Jaka kamera?
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
- akademiareklamy.edu.pl
formaty zapisu sygnału tv kolorowej
nie zaprzątaj sobie tym pieknej główki - to rózne formaty zapisu - skup się na mini DV
-
- Zawsze coś napisze
A czy z kamer tu podanych http://www.video.k8.pl/ , któraś zasługuje na to by ją ewentualnie zkaupic? Droższe są niż 2 tys. ale nie szkodzi;)
-
- Zawsze coś napisze
A co sądzicie o tej konkretnej kamerze? Nadaje się do filmów amatorskich, okolic itd? http://www.samsung.com/pl/products/came ... p_d101.asp
-
- Zawsze coś napisze
I jeszcze taka
http://www.panasonic.pl/oferta.php?prod=1589
http://www.panasonic.pl/oferta.php?prod=1589
-
- Nowy(a)
O losie co za pytania To już ty musisz zdecydować, która Ci przypasuje.
Tak jak ktoś tam wcześniej napisał najważniejszy jest obiektyw, no i czy posiada przetwornik np. ccd (są już potrójne przetworniki tego rodzaju nawet w kamerach za 2500 zł !), później zoom optyczny, a na końcu jakieś dodatkowe fukcje. Wyjście FireWire posiada już chyba każda kamerka obsługująca format DV, ale lepiej się upewnić jak masz zamiar wrzucać klipy na kompa.
Tak w ogóle ten temat, który chciałem sobie poczytać "nie tylko dla orłów" or something jest tylko dla wtajemniczonych
Także proszę o ocenę kamer JVC GR DV: 500,700,4000
Mają pojedynczy przetwornik CCD, ale obiektyw wygląda na lepsiejszy niż w kamerkach za 2500zł z 3xCCD i dlatego zastanawiam się co wybrać.
W sklepie kamerka JVC GRDV 700E kosztuje około 5000 zł, ale znalazłem za 3000. Także nie wiem co wybrać panasonica z 3x CCD czy lepiej dolozyc te 500 zł i zakupić JVC
Nie moge znaleść tego modelu JVC na stronkach producenta co może świadczyć , że jest troche przestarzały.
W ogóle z danych technicznych model 500,700,4000 niczym się nie różni (o co kaman ? 8O ), więc proszę o pomoc fahcowców, bo będe musiał zrobić wbitę do szkoły so łacz ałt bo mam blisko
Tak jak ktoś tam wcześniej napisał najważniejszy jest obiektyw, no i czy posiada przetwornik np. ccd (są już potrójne przetworniki tego rodzaju nawet w kamerach za 2500 zł !), później zoom optyczny, a na końcu jakieś dodatkowe fukcje. Wyjście FireWire posiada już chyba każda kamerka obsługująca format DV, ale lepiej się upewnić jak masz zamiar wrzucać klipy na kompa.
Tak w ogóle ten temat, który chciałem sobie poczytać "nie tylko dla orłów" or something jest tylko dla wtajemniczonych
Także proszę o ocenę kamer JVC GR DV: 500,700,4000
Mają pojedynczy przetwornik CCD, ale obiektyw wygląda na lepsiejszy niż w kamerkach za 2500zł z 3xCCD i dlatego zastanawiam się co wybrać.
W sklepie kamerka JVC GRDV 700E kosztuje około 5000 zł, ale znalazłem za 3000. Także nie wiem co wybrać panasonica z 3x CCD czy lepiej dolozyc te 500 zł i zakupić JVC
Nie moge znaleść tego modelu JVC na stronkach producenta co może świadczyć , że jest troche przestarzały.
W ogóle z danych technicznych model 500,700,4000 niczym się nie różni (o co kaman ? 8O ), więc proszę o pomoc fahcowców, bo będe musiał zrobić wbitę do szkoły so łacz ałt bo mam blisko
-
- Nowy(a)
to jesczze dorzuce linkę do niektórych modeli JVC:
http://***SPAM***.com/equipment/jvc/camera/gr-dv/
co prawda tego modelu grdv 800 nie widziałem, ale 500 i 4000 owszem
i jestem ciekaw czy ten model 500 jest gorszy od 700 lub 4000 czy to po prostu chwyt reklamowy.
I czy w ogóle nie opłaca się kupić jakiegoś cannona albo panasonica w tej cenie.
Ja do panasonica zaufania nie mam ale gości z EURO RTV mi polecał takiego:
http://www.panasonic.pl/oferta.php?prod=2501
co nie znaczy, że się na tym zna
http://***SPAM***.com/equipment/jvc/camera/gr-dv/
co prawda tego modelu grdv 800 nie widziałem, ale 500 i 4000 owszem
i jestem ciekaw czy ten model 500 jest gorszy od 700 lub 4000 czy to po prostu chwyt reklamowy.
