"Pytajnik" ;-)

Ogłoszenia, prośby o pomoc itp.

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski

ODPOWIEDZ
zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 25 wrz (ndz) 2011, 21:39:01

Natalia_K pisze:i mogę normalnie ukończyć szkołę i dostać dyplom idąć tym trybem?
tzn. mając tylko zajęcia specjalizacyjne czyt. TV?
aby ukończyć szkołę i mieć możliwość podejścia do egzaminu OKE trzeba zrealizować 2 letni program szkoły a na ITN raczej Ci się to nie uda

Kingula
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: Kingula » 26 wrz (pn) 2011, 11:08:27

Mam pytanie dotyczące przedmiotów informatycznych. Otóż, jak wiadomo, w ciągu dwuletniej nauki trzeba zrealizować min. cztery różne przedmioty informatyczne, ale czy przedmiot Photoshop, z racji tej, że na planie występuje dwukrotnie w wersji normalnej i zaawansowanej, liczy się jako dwa 'różne' przedmioty, czy raczej jako jeden? Pytam, bo na Photoshopie (tym normalnym) już byłam, teraz chcę zapisać się na zaawansowanego, a w ciągu semestru wybieram tylko jeden przedmiot inf., no i, że teraz jest już trzeci semestr, to nie chcę zostać z dwoma 'zaległymi' przedmiotami w czwartym semestrze ;).

Z góry dziękuję za odpowiedź :).

Twister13
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: Twister13 » 26 wrz (pn) 2011, 11:54:40

Mam takowe pytanie czy szkołą mogła by podać mi ile należy wpłacać pieniędzy za szkole? chodzi mi o taka kartke gdzie było rozpisane to w formie za rok za semestr za miesiąc itd.

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Informatyka, minima, warunki

Post autor: s_wojtkowski » 26 wrz (pn) 2011, 12:01:13

Kingula pisze:Mam pytanie dotyczące przedmiotów informatycznych. Otóż, jak wiadomo, w ciągu dwuletniej nauki trzeba zrealizować min. cztery różne przedmioty informatyczne, ale czy przedmiot Photoshop, z racji tej, że na planie występuje dwukrotnie w wersji normalnej i zaawansowanej, liczy się jako dwa 'różne' przedmioty, czy raczej jako jeden? Pytam, bo na Photoshopie (tym normalnym) już byłam, teraz chcę zapisać się na zaawansowanego, a w ciągu semestru wybieram tylko jeden przedmiot inf., no i, że teraz jest już trzeci semestr, to nie chcę zostać z dwoma 'zaległymi' przedmiotami w czwartym semestrze ;).
Z góry dziękuję za odpowiedź :).
PhotoShop początkujący i PhotoShop zaawansowany to dwa różne przedmioty i będą liczone oddzielnie. Trzeba przy tym pamiętać, że tak dokładnie rzecz biorąc, to w grupach zaocznych chodzi o realizację minimum jednego przedmiotu informatycznego w każdym semestrze, a nie minimum czterech w ciągu dwóch lat. To wbrew pozorom nie to samo, szczególnie, gdy ma się świadomość niemożności przejścia na kolejny semestr z choćby jednym warunkiem z poprzedniego.

Angelika
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: Angelika » 26 wrz (pn) 2011, 12:08:41

Wczoraj odebrałam indeks i miałam jeden warunek z reklamy prasowej nie wiem jakim cudem skoro mam zaliczony egzamin i oddałam pracę?????????

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Odzwierciedlanie w dokumentach stanu faktycznego

Post autor: s_wojtkowski » 26 wrz (pn) 2011, 12:15:12

Angelika pisze:Wczoraj odebrałam indeks i miałam jeden warunek z reklamy prasowej nie wiem jakim cudem skoro mam zaliczony egzamin i oddałam pracę?????????
Pomyłki się zdarzają, niestety. Napisz do mnie o tym na wojtkowski (at) szkolareklamy.pl Szybko odzwierciedlimy w dokumentach stan faktyczny.

aniaglogiewicz
Nowy(a)

marcowi

Post autor: aniaglogiewicz » 26 wrz (pn) 2011, 15:35:06

Jestem z naboru marcowego.
Zaczynam mój drugi semestr w WSRze.
Z kim mam powinnam chodzić na zajęcia? Z pierwszym rokiem czy z drugim?
Jak się zapisywać jako SR z I czy II?

