Pytajnik ID: sprawy bieżące & nie cierpiące zwłoki

Informacje dla Studentów w WSR.

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski

ODPOWIEDZ
Kinfolk
Ekspert
Ekspert

Post autor: Kinfolk » 24 wrz (pt) 2010, 19:09:37

Sławku - czy my jedziemy w niedzielę do Podkowy?

megejra
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Re: O inauguracji roku akademickiego

Post autor: megejra » 24 wrz (pt) 2010, 19:51:21

kilka postów wcześniej odpowiedź padła:
s_wojtkowski pisze:Uroczysta inauguracja roku akademickiego 2010/2011 w Podkowie Leśnej (jeździmy tam raz, maksymalnie dwa razy w roku) ma miejsce 03/10/2010 w niedzielę i jest obowiązkowa* dla wszystkich semestrów (I, II i III). Zbiórka na dworcu WKD w Warszawa (rano, godzinę podam później).
To, że III semestr zaczyna zajęcia już w tę niedzielę (26/09/2010), a I i II semestr w weekend 9-10/10/2010, nie ma żadnego wpływu na uroczystości inauguracyjne.

* Tylko naprawdę ważne względy mogą zdecydować o czyjejś nieobecności (proszę je zgłaszać pod adres a.bednarski (at) szkolareklamy.pl ).

Kinfolk
Ekspert
Ekspert

Re: O inauguracji roku akademickiego

Post autor: Kinfolk » 24 wrz (pt) 2010, 19:56:09

megejra pisze:kilka postów wcześniej odpowiedź padła:
s_wojtkowski pisze:Uroczysta inauguracja roku akademickiego 2010/2011 w Podkowie Leśnej (jeździmy tam raz, maksymalnie dwa razy w roku) ma miejsce 03/10/2010 w niedzielę i jest obowiązkowa* dla wszystkich semestrów (I, II i III). Zbiórka na dworcu WKD w Warszawa (rano, godzinę podam później).
To, że III semestr zaczyna zajęcia już w tę niedzielę (26/09/2010), a I i II semestr w weekend 9-10/10/2010, nie ma żadnego wpływu na uroczystości inauguracyjne.

* Tylko naprawdę ważne względy mogą zdecydować o czyjejś nieobecności (proszę je zgłaszać pod adres a.bednarski (at) szkolareklamy.pl ).
Po dogłębnej analizie powyższego, pokrętnego komunikatu już wszystko rozumiem ;)

Dzięki!

Faren
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Zajęcia dodatkowe

Post autor: Faren » 25 wrz (sob) 2010, 18:22:50

Jakie zajęcia uzupełniające nowy rocznik ID może wybrać z WSRu? Oprócz anglika i jakiegoś informatycznego?

Są jakieś progi minimalne jak było w WSRze, iż 2 informatyczne, 2 języki, i 4 warsztatwe?

megejra
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: megejra » 25 wrz (sob) 2010, 21:33:28

Faren pisze:Jakie zajęcia uzupełniające nowy rocznik ID może wybrać z WSRu? Oprócz anglika i jakiegoś informatycznego?
Są jakieś progi minimalne jak było w WSRze, iż 2 informatyczne, 2 języki, i 4 warsztatwe?
raczej jak w przypadku poprzednich dwóch semestrów jest angielski i jeden informatyczny - obowiązkowy, reszta - to już zależy od Ciebie - ile czasu wolnego, motywacji itp.

Marysia
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: Marysia » 26 wrz (ndz) 2010, 00:38:35

a co z zapisami na zajęcia? kiedy i na jakich zasadach się odbędą? i czy studenci instytutu mogą chodzić na wszystkie wsrowe zajęcia, czy tylko na angielski i informatyczne?

Kinfolk
Ekspert
Ekspert

Post autor: Kinfolk » 26 wrz (ndz) 2010, 06:21:53

Jestem wzruszony - dzięki Sławkowi i ID miałem dziś okazję oglądać piękny wschód słońca ;)

Podziwiam zaradność i zapobiegliwość władz ID, które w trosce o rozwój naszej wrażliwości motywują nas do podrywania się o świcie ;)

Jahmal
Nowy(a)

Post autor: Jahmal » 26 wrz (ndz) 2010, 07:45:49

Szkoda, że informacja o godzinach trwania zjazdu pojawiła się niecałe 12h przed rozpoczęciem zajęć... Robi się coraz zabawniej.