I czy w ogóle nie opłaca się kupić jakiegoś cannona albo panasonica w tej cenie.
Ja do panasonica zaufania nie mam ale gości z EURO RTV mi polecał takiego:
-
- Ekspert
To teraz ja. Wszystko to piękne co mówicie, ale ja polecam Sony, ze względu na bardzo przyjazny interfejs i dobrą optykę. Nie wspominając o zasilaniu- akumulatory InfoLithium to mistrzostwo świata. Format mini DV jest nadal najpopularniejszy (np. za 3000 zł można kupić kamerę HC42, która ma wszystko, co powinna mieć, łącznie z wszelkimi wyjściami i wejściami typu i-Link itp. Kolorowy celownik, wejście/wyjście i-Link, wejście/wyjście analogowe, stacja dokująca, pilot, 6h 55 min pracy na akumulatorze!!!(oczywiście przy zachowaniu pewnych warunków eksploatacji), tryb panoramiczny 16:9. Czyli praktycznie wszystko. A w kamerze DVD w tej samej cenie nie ma NIC, nawet wejścia analogowego, o jakimkolwiek USB nie wspominając.
Polecam Sony HC42E.
Polecam Sony HC42E.
-
- Ekspert
Powiedziałbym nawet, że na bank się nie zna Jakby się znał, to by pracował w tzw wolnostojącym sklepie a nie w "markecie"DigitalNinja pisze:Ja do panasonica zaufania nie mam ale gości z EURO RTV mi polecał takiego:
-
- Nowy(a)
Powinienem być w tej sytuacji nieszczery, ale albo robisz sobie jaja albo jesteś chłopaku żałosny.
Pierwsza sprawa nie jest prawdą, że ludzi którzy się znają to są Ci w sklepach wolno stojących, a Ci co umieją wciskać kit ale nie mają pojęcia o sprzęcie w EURO. (nie bronie tu tego sprzedawcy bo prawdopodobnie chcial mi wcisnac model z zeszlego roku, ale nie jestem pewien czy dlatego , że z zeszłego roku czy naprawde byl dobry). Ty jesteś tego najlepszym przykładem. Wciskacz tu SONEGO na siłę, tak jakbyś chciał go wcisnąć jakimś emerytom.
Co mnie obchodzą te wszystkie funkcje, które posiada ten model soniaka, skoro optyke ma do bani imo.
Spoko ma te filtry varios sonar, ale co z tego ?! Co da się wyciągnąć z obiektywu 25mm ? :O
Jak już miałbym polecać sonego (chociaż nie mam nic wspólnego z firmą) to polecił bym raczej HC-90 w podobnej cenie
Mógłbyś również podeprzeć jakimiś argumentami swoje stwierdzenie, że ten panasonic jest do bani. Bo jeśli nie patrzeć na wzbudzającą wątpliwości cene to wypada dużo lepiej niż soniak.
Z drugiej strony co ja się tu produkuję, jak widze, że twoim celem było zaproszenie koleżanki do sklepu a nie pomoc przy wyborze... n/c
Pierwsza sprawa nie jest prawdą, że ludzi którzy się znają to są Ci w sklepach wolno stojących, a Ci co umieją wciskać kit ale nie mają pojęcia o sprzęcie w EURO. (nie bronie tu tego sprzedawcy bo prawdopodobnie chcial mi wcisnac model z zeszlego roku, ale nie jestem pewien czy dlatego , że z zeszłego roku czy naprawde byl dobry). Ty jesteś tego najlepszym przykładem. Wciskacz tu SONEGO na siłę, tak jakbyś chciał go wcisnąć jakimś emerytom.
Co mnie obchodzą te wszystkie funkcje, które posiada ten model soniaka, skoro optyke ma do bani imo.
Spoko ma te filtry varios sonar, ale co z tego ?! Co da się wyciągnąć z obiektywu 25mm ? :O
Jak już miałbym polecać sonego (chociaż nie mam nic wspólnego z firmą) to polecił bym raczej HC-90 w podobnej cenie
Mógłbyś również podeprzeć jakimiś argumentami swoje stwierdzenie, że ten panasonic jest do bani. Bo jeśli nie patrzeć na wzbudzającą wątpliwości cene to wypada dużo lepiej niż soniak.
