Ogłoszenia, prośby o pomoc itp.
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
DorotaS
- Zawsze coś napisze
autor: DorotaS » 19 wrz (pn) 2011, 12:38:07
patiskaf pisze:Z góry przepraszam jeśli się powtarzam ale nie znalazłam nigdzie info na ten temat ;P
Aktualnie jestem na I roku SR ale chciałabym robić też specjalizacje z Foto, jak wygląda wybieranie przedmiotów, tzn. czy ponieważ jestem na SR to mogę wybierać tylko kilka spośród przedmiotów dodatkowych dla Foto czy mogę zapisywać się na również obowiązkowe przedmioty Foto?
Wiem że to by były wszystkie weekendy ale nie przeszkadza mi się zbytnio.
No i pytanie, może jest ktoś na forum kto wcześniej też zrobił podobnie, jak to wyszło w praktyce podczas sesji ??
Z góry dzięki za rady i odpowiedzi w tej kwestii
pzdr
Witam,
nie ma problemu, ale musisz pamiętać o tym, ze przedmioty wybrane z innej specjalizacji będą traktowane jako przedmioty dodatkowe oraz jeśli już się na nie zapiszesz to będziesz z nich rozliczana w trakcie sesji egzaminacyjnej. Zajęcia z FOTO i SR nie pokrywają się ponieważ realizowane są w oddzielne weekendy. Jeśli wybierzesz sobie fotografię, jako specjalizację główna to realizujesz jej program w weekendy przewidziane dla tej specjalizacji. Natomiast ponieważ zajęcia ze strategii reklamy i PR odbywają się w weekendy, które Ciebie nie obowiązują możesz zapisać na wszystkie zajęcia tej specjalizacji, które Ciebie zainteresują - specjalizacyjne lub fakultatywne o tym profilu.
-
DorotaS
- Zawsze coś napisze
autor: DorotaS » 19 wrz (pn) 2011, 13:01:43
pfurmankiewicz pisze:Podczepię się pod pytanie koleżanki, bo właśnie przyszło mi coś na myśl, z tym że nie wiem czy były by miejsca na taki pomyśl. Chodzi mi o możliwość chodzenia na wybrane przedmioty, co weekend a nie 2, w wypadku kiedy po ułożeniu sobie planu, nie będę mógł uczestniczyć we wszystkich interesujących mnie zajęciach ze względu np. na nakładające się na siebie przedmioty?
Witam,
opisz dokładnie swoje plany, ponieważ nie bardzo wiem co chciałbyś zrobić.
Musisz wybrać sobie specjalizację, którą będzie dla Ciebie specjalizacją główną i aby ukończyć nasza szkołę musisz zrealizować program przewidziany dla tej specjalizacji uczęszczając na zajęcia i zaliczając jej w sesji. Jeśli nie masz możliwości uczęszczać na cześć przedmiotów w trybie zaocznym możesz napisać podanie o ewentualną możliwość realizowania ich w trybie dziennym. Ewentualnie jeśli nie mógłbyś uczęszczać na zajęcia z minimum programowego ze swoją specjalizacją np. w soboty możesz zapisać się na zajęcia w sobotę, kiedy mają zajęcia dwie inne specjalizacje (czyli weekendy dla Ciebie nie obowiązkowe). Tu również składasz podanie.
Podsumowując (bo może trochę to zagmatwałam
: możesz zapisać się na dowolna ilość przedmiotów z planu zajęć, który jest realizowany na zajazdach dla Ciebie nie obowiązkowych lub w trybie dziennym tylko musisz o tym nas poinformować, czyli składasz podanie oraz musisz pamiętać, że zajęcia nie mogą kolidwać ze sobą czasowo.
-
pfurmankiewicz
- Nowy(a)
autor: pfurmankiewicz » 19 wrz (pn) 2011, 22:21:51
DorotaS pisze:pfurmankiewicz pisze:Podczepię się pod pytanie koleżanki, bo właśnie przyszło mi coś na myśl, z tym że nie wiem czy były by miejsca na taki pomyśl. Chodzi mi o możliwość chodzenia na wybrane przedmioty, co weekend a nie 2, w wypadku kiedy po ułożeniu sobie planu, nie będę mógł uczestniczyć we wszystkich interesujących mnie zajęciach ze względu np. na nakładające się na siebie przedmioty?
Witam,
opisz dokładnie swoje plany, ponieważ nie bardzo wiem co chciałbyś zrobić.
