Pytajnik ID: sprawy bieżące & nie cierpiące zwłoki
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
- Zadomowił(a) się
Re: O inauguracji roku akademickiego
kilka postów wcześniej odpowiedź padła:
s_wojtkowski pisze:Uroczysta inauguracja roku akademickiego 2010/2011 w Podkowie Leśnej (jeździmy tam raz, maksymalnie dwa razy w roku) ma miejsce 03/10/2010 w niedzielę i jest obowiązkowa* dla wszystkich semestrów (I, II i III). Zbiórka na dworcu WKD w Warszawa (rano, godzinę podam później).
To, że III semestr zaczyna zajęcia już w tę niedzielę (26/09/2010), a I i II semestr w weekend 9-10/10/2010, nie ma żadnego wpływu na uroczystości inauguracyjne.
* Tylko naprawdę ważne względy mogą zdecydować o czyjejś nieobecności (proszę je zgłaszać pod adres a.bednarski (at) szkolareklamy.pl ).
-
- Ekspert
Re: O inauguracji roku akademickiego
Po dogłębnej analizie powyższego, pokrętnego komunikatu już wszystko rozumiemmegejra pisze:kilka postów wcześniej odpowiedź padła:
s_wojtkowski pisze:Uroczysta inauguracja roku akademickiego 2010/2011 w Podkowie Leśnej (jeździmy tam raz, maksymalnie dwa razy w roku) ma miejsce 03/10/2010 w niedzielę i jest obowiązkowa* dla wszystkich semestrów (I, II i III). Zbiórka na dworcu WKD w Warszawa (rano, godzinę podam później).
To, że III semestr zaczyna zajęcia już w tę niedzielę (26/09/2010), a I i II semestr w weekend 9-10/10/2010, nie ma żadnego wpływu na uroczystości inauguracyjne.
* Tylko naprawdę ważne względy mogą zdecydować o czyjejś nieobecności (proszę je zgłaszać pod adres a.bednarski (at) szkolareklamy.pl ).
Dzięki!
-
- Czasami coś napisze
Zajęcia dodatkowe
Jakie zajęcia uzupełniające nowy rocznik ID może wybrać z WSRu? Oprócz anglika i jakiegoś informatycznego?
Są jakieś progi minimalne jak było w WSRze, iż 2 informatyczne, 2 języki, i 4 warsztatwe?
Są jakieś progi minimalne jak było w WSRze, iż 2 informatyczne, 2 języki, i 4 warsztatwe?
-
- Zadomowił(a) się
raczej jak w przypadku poprzednich dwóch semestrów jest angielski i jeden informatyczny - obowiązkowy, reszta - to już zależy od Ciebie - ile czasu wolnego, motywacji itp.Faren pisze:Jakie zajęcia uzupełniające nowy rocznik ID może wybrać z WSRu? Oprócz anglika i jakiegoś informatycznego?
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Zajęcia dodatkowe
Tak, to prawda.megejra pisze:raczej jak w przypadku poprzednich dwóch semestrów jest angielski i jeden informatyczny - obowiązkowy, reszta - to już zależy od Ciebie - ile czasu wolnego, motywacji itp.Faren pisze:Jakie zajęcia uzupełniające nowy rocznik ID może wybrać z WSRu? Oprócz anglika i jakiegoś informatycznego?
Zapisy na lektoraty języka angielskiego, zajęcia informatyczne oraz dodatkowe będą miały miejsce 03/10/2010 w Podkowie Leśnej. W tygodniu 04-08/10/2010, ale już tylko w miarę wolnych miejsc, będą miały miejsce zapisy internetowe (uruchomię w tym celu specjalny temat na naszym forum). Studenci ID mogą chodzić na (i zaliczać z wpisem do indeksu) wszystkie zajęcia organizowane w WSR, przy czym lektorat angielskiego i jeden przedmiot informatyczny (zaliczany jako Techniki informacyjne) - są obowiązkowe.Marysia pisze:a co z zapisami na zajęcia? kiedy i na jakich zasadach się odbędą? i czy studenci instytutu mogą chodzić na wszystkie wsrowe zajęcia, czy tylko na angielski i informatyczne?
Plan zajęć dziennych (poniedziałek-czwartek) oraz piątkowych i sobotnich opublikuję w tym tygodniu.
Plan zajęć niedzielnych na cały semestr zostanie oficjalnie ogłoszony 03/10/2010 w Podkowie Leśnej i dopiero po tym terminie opublikowany w internecie.
Ostatnio zmieniony 26 wrz (ndz) 2010, 12:37:13 przez s_wojtkowski, łącznie zmieniany 6 razy.
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Smutek + radość
Tak się zastanawiam jak tu bez zbytniej ironii czy goryczy odpowiedzieć na tę uwagę. Może napiszę tak: Jahmal, sprawdź na naszym forum (jest tych miejsc kilka, nie jedno) dlaczego chciałbym usłyszeć od Ciebie słowo "przepraszam".Jahmal pisze:Szkoda, że informacja o godzinach trwania zjazdu pojawiła się niecałe 12h przed rozpoczęciem zajęć... Robi się coraz zabawniej.