Z drugiej strony co ja się tu produkuję, jak widze, że twoim celem było zaproszenie koleżanki do sklepu a nie pomoc przy wyborze... n/c
-
- Nowy(a)
-
- Ekspert
Że tak Ci powiem "chłopaku": strasznie jesteś pyskaty jak na świeżaka Żartuję.HC90, mój drogi to trochę nie ta cena, była mowa bodajże o czymś około 3 tys. nie więcej, a HC90 to ponad 4. A co "markety" robią ze sprzętem, żeby go wcisnąć i mieć taniej? Jak nie wiesz, to nie musisz, kup kiedyś- zobaczymy, może się nie "przejedziesz".I nie chodzi tylko o kompetencję sprzedawców. "Markety" sprowadzają sprzęt często w "super-zestawach" i "super-cenie", czyli np. bez kabla USB czy pilota. I życzę powodzenia w dokupieniu. Poza tym życzę również powodzenia w serwisowaniu gwarancyjnym czy pogwarancyjnym, jesli nie masz polskiej gwarancji i dowodu zakupu od polskiego sprzedawcy. A normą w marketach jest, że wystawiają tylko Unijną gwarancję jako pełnowartościową. G... prawda, bo polscy przedstawiciele w ostatnim czasie sobie bojkot zachodniego chłamu urządzili. Poza tym, misiu kolorowy, jeśli optyka Zeissa jest dla Ciebie "do bani", to rozumiem, że sam posiadasz aparaty Leica a kamery tylko typu Hi-definition? Szczerze Ci mówię, że na Panasonicu czy JVC się nie znam, bo firma ma podpisaną umowę z Sony na monopol. I nie w tym rzecz, że chcę Soniaka na siłę sprzedać koleżance nicole_a, ale po prostu zapraszam- bo tu, w przeciwieństwie do Media Marktów i innych badziewi będzie mogła ją obejrzeć, nawet wypróbować. A poza tym "po znajomości" wszyscy z WSR mogą dostać u mnie rabat, więc nie mów, że chcę zarobić. Bo jak dostanie np torbę i 10 kasetek mini dv gratis, to nie ja będę miał zysk. A jak się nie spodoba- nikt nikogo do kupienia nie zmusza. A lepiej sobie popróbować wszystkich kamer niż kierować się ulotkami reklamowymi.
Pozdrawiam
TS
Pozdrawiam
TS
-
- Nowy(a)
1) HC-90 można dostać za 3000 zł I jeśli kupisz takie coś bez kabla usb albo czegoś w tym stylu (nawet pilota) to dla niektórych i tak będzie jedyne wyjście, bo nie wsyzscy mogą wywalić 4000zł. Ja jednak wole mieć kamerke lepsza mimo, że bez pilota czy czegos tam
2) Nie bronię marketów. Sam wolę normalne sklepy gdzie pomoc jest częściej fachowa, ale wkurzył mnie trochę twój najazd na każdy market bez żadnego uzasadnienia, a sam nic nie doradziłeś w poprzedniej odpowiedzi. Pozatym nawet w takim EURO można trafić fachowca, który serio chce Ci doradzić...
3) Co do obiektywó, to oczywiście w SONY są wklepane najnowsze technologie itd. Ale mimo wszystko obiektywy w kamerkach sony proporcjonalnie do ceny w innych markach są...hmmm...mikroskopijne
I tego się tyczy właśnie moje pytanie. Czy lepiej kupić kamere z obiektywem o filtrze 25mm z tych najnowszyych, czy lepiej z zeszłego roku z obiektywem 52mm.
4) a co do tego pyskatego: to jednak zadziałało, bo odpowiedziałeś mi sensowanie, a poprzednio skupiłeś się na zapraszaniu Nicole do sklepu
Sam też bym ją chętnie zaprosił ale mogłeś dodać też coś na temat
2) Nie bronię marketów. Sam wolę normalne sklepy gdzie pomoc jest częściej fachowa, ale wkurzył mnie trochę twój najazd na każdy market bez żadnego uzasadnienia, a sam nic nie doradziłeś w poprzedniej odpowiedzi. Pozatym nawet w takim EURO można trafić fachowca, który serio chce Ci doradzić...
3) Co do obiektywó, to oczywiście w SONY są wklepane najnowsze technologie itd. Ale mimo wszystko obiektywy w kamerkach sony proporcjonalnie do ceny w innych markach są...hmmm...mikroskopijne
I tego się tyczy właśnie moje pytanie. Czy lepiej kupić kamere z obiektywem o filtrze 25mm z tych najnowszyych, czy lepiej z zeszłego roku z obiektywem 52mm.
4) a co do tego pyskatego: to jednak zadziałało, bo odpowiedziałeś mi sensowanie, a poprzednio skupiłeś się na zapraszaniu Nicole do sklepu
Sam też bym ją chętnie zaprosił ale mogłeś dodać też coś na temat
-
- Ekspert