Ogłoszenia, prośby o pomoc itp.
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
DorotaS
- Zawsze coś napisze
autor: DorotaS » 03 sie (śr) 2011, 14:05:58
pixa pisze:- Czy na insytut dziennikarstwa (jako absolwent wsr'u) mogę zapisać się telefonicznie?
- czy jest jakaś opłata rekrutacyjna?
Witaj,
niestety, ale nie ma takiej możliwości.
Obowiązuje Ciebie, jak każdego absolwenta WSR, który chce podjąć naukę w Instytucie Dziennikarstwa procedura rekrutacyjna. Wygląda ona następująco: składasz do sekretariatu WSR komplet dokumentów (świadectwo ukończenia PSRH, WARFiF), oryginalne świadectwo maturalne, list motywacyjny, zaświadczenie lekarskie, 5 zdjęć, kserokopię dowodu osobistego oraz opłacasz opłatę wpisowego w wysokości 150 zł. Dowód wpłaty również dostarczasz.
Pozdrawiamy
sekretariat ID
-
pixa
- Zaczyna działać
DorotaS pisze:
świadectwo ukończenia PSRH, WARFiF
to znaczy wsru na nasze?
DorotaS pisze:
zaświadczenie lekarskie
jakie to ma być zaświadczenie dokładnie?
DorotaS pisze:
5 zdjęć
jakie mają być konkretnie te zdjęcia no i ten list motywacyjny, do kogo on ma być skierowany?
pozdrawiam
-
DorotaS
- Zawsze coś napisze
autor: DorotaS » 03 sie (śr) 2011, 16:10:37
pixa pisze:DorotaS pisze:
to znaczy wsru na nasze?
DorotaS pisze:
zaświadczenie lekarskie
DorotaS pisze:
5 zdjęć
jakie mają być konkretnie te zdjęcia no i ten list motywacyjny, do kogo on ma być skierowany?
pozdrawiam
Witaj,
1. świadectwo PSRH (szkoła dzienna) lub WARFiF (szkoła zaoczna), czyli szkoły prowadzone w ramach WSR. Nie wiem która z nich kończyłeś.
2. zaświadczenie lekarskie o braku przeciwwskazań do podjęcia studiów. Najlepiej uzyskać je u lekarza internisty (rodzinnego). Przychodnie posiadają często gotowe druki.
3. zdjęcia w formacie legitymacyjnym.
4. list motywacyjny powinien zawierać następujące dane:
(1) najważniejsze informacje o kandydacie na studia, (z pominięciem danych formalnych i oficjalnych, które znajdą się w Formularzu zgłoszeniowym); dobrze by było, gdyby znalazły się tu (2) informacje o (2a) dokonaniach, (2b) zainteresowaniach i (2c) planach na przyszłość kandydata; jak również (3) odpowiedź na pytania (3a) dlaczego chce studiować dziennikarstwo, (3b) czym ono dla niego jest oraz (3c) czego się po tych studiach spodziewa (jakie są jego najważniejsze oczekiwania). Kierujesz je do p. Sławka Wojtkowskiego, dyr. Punktu Konsultacyjnego ID,
Wszystkie informacje na temat rekrutacji znajdziesz na forum instytutowym pod linkiem:
http://www.szkolareklamy.edu.pl/ftopict-7090.html
Pozdrawiam
-
pixa
- Zaczyna działać
DorotaS pisze:pixa pisze:DorotaS pisze:
to znaczy wsru na nasze?
DorotaS pisze:
zaświadczenie lekarskie
DorotaS pisze:
5 zdjęć
pozdrawiam
Witaj,
1. świadectwo PSRH (szkoła dzienna) lub WARFiF (szkoła zaoczna), czyli szkoły prowadzone w ramach WSR. Nie wiem która z nich kończyłeś.
2. zaświadczenie lekarskie o braku przeciwwskazań do podjęcia studiów. Najlepiej uzyskać je u lekarza internisty (rodzinnego). Przychodnie posiadają często gotowe druki.
3. zdjęcia w formacie legitymacyjnym.
4. list motywacyjny powinien zawierać następujące dane:
(1) najważniejsze informacje o kandydacie na studia, (z pominięciem danych formalnych i oficjalnych, które znajdą się w Formularzu zgłoszeniowym); dobrze by było, gdyby znalazły się tu (2) informacje o (2a) dokonaniach, (2b) zainteresowaniach i (2c) planach na przyszłość kandydata; jak również (3) odpowiedź na pytania (3a) dlaczego chce studiować dziennikarstwo, (3b) czym ono dla niego jest oraz (3c) czego się po tych studiach spodziewa (jakie są jego najważniejsze oczekiwania). Kierujesz je do p. Sławka Wojtkowskiego, dyr. Punktu Konsultacyjnego ID,
Wszystkie informacje na temat rekrutacji znajdziesz na forum instytutowym pod linkiem:
http://www.szkolareklamy.edu.pl/ftopict-7090.html
Pozdrawiam
dzieki za wyczerpujaca odpowiedz
-
_Kaska_
- Zadomowił(a) się
autor: _Kaska_ » 11 sie (czw) 2011, 18:55:19
Mam spraaaaaaaawe, ale nie chcialabym na forum, moge prosic o maila do kogos z sekretariatu, czy moge napisac na ten podany w kontakcie ogolnym?