Cieszę się, że mogłem sprawić Ci choć trochę niespodziewanej radości .Kinfolk pisze:Jestem wzruszony - dzięki Sławkowi i ID miałem dziś okazję oglądać piękny wschód słońca
Podziwiam zaradność i zapobiegliwość władz ID, które w trosce o rozwój naszej wrażliwości motywują nas do podrywania się o świcie
-
- Początkujący(a)
Kilka spraw
Niestety ja też nie mogę uczestniczyć w inauguracji w Podkowie Leśnej - wyjazd służbowy. Jeśli potrzebne usprawiedliwienie z pracy - przyniosę Jaka jest procedura?
Chciałam zapisać się na zajęcia sobotnie (a właściwie piątkowe w moim przypadku) wczoraj, ale w sekretariacie poinformowano mnie, że dopiero w tym tygodniu będzie osoba, która zajmie się sekretariatem ID. Jak i u kogo mogę w takim razie dopełnić formalności?
Uprzejmie proszę o wstawienie na forum możliwie jak najszybciej materiałów z wykładów Idee Współczesne dr Andrzeja Stępnika. Były podobno wczoraj kserowane i jest ich sporo. Mamy przeczytać na następne zajęcia.
Sławku - chciałabym się spotkać lub skomunikować mailowe w sprawie sprecyzowania mojego tematu pracy. Miałeś uwagi do jej zakresu. Jaka forma będzie dla Ciebie najwygodniejsza? Podobno nie będziesz bywał w weekendy na zajęciach ID?
Dr Krzysztof Woźniak powiedział wczoraj, że musi w tym tygodniu dostać listę osób, które chcą kontynuować naukę po ID - mnie to nie dotyczy, ale tak siłą rozpędu piszę, bo wiem, że kilka osób od nas jest poważnie zainteresowanych i nie wiedzą, co z tym dalej robić.
Będę wdzięczna za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Chciałam zapisać się na zajęcia sobotnie (a właściwie piątkowe w moim przypadku) wczoraj, ale w sekretariacie poinformowano mnie, że dopiero w tym tygodniu będzie osoba, która zajmie się sekretariatem ID. Jak i u kogo mogę w takim razie dopełnić formalności?
Uprzejmie proszę o wstawienie na forum możliwie jak najszybciej materiałów z wykładów Idee Współczesne dr Andrzeja Stępnika. Były podobno wczoraj kserowane i jest ich sporo. Mamy przeczytać na następne zajęcia.
Sławku - chciałabym się spotkać lub skomunikować mailowe w sprawie sprecyzowania mojego tematu pracy. Miałeś uwagi do jej zakresu. Jaka forma będzie dla Ciebie najwygodniejsza? Podobno nie będziesz bywał w weekendy na zajęciach ID?
Dr Krzysztof Woźniak powiedział wczoraj, że musi w tym tygodniu dostać listę osób, które chcą kontynuować naukę po ID - mnie to nie dotyczy, ale tak siłą rozpędu piszę, bo wiem, że kilka osób od nas jest poważnie zainteresowanych i nie wiedzą, co z tym dalej robić.
Pozdrawiam
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Usprawiedliwienia
Napisz maila na adres a.bednarski (at) szkolareklamy.pl Dobrze by było, gdybyś doprecyzowała sformułowanie "w pracowitej trasie", bo, nie przymierzając, każdy tak może napisać .Ka$ka pisze:Sławku nie mogę być w Podkowie bo jestem w pracowitej trasie. Przyjeżdżam tylko na poprawkę 10.09. Jestem usprawiedliwiona?
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Re: Kilka spraw
Zapisy na zajęcia piątkowe i sobotnie będą miały miejsce 03/10/2010 w Podkowie Leśnej, a po tym terminie, w miarę wolnych miejsc, na tym forum. Jeśli kogoś ma z ważnych wzgledów na inauguracji roku akademickiego nie być, niech napisze maila na adres, który zamieściłem w post'cie powyżej. Będę dostępny w zjazdy ID, ale w ogranicznym zakresie godzinowym. Instytutem do końca września zajmuje się Adam Bednarski, a nowego szefa sekretariatu przedstawię Wam 03/10/2010. Lista osób zainteresowanych kontynuacją naszych studiów do poziomu magistersiego będzie powstawać w Podkowie Leśnej 03/10/2010. W sprawie pracy licencjackiej - zadzwoń.balum pisze:Niestety ja też nie mogę uczestniczyć w inauguracji w Podkowie Leśnej - wyjazd służbowy. Jeśli potrzebne usprawiedliwienie z pracy - przyniosę Jaka jest procedura?
Pozdrawiam