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Zajęcia dodatkowe

Post autor: s_wojtkowski » 26 wrz (ndz) 2010, 12:12:59

megejra pisze:
Faren pisze:Jakie zajęcia uzupełniające nowy rocznik ID może wybrać z WSRu? Oprócz anglika i jakiegoś informatycznego?
raczej jak w przypadku poprzednich dwóch semestrów jest angielski i jeden informatyczny - obowiązkowy, reszta - to już zależy od Ciebie - ile czasu wolnego, motywacji itp.
Tak, to prawda.
Marysia pisze:a co z zapisami na zajęcia? kiedy i na jakich zasadach się odbędą? i czy studenci instytutu mogą chodzić na wszystkie wsrowe zajęcia, czy tylko na angielski i informatyczne?
Zapisy na lektoraty języka angielskiego, zajęcia informatyczne oraz dodatkowe będą miały miejsce 03/10/2010 w Podkowie Leśnej. W tygodniu 04-08/10/2010, ale już tylko w miarę wolnych miejsc, będą miały miejsce zapisy internetowe (uruchomię w tym celu specjalny temat na naszym forum). Studenci ID mogą chodzić na (i zaliczać z wpisem do indeksu) wszystkie zajęcia organizowane w WSR, przy czym lektorat angielskiego i jeden przedmiot informatyczny (zaliczany jako Techniki informacyjne) - są obowiązkowe.
Plan zajęć dziennych (poniedziałek-czwartek) oraz piątkowych i sobotnich opublikuję w tym tygodniu.
Plan zajęć niedzielnych na cały semestr zostanie oficjalnie ogłoszony 03/10/2010 w Podkowie Leśnej i dopiero po tym terminie opublikowany w internecie.
Ostatnio zmieniony 26 wrz (ndz) 2010, 12:37:13 przez s_wojtkowski, łącznie zmieniany 6 razy.

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Smutek + radość

Post autor: s_wojtkowski » 26 wrz (ndz) 2010, 12:19:03

Jahmal pisze:Szkoda, że informacja o godzinach trwania zjazdu pojawiła się niecałe 12h przed rozpoczęciem zajęć... Robi się coraz zabawniej.
Tak się zastanawiam jak tu bez zbytniej ironii czy goryczy odpowiedzieć na tę uwagę. Może napiszę tak: Jahmal, sprawdź na naszym forum (jest tych miejsc kilka, nie jedno) dlaczego chciałbym usłyszeć od Ciebie słowo "przepraszam".
Kinfolk pisze:Jestem wzruszony - dzięki Sławkowi i ID miałem dziś okazję oglądać piękny wschód słońca ;)
Podziwiam zaradność i zapobiegliwość władz ID, które w trosce o rozwój naszej wrażliwości motywują nas do podrywania się o świcie ;)
Cieszę się, że mogłem sprawić Ci choć trochę niespodziewanej radości :wink:.

Ka$ka
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Ka$ka » 27 wrz (pn) 2010, 18:01:13

Sławku nie mogę być w Podkowie bo jestem w pracowitej trasie. Przyjeżdżam tylko na poprawkę 10.09. Jestem usprawiedliwiona? :)