ania

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Re: marcowi

Post autor: zielonyszerszen » 26 wrz (pn) 2011, 17:10:28

aniaglogiewicz pisze:Jestem z naboru marcowego.
Zaczynam mój drugi semestr w WSRze.
Z kim mam powinnam chodzić na zajęcia? Z pierwszym rokiem czy z drugim?
Jak się zapisywać jako SR z I czy II?

ania
jeżeli zaczęłaś w lutym 2011 naukę to zaczęłaś od II semestru więc teraz realizować będziesz III semestr czyli chodzisz z grupą SRzII

sandstone17
Nowy(a)

Post autor: sandstone17 » 26 wrz (pn) 2011, 17:13:47

Czy jest gdzies/kiedys/jakas mozliwosc obejrzenia swoich wynikow testu z jezyka angielskiego?

Nie chodzi mi o wynik (kwalifikacje do grupy), ale fizyczne obejrzenie testu, sprawdzenie gdzie sie zrobilo blad itd.?

Kingula
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Re: Informatyka, minima, warunki

Post autor: Kingula » 26 wrz (pn) 2011, 19:21:00

s_wojtkowski pisze:PhotoShop początkujący i PhotoShop zaawansowany to dwa różne przedmioty i będą liczone oddzielnie. Trzeba przy tym pamiętać, że tak dokładnie rzecz biorąc, to w grupach zaocznych chodzi o realizację minimum jednego przedmiotu informatycznego w każdym semestrze, a nie minimum czterech w ciągu dwóch lat. To wbrew pozorom nie to samo, szczególnie, gdy ma się świadomość niemożności przejścia na kolejny semestr z choćby jednym warunkiem z poprzedniego.

Rzeczywiście, minimum jeden w semestrze. Dziękuję Panie Sławku za odpowiedź, to mi bardzo ułatwiło planowanie przedmiotów na obecny semestr! :).

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Re: Informatyka, minima, warunki

Post autor: s_wojtkowski » 26 wrz (pn) 2011, 20:46:42

Kingula pisze:Rzeczywiście, minimum jeden w semestrze. Dziękuję Panie Sławku za odpowiedź, to mi bardzo ułatwiło planowanie przedmiotów na obecny semestr! :).
Dzięki za podziękowania :wink:, cieszę się, że choć trochę pomogłem.

[Już dawno Ci to chciałem napisać, a teraz skorzystam z pretekstu, że "rozmawiamy": bardzo bardzo podoba mi się Twój avatar - jest zarazem tajemniczy, intrygujący, niepokojący oraz zachęcający do kontaktu...]

zielonaherbata
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: zielonaherbata » 26 wrz (pn) 2011, 21:04:53

Czy realizacja jednego przedmiotu trwa tylko jeden semestr? np. jeżeli pójdę teraz na photoshopa podstawowego, w drugim na zaawansowanego to w trzecim już nie mam po co wybierać się ponownie na ten przedmiot, bo będzie to samo?

Matka_Teresa
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Matka_Teresa » 26 wrz (pn) 2011, 21:07:59

A ja mam takie pytanie: na pierwszym roku z puli nieobowiązkowej trzeba wybrać 3 przedmioty: angielski, 1 przedmiot informatyczny i jeszcze jakiś jeden inny. Czyli mogę np. wybrać angielski i dwa informatyczne, tak?

czerwona
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: czerwona » 26 wrz (pn) 2011, 21:19:49

dokładnie tak, możesz dwa :)

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Tak? To tak!

Post autor: s_wojtkowski » 26 wrz (pn) 2011, 21:27:52

Matka_Teresa pisze:A ja mam takie pytanie: na pierwszym roku z puli nieobowiązkowej trzeba wybrać 3 przedmioty: angielski, 1 przedmiot informatyczny i jeszcze jakiś jeden inny. Czyli mogę np. wybrać angielski i dwa informatyczne, tak?
czerwona pisze:dokładnie tak, możesz dwa :)
Potwierdzam. Jeżeli jesteś z grup zaocznych (z kontekstu wynika, że tak) - to tak.

ODPOWIEDZ