a nie językiem filozoficzno-marsjańskim. (Wtedy bym po prostu wkuł to na pamięć i po kłopocie)
Filozofia mnie po prostu nie kręci i nie potrafie jej zrozumieć jedynie z książek....zwłaszcza z tej 'prostej' i 'jasno napisanej' książki Anzenbachera
Filozofia mnie po prostu nie kręci i nie potrafie jej zrozumieć jedynie z książek....zwłaszcza z tej 'prostej' i 'jasno napisanej' książki Anzenbachera
-
- Czasami coś napisze
Zerknij na maila, masz tam drugą część mojego opracowania - napisane językiem jak najbardziej niemarsjańskim (mi starczyło na zaliczenie materiału z 60h wykładu, więc warto zerknąć)Wiciu pisze:ja chętnie bym się tej filozofii uczył gdybym dostał dokładnie opracowane terminy...omówione ludzkim, prostym językiem a nie językiem filozoficzno-marsjańskim. (Wtedy bym po prostu wkuł to na pamięć i po kłopocie)
poza tym jeśli nie rozumiesz filozoficznych książek to wikipedia, wiem, ściąga.pl itd. prawdę Ci powiedzą już tyle osób jest zamieszanych w Twój egzamin, że nie masz wyjścia tylko go zdać i nie marudzić
-
- Loża WSR
-
- Loża WSR
-
- Zaczyna działać
Po zajrzeniu na forumowy wątek "PYTANIA i odpowiedzi" wiem już co Wiciu robi, co musi zrobić, czego się nie może nauczyć, na co nie ma czasu, że nic nie rozumie itd.OSHka pisze:Wiciu się uczy! Pam param pam pam!
Wiciu się uczy! Pam param pam pam!
Wiciu się uczy! Pam param pam pam!
Krótko mówiąc; tak, to fenomenalnie, że Wiciu się uczy.
-
- Ekspert