Pytajnik ID: sprawy bieżące & nie cierpiące zwłoki
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Spokojny sen sprawiedliwych
Trzy uwagi w sprawie zjawiska plagiatowania wśród prac złożonych Panu Jackowi Wegnerowi:
(1) myślę, że mam już od Niego szczegółową informację w tej sprawie na służbowym mailu; otworzę go jutro przed południem (z domu nie mam tam dostępu);
(2) mam nadzieję, że Ci, którzy pozwolili sobie na plagiatowanie - mają świadomość tego co robią i jak powstają ich prace i nie potrzebują do tego potwierdzenia od red. Wegnera (bo inaczej mogłoby się okazać, że pomroczność jasna jednak istnieje!);
(3) niech sprawiedliwi spią więc dziś spokojnie, a niesprawiedliwi...
(1) myślę, że mam już od Niego szczegółową informację w tej sprawie na służbowym mailu; otworzę go jutro przed południem (z domu nie mam tam dostępu);
(2) mam nadzieję, że Ci, którzy pozwolili sobie na plagiatowanie - mają świadomość tego co robią i jak powstają ich prace i nie potrzebują do tego potwierdzenia od red. Wegnera (bo inaczej mogłoby się okazać, że pomroczność jasna jednak istnieje!);
(3) niech sprawiedliwi spią więc dziś spokojnie, a niesprawiedliwi...
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Nieprawdaż?
A czy ja coś takiego sugeruję? Wprost przeciwnie - nie wierzę w pomroczność jasną, przynajmniej w takich kwestiach. Myślę, że jeśli są tu na forum plagiatorzy - siedzą cicho. Nieprawdaż?Magdusia pisze:to chyba żart i pogrywanie sobie z nas. to, że ktoś dopytuje nie znaczy że czuje się winny. po prostu chce czuć się pewnie.
Zresztą nie rozdmuchujmy jakoś nadmiernie afery. Mam nadzieję, że to będą jednak tylko nieliczne przypadki i te "przypadki" będą potrafiły wyprowadzić tę sprawę na prostą.
-
- Loża WSR
Re: Nieprawdaż?
nie wiem czy prawdaż czy nieprawdaż. poprostu albo coś wrzuć albo nie chwal się że masz...wojtkowski pisze:A czy ja coś takiego sugeruję? Wprost przeciwnie - nie wierzę w pomroczność jasną, przynajmniej w takich kwestiach. Myślę, że jeśli są tu na forum plagiatorzy - siedzą cicho. Nieprawdaż?Magdusia pisze:to chyba żart i pogrywanie sobie z nas. to, że ktoś dopytuje nie znaczy że czuje się winny. po prostu chce czuć się pewnie.
-
- Loża WSR
Re: Nieprawdaż?
Cały temat został rozpoczęty poprzez twoją informację, toteż jest tylko jej wynikową. Nie dziw się, że anonsując sprawę i składając deklarację przekazania dalszych szczegółów, otrzymujesz potem komentarze. Ciężko zresztą mówić tu o "rozdmuchiwaniu" skoro jak na razie to następuje tylko próba otrzymania szerzej informacji. Co raczej jest normalne dla sytuacji w której np.: zostaje rzucone do osób siedzących w sali "wiemy już że w tym pomieszczeniu jest kilku złodziei". Każdy w takiej sytuacji czuje się nieswojo, nawet gdy ma czyste sumienie. Bo mimo wszystko każdy boi się tego, że może mu przyjść tłumaczyć się, że nie jest wielbłądem.wojtkowski pisze:Zresztą nie rozdmuchujmy jakoś nadmiernie afery. Mam nadzieję, że to będą jednak tylko nieliczne przypadki i te "przypadki" będą potrafiły wyprowadzić tę sprawę na prostą.
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Informacja o komunikacie
(Drugi) komunikat w sprawie zaliczenia z Retoryki i kultury języka został opublikowany w temacie z wynikami zaliczeń. Z Biblistyki nie należy spodziewać się dodatkowych komunikatów - wykładowca chce bardziej szczegółowo omówić kwestię plagiatów indywidualnie, podczas egzaminu.
Pisząc o "obecnej sytuacji" miałem na myśli także Biblistykę (niestety).Artur0 pisze:Z Biblistyki, jak widać, się powtórzyła. ;PLiczę jednocześnie na to, że sytuacja, z którą mamy teraz do czynienia, nigdy się już nie powtórzy.