balum
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Kilka spraw

Post autor: balum » 27 wrz (pn) 2010, 19:03:03

Niestety ja też nie mogę uczestniczyć w inauguracji w Podkowie Leśnej - wyjazd służbowy. Jeśli potrzebne usprawiedliwienie z pracy - przyniosę :) Jaka jest procedura?
Chciałam zapisać się na zajęcia sobotnie (a właściwie piątkowe w moim przypadku) wczoraj, ale w sekretariacie poinformowano mnie, że dopiero w tym tygodniu będzie osoba, która zajmie się sekretariatem ID. Jak i u kogo mogę w takim razie dopełnić formalności?
Uprzejmie proszę o wstawienie na forum możliwie jak najszybciej materiałów z wykładów Idee Współczesne dr Andrzeja Stępnika. Były podobno wczoraj kserowane i jest ich sporo. Mamy przeczytać na następne zajęcia.
Sławku - chciałabym się spotkać lub skomunikować mailowe w sprawie sprecyzowania mojego tematu pracy. Miałeś uwagi do jej zakresu. Jaka forma będzie dla Ciebie najwygodniejsza? Podobno nie będziesz bywał w weekendy na zajęciach ID?
Dr Krzysztof Woźniak powiedział wczoraj, że musi w tym tygodniu dostać listę osób, które chcą kontynuować naukę po ID - mnie to nie dotyczy, ale tak siłą rozpędu piszę, bo wiem, że kilka osób od nas jest poważnie zainteresowanych i nie wiedzą, co z tym dalej robić.
Będę wdzięczna za odpowiedzi.
Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Usprawiedliwienia

Post autor: s_wojtkowski » 27 wrz (pn) 2010, 19:03:06

Ka$ka pisze:Sławku nie mogę być w Podkowie bo jestem w pracowitej trasie. Przyjeżdżam tylko na poprawkę 10.09. Jestem usprawiedliwiona? :)
Napisz maila na adres a.bednarski (at) szkolareklamy.pl Dobrze by było, gdybyś doprecyzowała sformułowanie "w pracowitej trasie", bo, nie przymierzając, każdy tak może napisać 8).

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Re: Kilka spraw

Post autor: s_wojtkowski » 27 wrz (pn) 2010, 19:15:34

balum pisze:Niestety ja też nie mogę uczestniczyć w inauguracji w Podkowie Leśnej - wyjazd służbowy. Jeśli potrzebne usprawiedliwienie z pracy - przyniosę :) Jaka jest procedura?
Chciałam zapisać się na zajęcia sobotnie (a właściwie piątkowe w moim przypadku) wczoraj, ale w sekretariacie poinformowano mnie, że dopiero w tym tygodniu będzie osoba, która zajmie się sekretariatem ID. Jak i u kogo mogę w takim razie dopełnić formalności?
Uprzejmie proszę o wstawienie na forum możliwie jak najszybciej materiałów z wykładów Idee Współczesne dr Andrzeja Stępnika. Były podobno wczoraj kserowane i jest ich sporo. Mamy przeczytać na następne zajęcia.
Sławku - chciałabym się spotkać lub skomunikować mailowe w sprawie sprecyzowania mojego tematu pracy. Miałeś uwagi do jej zakresu. Jaka forma będzie dla Ciebie najwygodniejsza? Podobno nie będziesz bywał w weekendy na zajęciach ID?
Dr Krzysztof Woźniak powiedział wczoraj, że musi w tym tygodniu dostać listę osób, które chcą kontynuować naukę po ID - mnie to nie dotyczy, ale tak siłą rozpędu piszę, bo wiem, że kilka osób od nas jest poważnie zainteresowanych i nie wiedzą, co z tym dalej robić.
Będę wdzięczna za odpowiedzi.
Pozdrawiam :)
:arrow: Zapisy na zajęcia piątkowe i sobotnie będą miały miejsce 03/10/2010 w Podkowie Leśnej, a po tym terminie, w miarę wolnych miejsc, na tym forum. :arrow: Jeśli kogoś ma z ważnych wzgledów na inauguracji roku akademickiego nie być, niech napisze maila na adres, który zamieściłem w post'cie powyżej. :arrow: Będę dostępny w zjazdy ID, ale w ogranicznym zakresie godzinowym. :arrow: Instytutem do końca września zajmuje się Adam Bednarski, a nowego szefa sekretariatu przedstawię Wam 03/10/2010. :arrow: Lista osób zainteresowanych kontynuacją naszych studiów do poziomu magistersiego będzie powstawać w Podkowie Leśnej 03/10/2010. :arrow: W sprawie pracy licencjackiej - zadzwoń.

bartek_f
Bywalec
Bywalec

Post autor: bartek_f » 29 wrz (śr) 2010, 08:56:00

Ale to znaczy, że zajęcia z przedmiotów sobotnich już się odbywają? To znów podobnie jak w zeszłym roku przyjdziemy na 2-3 zjazd danego przedmiotu? :(

ODPOWIEDZ