"Pytajnik" ;-)
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
- Nowy(a)
A z tymi mechanizmami percepcji, to co Ci wtedy pokazał to są chyba obrazy konkurencyjne - o ile dobrze to kojarzę. Konkurencyjne bo możesz zobaczyć dwie rzeczy (albo czasem więcej) na raz, w zależności "jak się skupisz"
Obrazem konkurencyjnym jest też słynny obrazem z twarzą starej i młodej kobiety. Ja zawsze widziałam tylko starą ale ostatnio na zajęciach udało mi się tez młodą zobaczyć ;] - to był wielki wysiłek.
Obrazem konkurencyjnym jest też słynny obrazem z twarzą starej i młodej kobiety. Ja zawsze widziałam tylko starą ale ostatnio na zajęciach udało mi się tez młodą zobaczyć ;] - to był wielki wysiłek.
-
- Zaczyna działać
IvonaKa -
Wiesz, myślałam, że wystarczy to skądś spisać - to natężenie światła. Ale to chyba trzeba liczyć, mnożyć i jest na to wzór. Ale znalazłam kilka wzorów i jak dla mnie zbyt zawile objaśnione.
Może gdybym była z foto to była by dla mnie pestka. Ale tak nie jest.
Poza tym wykładowca aż tak się nie wgłębiał, więc nie powinien tego od nas oczekiwać. Jednym słowem odpuszczam ten parametr.
Wiesz, co do kobieta - stara/młoda to w cudzych notatkach mam, że to dopasowanie do wzorca.
Maland-
tak, rzeczywiście Pan z prawa miał zostawić w sekretariacie jakiś nowy kodeks czy coś w tym stylu. Fajnie, że pamiętasz, mnie umknęło.
Ale czy Pan zostawił?
Wiesz, myślałam, że wystarczy to skądś spisać - to natężenie światła. Ale to chyba trzeba liczyć, mnożyć i jest na to wzór. Ale znalazłam kilka wzorów i jak dla mnie zbyt zawile objaśnione.
Może gdybym była z foto to była by dla mnie pestka. Ale tak nie jest.
Poza tym wykładowca aż tak się nie wgłębiał, więc nie powinien tego od nas oczekiwać. Jednym słowem odpuszczam ten parametr.
Wiesz, co do kobieta - stara/młoda to w cudzych notatkach mam, że to dopasowanie do wzorca.
Maland-
tak, rzeczywiście Pan z prawa miał zostawić w sekretariacie jakiś nowy kodeks czy coś w tym stylu. Fajnie, że pamiętasz, mnie umknęło.
Ale czy Pan zostawił?
-
- Nowy(a)
hmm, to dziwnie , że tak ma ten ktoś spisane w notatkach, bo choćby to http://www.maryja-mistrzejowice.pl/30pm ... r_Dali.jpg
czyli popiersie Voltaira namalowane przez Dall'ego na pewno zalicza się do obrazów konkurencyjnych, bo widać i służących i to popiersie. Z tymi kobietami też można zobaczyć "to i to". Także nie rozumiem czemu ten ktoś ma tak w notatkach.
A w ogóle psor nie mówił, że jakoś dostaniemy od niego te prezentacje? Coś mi się tak obiło na pierwszych zajęciach o uszy, ale nic na ten temat potem nie mówił.
czyli popiersie Voltaira namalowane przez Dall'ego na pewno zalicza się do obrazów konkurencyjnych, bo widać i służących i to popiersie. Z tymi kobietami też można zobaczyć "to i to". Także nie rozumiem czemu ten ktoś ma tak w notatkach.
A w ogóle psor nie mówił, że jakoś dostaniemy od niego te prezentacje? Coś mi się tak obiło na pierwszych zajęciach o uszy, ale nic na ten temat potem nie mówił.
-
- Zaczyna działać
-
- Zawsze coś napisze
Slawku, kilka pytan:
Dzisiaj poszla fama, ze w sesji bedzie egzamin z Organizacji Reklamy.
Poniewaz dzisiaj mielismy ostatni regularny zjazd troche to dziwne (o ile egz jest prawda), ze nikt nas nie poinformowal. Nie wiemy jaka miala byc to forma, z czego etc.
Rozumiem, ze to tylko pogloska?
Chcialbym tez spytac o warsztaty internetowe. Cos takiego jest na karcie, ale do tej pory tez nikt o tym nie wspominal, wiec mam nadzieje ze to nie obowiazuje 2 roku?