-
bLu
- Zadomowił(a) się
witam, czy sa juz ustalone terminy zjazdow we wrzesniu ? mam na mysli warsztaty negocjacyjne, bo mam je do poprawienia (nie moglam byc w okreslonych terminach)
-
bLu
- Zadomowił(a) się
znalazlam, przepraszam
-
zielonyszerszen
- Loża WSR
autor: zielonyszerszen » 12 sie (pt) 2011, 07:04:03
_Kaska_ pisze:Mam spraaaaaaaawe, ale nie chcialabym na forum, moge prosic o maila do kogos z sekretariatu, czy moge napisac na ten podany w kontakcie ogolnym?
napisz na
szkolareklamy@szkolareklamy.pl
-
descentes
- Zaczyna działać
autor: descentes » 14 sie (ndz) 2011, 23:11:59
Czy wpisowe na Instytut Dziennikarstwa można wplacac gotowką w sekretariacie? W jakich godzinach mozna skladac dokumenty? Oczywiscie w sekretariacie WSR'u - prawda?
-
zielonyszerszen
- Loża WSR
autor: zielonyszerszen » 15 sie (pn) 2011, 17:24:39
descentes pisze:Czy wpisowe na Instytut Dziennikarstwa można wplacac gotowką w sekretariacie? W jakich godzinach mozna skladac dokumenty? Oczywiscie w sekretariacie WSR'u - prawda?
wpisowe 150 zł wpłaca się na konto i przychodzi z potwierdzeniem
w okresie wakacji sekretariat czynny jest od 8 do 18.30
-
_Kaska_
- Zadomowił(a) się
autor: _Kaska_ » 17 sie (śr) 2011, 20:19:18
Kiedy będą wyniki z egzaminy OKE?
-
zielonyszerszen
- Loża WSR
autor: zielonyszerszen » 18 sie (czw) 2011, 00:38:33
_Kaska_ pisze:Kiedy będą wyniki z egzaminy OKE?
28 sierpnia
-
Wicher
- Początkujący(a)
autor: Wicher » 18 sie (czw) 2011, 23:09:27
Hej, jako że pracuję potrzebuję pilnie informacji na temat, który mnie nurtuje, a nie wiem gdzie szukać odpowiedzi.
A mianowicie:
I rok zaczynałem we wrześniu (były wtedy te dwa dodatkowe przedmioty- warsztaty internetowe i "coś tam jeszcze").
Rozumiem, że rozpoczęcie II roku jako wrześniowy mam we wrześniu, ale czy w związku z tym są we wrześniu jakieś zajęcia dla drugorocznych? czy zajęcia zaczynają się dopiero 10 października?
-
zielonyszerszen
- Loża WSR
autor: zielonyszerszen » 19 sie (pt) 2011, 09:28:35
Wicher pisze:Hej, jako że pracuję potrzebuję pilnie informacji na temat, który mnie nurtuje, a nie wiem gdzie szukać odpowiedzi.
A mianowicie:
I rok zaczynałem we wrześniu (były wtedy te dwa dodatkowe przedmioty- warsztaty internetowe i "coś tam jeszcze").
Rozumiem, że rozpoczęcie II roku jako wrześniowy mam we wrześniu, ale czy w związku z tym są we wrześniu jakieś zajęcia dla drugorocznych? czy zajęcia zaczynają się dopiero 10 października?
oczywiście że są
będą to dla drugiego roku warsztaty negocjacyjne i warsztaty internetowe
na stronie masz podane dokładne terminy
poniżej da linki bo nie wiem z jakiej jesteś grupy
http://www.szkolareklamy.edu.pl/ftopict-6265.html
http://www.szkolareklamy.edu.pl/ftopict-5254.html
-
annagie
- Bywalec
autor: annagie » 21 sie (ndz) 2011, 22:10:33
Mam dwa pytania:
1. Jak długo potrwa rozpoczęcie roku z przyległościami i w jakich godzinach będą się odbywały wrześniowe zajęcia (przynajmniej mniej więcej - potrzebuję ogólnie zaplanować grafik w pracy)?
2. Kiedy mija termin opłaty czesnego dla osób, które chcą zapłacić całość w jednej racie?