Numery telefoniczne
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
- Wyrocznia WSR
Numery telefoniczne
Pamiętajcie, że od jutra jak będziecie chcieli zadzwonić na przykład do sąsiada za ścianą to należy wybrać w Warszawie [022] przed właściwym numerem. Tylko jak się do tego przyzwyczaić jak przez tyle lat dzwoniło się inaczej? A zakorzenione nawyki trudno się zmienia. I po co oni to zrobili? Wersja oficjalna to taka, że już wyczerpały się numery uzytkowników a moim zdaniem to po to by pozbyć się konkurencji typu TELE2, Dialog i inne podobne.
A co Wy o tym sądzicie i jak się będziecie przyzwyczajać do tego?
A co Wy o tym sądzicie i jak się będziecie przyzwyczajać do tego?
-
- Wyrocznia WSR
-
- Loża WSR
Jak sie dzis 'smiano' w mediach - teraz wymiana wizytowek, pieczatek, 'stalych reklam outdorowych' etc bedzie masowym wydatkiem.
Plusem natomiast tego ma tez byc to ze bedzie mozna zachowac numer i sie z nim przenosic [jakby to bylo naprawde odtego takzalezne] - ale jak to sie 'na ulicy' smieja: jak zachowam? Skoro bede mial 10 cyfrowy numer a przeniose sie do Gdańska - tez bede mial 0-22 na poczatku
Plusem natomiast tego ma tez byc to ze bedzie mozna zachowac numer i sie z nim przenosic [jakby to bylo naprawde odtego takzalezne] - ale jak to sie 'na ulicy' smieja: jak zachowam? Skoro bede mial 10 cyfrowy numer a przeniose sie do Gdańska - tez bede mial 0-22 na poczatku
-
- Loża WSR
Ja jestem za zmiana wreszcie bedzie mozna nazwac to swoim personalnym numerem jak w zwyklym buraku. Przeprowadzasz sie i zabierasz go ze soba. Nie wiem na czym niby ma polegac ten spisek niszczenia konkurencji rpzez Tepse...Nie ufac to ja nei ufam Tele2 maja naciagane umowy jakby komus sie chcialo przyjrzec dokladniej 3 cyfry w ta czy w tamta co za roznica
-
- Loża WSR
No wlasnie z mila checia zapoznal bym sie z techicznym ujeciem tej sprawy - bo jak pisalem. Jak np WSR by przeniesc sie dajmy na to do Boleslawca Sl. to numeru 644-28-58 nie mogla by zatrzymac bo jest on juz zajety przez mgr teologii*. A jezeli przynaleznosc numeru obejmowala by 0-22 mimo przeprowadzki to skad bede wiedzial gdzie dzwonie i czy to bedzieliczone jako miedzymiastowa ? ;]Havoc pisze:Przeprowadzasz sie i zabierasz go ze soba.
* informacja na podstawie tresci publicznie dostepnych na stronie ***SPAM***.gov.pl
-
- Wyrocznia WSR
-
- Wyrocznia WSR
Ale to chyba w stacjonarnym musisz edytować. Chyba wcześniej nie wpisywałaś 022xxx xx xx? No chyba, że byłaś taka nadgorliwa. Wiecie najgorszy problem w pracy.... Tam nie mam powpisywanych numerów. Dla mnie to bez sensu... Tyle lat, tak mocno zakorzenione nawyki. To prawie tak jak "nie przesadza się starych drzew"!