Musisz wybrać sobie specjalizację, którą będzie dla Ciebie specjalizacją główną i aby ukończyć nasza szkołę musisz zrealizować program przewidziany dla tej specjalizacji uczęszczając na zajęcia i zaliczając jej w sesji. Jeśli nie masz możliwości uczęszczać na cześć przedmiotów w trybie zaocznym możesz napisać podanie o ewentualną możliwość realizowania ich w trybie dziennym. Ewentualnie jeśli nie mógłbyś uczęszczać na zajęcia z minimum programowego ze swoją specjalizacją np. w soboty możesz zapisać się na zajęcia w sobotę, kiedy mają zajęcia dwie inne specjalizacje (czyli weekendy dla Ciebie nie obowiązkowe). Tu również składasz podanie.
Podsumowując (bo może trochę to zagmatwałam
: możesz zapisać się na dowolna ilość przedmiotów z planu zajęć, który jest realizowany na zajazdach dla Ciebie nie obowiązkowych lub w trybie dziennym tylko musisz o tym nas poinformować, czyli składasz podanie oraz musisz pamiętać, że zajęcia nie mogą kolidwać ze sobą czasowo.
Racja, trochę Pani zagmatwała
Tryb dzienny nie wchodzi w grę, ponieważ w tygodniu pracuję. Chodziło mi o to, że chciałbym uczestniczyć i zaliczać, bo z tym to się wiąże, dodatkowe przedmioty informatyczne, ale w trybie zaocznym. W zjazdach co drugi weekend, trudno jest ustawić sobie plan tak, aby załapać się na wszystkie interesujące mnie zajęcia. Obecnie planu jeszcze nie ma (ma być 25 września), ale mogę się domyślać, że nie uda mi się wybrać 4 przedmiotów informatycznych w jednym semestrze. Stąd też moje pytanie, czy była by możliwość przychodzenia w weekend wolny od zajęć i uzupełnia w ten sposób przedmiotów, na których nie był bym wstanie być, ucząc się w systemie co drugi weekend (sobotę)?
-
zielonyszerszen
- Loża WSR
autor: zielonyszerszen » 20 wrz (wt) 2011, 08:40:51
Matka_Teresa pisze:A ja mam pytanie do Sekretariatu:
Wczoraj (18.09) zostawiliśmy (z pierwszego roku) indeksy w sekretariacie, żeby ktoś właściwy/uprawniony wpisał nam oceny z
Treningu Kreatywności i z
Technik Sprzedaży. I tutaj pytanie: te oceny pojawią się jakoś na forum, czy trzeba dzwonić i pytać? Czy może jak w sekrecie zdradzę swoje dane to dostanę info w prywatnej wiadomości?
Jakby co to jestem Paweł Marder (grafika) - tylko nie mówcie nikomu
na tą chwile nie mamy wyników z egzaminu jak będzie coś wiadomo to na pewno wyniki będą zamieszczone na forum
-
zielonyszerszen
- Loża WSR
autor: zielonyszerszen » 20 wrz (wt) 2011, 08:44:08
pfurmankiewicz pisze:
Racja, trochę Pani zagmatwała
Tryb dzienny nie wchodzi w grę, ponieważ w tygodniu pracuję. Chodziło mi o to, że chciałbym uczestniczyć i zaliczać, bo z tym to się wiąże, dodatkowe przedmioty informatyczne, ale w trybie zaocznym. W zjazdach co drugi weekend, trudno jest ustawić sobie plan tak, aby załapać się na wszystkie interesujące mnie zajęcia. Obecnie planu jeszcze nie ma (ma być 25 września), ale mogę się domyślać, że nie uda mi się wybrać 4 przedmiotów informatycznych w jednym semestrze. Stąd też moje pytanie, czy była by możliwość przychodzenia w weekend wolny od zajęć i uzupełnia w ten sposób przedmiotów, na których nie był bym wstanie być, ucząc się w systemie co drugi weekend (sobotę)?
możesz tak zrobić pod warunkiem że minimum programowe zrobisz na swoim zjeździe a na drugim będziesz już realizować przedmioty jako dodatkowe
pamiętaj tylko że wybierając je stają się one przedmiotami obowiązkowymi, które trzeba będzie zaliczyć w sesji.
-
maljustyna
- Początkujący(a)
autor: maljustyna » 23 wrz (pt) 2011, 19:20:47
hmm, mam pytanie dotyczące podziału grup na niedzielę dla II roku. Kiedy będzie wiadomo kto jest A, a kto w B? Czy podział jest taki sam jaki był w czasie zajęć w ciągu zeszłego roku szkolnego? (alfabetycznie)
-
s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
autor: s_wojtkowski » 23 wrz (pt) 2011, 22:27:08
maljustyna pisze:hmm, mam pytanie dotyczące podziału grup na niedzielę dla II roku. Kiedy będzie wiadomo kto jest A, a kto w B? Czy podział jest taki sam jaki był w czasie zajęć w ciągu zeszłego roku szkolnego? (alfabetycznie)
Zapisy do grup A i B jutro (24/09/2011) o 12:00, wyłącznie w realu.