BTW. kiedy mozemy sie spodziewac materialow z Prawa Reklamy? Wiemy, ze materialy trafily juz do sekretariatu, czekamy wiec na udostepnienie. Czasu coraz mniej, a materialu troche jest.
Pozdr
Poniewaz dzisiaj mielismy ostatni regularny zjazd troche to dziwne (o ile egz jest prawda), ze nikt nas nie poinformowal. Nie wiemy jaka miala byc to forma, z czego etc.
Chcialbym tez spytac o warsztaty internetowe. Cos takiego jest na karcie, ale do tej pory tez nikt o tym nie wspominal, wiec mam nadzieje ze to nie obowiazuje 2 roku?
BTW. kiedy mozemy sie spodziewac materialow z Prawa Reklamy? Wiemy, ze materialy trafily juz do sekretariatu, czekamy wiec na udostepnienie. Czasu coraz mniej, a materialu troche jest.
Pozdr
-
- Początkujący(a)
Warunki zaliczenia RTV
Jakie są warunki zaliczenia Reklamy Telewizyjnej?
Do dziś byłem przekonany,że się nauczę (z podanych pytań) i napiszę test na zaliczenie.
Podobno Artur informował że zasady się zmieniły. A mi albo padło coś na słuch, albo na mózg
I dziś się dowiedziałem że taka forma jest jedynie w formie ostatniego ratunku w III terminie
Więc muszę zrobić coś pisemnie. Pytanie: ile? Słyszałem że przynajmniej jedno.
A przecież trzeba mieć minimum 3 oceny cząstkowe..
Więc?..
Nie chce być zaskoczony po raz drugi..
Do dziś byłem przekonany,że się nauczę (z podanych pytań) i napiszę test na zaliczenie.
Podobno Artur informował że zasady się zmieniły. A mi albo padło coś na słuch, albo na mózg
I dziś się dowiedziałem że taka forma jest jedynie w formie ostatniego ratunku w III terminie
Więc muszę zrobić coś pisemnie. Pytanie: ile? Słyszałem że przynajmniej jedno.
A przecież trzeba mieć minimum 3 oceny cząstkowe..
Więc?..
Nie chce być zaskoczony po raz drugi..
-
- Zadomowił(a) się
Materiały z prawa reklamy maja byc na forum w poniedzialek albo wtorek, z tego, co powiedzial nam wykladowca.
Mam pytanie odnoscie zaliczenia u Pana Z. Tomaszczuka (II rok)
Mamy podobno takie zadania:
1) niebanalne ujęcie banalnego przedmiotu(2 ujęcia- katalogowe i reklamowe)
2)znalezc reklame ktora inspiruje cie i krotko opisac ja.
3)inscenizacja
4) zdjecia architektury ; wpisanie w rodzaj uzytku
Moze mi ktos napisac o co chodzi w punkcie 3 i 4? Zakladajac, ze w ogole mam dobre info.
Mam pytanie odnoscie zaliczenia u Pana Z. Tomaszczuka (II rok)
Mamy podobno takie zadania:
1) niebanalne ujęcie banalnego przedmiotu(2 ujęcia- katalogowe i reklamowe)
2)znalezc reklame ktora inspiruje cie i krotko opisac ja.
3)inscenizacja
4) zdjecia architektury ; wpisanie w rodzaj uzytku
Moze mi ktos napisac o co chodzi w punkcie 3 i 4? Zakladajac, ze w ogole mam dobre info.
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Organizacja reklamy + Prawo reklamy
Zajęcia z Organizacji reklamy zaliczacie poprzez napisanie próbnego egzaminu (czyli testu 50 pytań zamkniętych jednokrotnego wyboru) przygotowanego przez Wykładowców WSR, którzy prowadzili zajęcia z Organizacji reklamy. O takiej formie zaliczenia była mowa już we wrześniu i w październiku - podczas zajęć poświęconych programowi przygotowań WSR do egzaminu państwowego.maland pisze:Slawku, kilka pytan:
A o jakich innych zasadach zaliczenia tego przedmiotu słyszeliście? Bo ja nie znam innych zasad i nie bardzo też wiem, kto poza mną mógłby wypowiadać się w tej kwestii.
Materiały z Prawa reklamy odebrałem dziś. Jutro będą na forum.