Mailing
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
- Zaczyna działać
Mailing
Wspominałem o tym już na forum publicznym grupy sg, ale jeszcze raz napiszę - strona jest jaka jest, jak ktoś siedzi tu całymi dniami to może i łapie nowe topiki z wszelkimi nowymi informacjami ALE jest też cała masa osób, które ledwo wiążą koniec z końcem czyt. szkołę, pracę i rodzinę - na przeglądanie forum czasu brak.
Walcząc z przesytem informacji na stronie proszę jeszcze raz o utworzenie mailingu, uważam, że może to ułatwić życie nie tylko uczniom, ale też pracownikom szkoły i sekretariatu (m.in mniej czasu spędzonego na odpowiedzi osobom, które nie zaglądają na forum )
Każda ważniejsza informacja byłaby wysyłana bezpośrednio do grupy docelowej a nie luźno w eter, bo po co dziennym przebijać się przez wątki o wynikach dla zaocznych etc.
I nie jest to rozwiązanie drogie - najtaniej jest założyć konto na gmailu i przydzielić uczniów do poszczególnych grup, a potem z tego konta wysyłać maile. Ewentualnie podnająć jakiegoś programistę php, który wyczaruje program z funkcją mail() lub chociaż znajdzie sposób, żeby bazę uczniów z tabelki w exelu wyexportować na stronę jednym kliknięciem
Walcząc z przesytem informacji na stronie proszę jeszcze raz o utworzenie mailingu, uważam, że może to ułatwić życie nie tylko uczniom, ale też pracownikom szkoły i sekretariatu (m.in mniej czasu spędzonego na odpowiedzi osobom, które nie zaglądają na forum )
Każda ważniejsza informacja byłaby wysyłana bezpośrednio do grupy docelowej a nie luźno w eter, bo po co dziennym przebijać się przez wątki o wynikach dla zaocznych etc.
I nie jest to rozwiązanie drogie - najtaniej jest założyć konto na gmailu i przydzielić uczniów do poszczególnych grup, a potem z tego konta wysyłać maile. Ewentualnie podnająć jakiegoś programistę php, który wyczaruje program z funkcją mail() lub chociaż znajdzie sposób, żeby bazę uczniów z tabelki w exelu wyexportować na stronę jednym kliknięciem
-
- Zaczyna działać
Nie dramatyzuję, nie używam rss i większa połowa internetu też nie używa. Mail to kanał, który (według sv) powinno się sprawdzać przynajmniej raz dziennie i używany przez większość populacji, więc czemu nie?descentes pisze:Dramatyzujesz - dodaj sobie kanał RSS do przeglądarki i po bólu, ja jakoś jestem na bieżąco. Używałam zarówno w Firefoxie jak i Operze.
-
- Nowy(a)
połowa nie może być większa. ;>pixa pisze:Nie dramatyzuję, nie używam rss i większa połowa internetu też nie używa. Mail to kanał, który (według sv) powinno się sprawdzać przynajmniej raz dziennie i używany przez większość populacji, więc czemu nie?descentes pisze:Dramatyzujesz - dodaj sobie kanał RSS do przeglądarki i po bólu, ja jakoś jestem na bieżąco. Używałam zarówno w Firefoxie jak i Operze.
-
- Zawsze coś napisze
ale z tego co sie orientuje to majac gmaila mozesz sobie ustawic rssa na gmaila i bedziesz mial lepiej niz mailowo
chyba ze korzystasz z jakiegos klienta pocztowego to wtedy chyba tez jest opcja ustawienia rssa zeby wysylal ci na maila.
jak bede mial wolna chwile (czyli pewnie nie) to sam sprawdze, ale daje tylko znac moze ktos poklika sobie i sprawdzi
chyba ze korzystasz z jakiegos klienta pocztowego to wtedy chyba tez jest opcja ustawienia rssa zeby wysylal ci na maila.
jak bede mial wolna chwile (czyli pewnie nie) to sam sprawdze, ale daje tylko znac moze ktos poklika sobie i sprawdzi