-
maljustyna
- Początkujący(a)
autor: maljustyna » 24 wrz (sob) 2011, 09:47:29
a co wtedy jeżeli mnie dzisiaj nie ma? zależy mi na tym, bo nie wiem czy jutro jechać o 6 rano do Warszawy....
-
zielonyszerszen
- Loża WSR
autor: zielonyszerszen » 24 wrz (sob) 2011, 13:27:30
maljustyna pisze:a co wtedy jeżeli mnie dzisiaj nie ma? zależy mi na tym, bo nie wiem czy jutro jechać o 6 rano do Warszawy....
listy są już w sekretariacie więc zapraszamy
-
maljustyna
- Początkujący(a)
autor: maljustyna » 24 wrz (sob) 2011, 15:23:33
super, a możecie zarezerwować mi miejsce w grupie A?
bo bez sensu żebym czekała pare godzin jeżeli przyjadę rano i w A nie będzie miejsc... :/ zwłaszcza, że muszę szybko wracać po zajęciach.
-
patiskaf
- Początkujący(a)
autor: patiskaf » 25 wrz (ndz) 2011, 08:52:01
Widzę że już są podane przedmioty informatyczne na forum Zaoczne SR / TV, to są przedmioty dla I roku czy dla wszystkich? Czy będzie podana reszta planu? Tzn. języki itd.?
-
zielonyszerszen
- Loża WSR
autor: zielonyszerszen » 25 wrz (ndz) 2011, 09:28:54
patiskaf pisze:Widzę że już są podane przedmioty informatyczne na forum Zaoczne SR / TV, to są przedmioty dla I roku czy dla wszystkich? Czy będzie podana reszta planu? Tzn. języki itd.?
zajęcia sobotnie są dla I i II roku
plan powinien dziś zostać zamieszczony do wieczora
-
Natalia_K
- Nowy(a)
autor: Natalia_K » 25 wrz (ndz) 2011, 12:38:28
ja mam pytanie odnośnie możliwości przyznania indywidualnego trybu nauki- czy w WSR jest taka możliwośc? W instytucie dziennikarstwa wiem że tak. Troche za pozno się o tym dowiedziałam, bo juz napisalam podanie o przyznanie urlopu dziekanskiego, w prawdzie nie jest ono jeszcze rozpatrzone, albo jest a ja jeszcze o tym nie wiem, więc pytam... Na jakich zasadach jest przyznawane? jakie warunki muszę spełnić? Czy są jakieś specjalne wymagania? i jak to fizycznie wygląda? Przychodze do szkoły wtedy kiedy mogę, chodze na wybrane zajęcia i tylko zaliczam testy-egzaminy-sesje etc?? Prosze o odpowiedź
pozdrawiam, NK.
-
zielonyszerszen
- Loża WSR
autor: zielonyszerszen » 25 wrz (ndz) 2011, 13:15:50
Natalia_K pisze:ja mam pytanie odnośnie możliwości przyznania indywidualnego trybu nauki- czy w WSR jest taka możliwośc? W instytucie dziennikarstwa wiem że tak. Troche za pozno się o tym dowiedziałam, bo juz napisalam podanie o przyznanie urlopu dziekanskiego, w prawdzie nie jest ono jeszcze rozpatrzone, albo jest a ja jeszcze o tym nie wiem, więc pytam... Na jakich zasadach jest przyznawane? jakie warunki muszę spełnić? Czy są jakieś specjalne wymagania? i jak to fizycznie wygląda? Przychodze do szkoły wtedy kiedy mogę, chodze na wybrane zajęcia i tylko zaliczam testy-egzaminy-sesje etc?? Prosze o odpowiedź
pozdrawiam, NK.
tryb ITN polega na wyborze poszczególnych przedmiotów, które się realizuje przez dany semestr
płaci się wtedy od danego przedmiotu
- 55 zł w grupach zaocznych
- 80 zł w grupach dziennych
to wszystko
-
Natalia_K
- Nowy(a)
autor: Natalia_K » 25 wrz (ndz) 2011, 15:29:06
i mogę normalnie ukończyć szkołę i dostać dyplom idąć tym trybem?
tzn. mając tylko zajęcia specjalizacyjne czyt. TV?