Potrzebuję MEDIA PLAN- jestem studentem psychologii :(
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
- Nowy(a)
Potrzebuję MEDIA PLAN- jestem studentem psychologii :(
8O Witam wszystkich bardzo Serdecznie Studentów SZKOŁY REKLAMY i tym samym na wstępie proszę o was o pomoc, jestem studentem Psychologii i nie znam na Reklamie na tyle dobrze żeby stworzyć złożony media plan, moim wykładowcą jest bardzo wymagający i przybity starszy, prof., który nakazał nam napisanie profesjonalnego media planu tzn. pracy z zakresu znajomości problematyki planowania kampanii reklamowej w mediach masowych. Nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić, i z czym to się w ogóle wiąże jak by ktoś miał gotowy media plan to bardzo chętnie go odkupie i tym samym mam nadzieje, że zaliczę semestr lub w zamian mogę pomóż komuś z dziedziny Psychologii w napisaniu pracy lub coś innego, ale nie z Reklamy. Lliterature którą podał to: Kall J., PWE Reklama, Nowak W., Proteus Media planning, Czarnecki A., Korsak R., PWE Planowanie mediów w kampaniach reklamowych. Osoby posiadające owy gotowy projekt proszę o kontakt mój nr gg: 2176688 lub tel. 506127-701 HELP !!!
-
- Wyrocznia WSR
-
- Nowy(a)
Dzieki za pocieszenie ale to na nic :(
Ten koles to normalny szarlatan nic nie tlumaczy a wymaga kampani reklamowej tak wiec nie wystarczy cos przeczytac tzn w/w pozycje i napisac tylko on wymaga szczegolowy media plan Jak cos masz to please help me
-
- Wyrocznia WSR
Jak to mówią google twoim przyjacielem. Pochodź, poszukaj!
Może np. to
http://yac.com.pl/products.yda.press.opt.po.cen.html
tu poszukaj:
http://www.press.pl/archiwum/index.php? ... 1&x=51&y=8
Może np. to
http://yac.com.pl/products.yda.press.opt.po.cen.html
tu poszukaj:
http://www.press.pl/archiwum/index.php? ... 1&x=51&y=8
-
- Nowy(a)
Dzieki za ta malutka podpowiedz i prosze o wiecej :)
Dzieki za podpowiedz a moze masz cos takiego i mozesz mi to przeslac jako wzor do stworzenia wlasnego media planu, bede wdzieczny
-
- Loża WSR
-
- Loża WSR
A co ja niby robie jak nie pomagam? Tylko jakos odzewu nie slysze... Dalej np nie wiemy co reklamujemy! Bez urazy ale nawet jakby byl jakis wzor z Sevres takiego mediaplanu (bo kazdy dom mediowy ma swoje standardy) to i tak na niewiele sie przyda skoro mowisz ze jestes zielony. Mozna oczywiscie napisac kilka madrych formulek ze trzeba m.in: ustalic produkt, target, budzet, czas reklamy, w ilu alternatywnych wersjach wystepuje. Do tego zaplanowac intermedia a pozniej intramedia. Poza tym jaki jest cel kampanii (launch, repozycjonowanie, relaunch, kampania wizerunkowa etc) a co za tym idzie okreslic jaki powinien byc GRP i effective reach. Tylko jaka z tego bedzie korzysc dla Ciebie i innych na forum. Moze wiec lepiej przeprowadzic taki proces online tutaj na forum gdzie jestesmy madrzejsi wiedza nas wszystkich
-
- Nowy(a)
Witajcie
Chciałam odświeżyć ten wątek, ponieważ teraz ja potrzebuję stworzyć Media Plan. Interesuje mnie jednak bardziej wędka niż ryba;>
Chciałabym się dowiedzieć przede wszystkim o jakąś literaturę w której znajdę szczegółowy opis elementów znajdujących się w media planie - najchętniej wraz z jakimś przykładem, bo szczerze powiedziawszy nie bardzo wiem jaka ma być forma przedstawienia media planu :/
Chciałam odświeżyć ten wątek, ponieważ teraz ja potrzebuję stworzyć Media Plan. Interesuje mnie jednak bardziej wędka niż ryba;>
Chciałabym się dowiedzieć przede wszystkim o jakąś literaturę w której znajdę szczegółowy opis elementów znajdujących się w media planie - najchętniej wraz z jakimś przykładem, bo szczerze powiedziawszy nie bardzo wiem jaka ma być forma przedstawienia media planu :/