do PESCI !!!!!!! ładnie sie usmiechamy :P

Ogłoszenia, prośby o pomoc itp.

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski

ODPOWIEDZ
maczetka
Zaczyna działać
Zaczyna działać

do PESCI !!!!!!! ładnie sie usmiechamy :P

Post autor: maczetka » 14 mar (pt) 2008, 23:39:47

kochana Pani Ewo :)) mam wielka mała prośbe. ze wzgledu na to ze ja (Marta Gwiz) i moj kochany szwagier - towarzysz (Jakub Korko) nie damy rady dojechac do wawy z naszej wielkiej małej wioski,a mianowicie tomaszowa lubelskiego na czas, a ze chcemy zaliczyc jakze przeinteresujacy przedmiot jakim jest RYSUNEK dla początkujacych o 8.30, chce baaaaardzo prosic o wpisanie nas ( o ile jest taka mozliwosc) przez Panią to bedziemy bardzo dźwieczni i postawimy kawe, herbate czy co tam pasuje. prosze o odpisanie jeszcze dziś a jak nie to rano zadzwonie bo nasza bryczka złapała gume a koń się odwodnił i odmówił posłuszeństwa.
PS Kuba musi jakos się wpisac bo jest na drugim roku ostatni semestr i musi to zaliczyć.

z góry dziekujeMyyyy i pozdrawiamy :D

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 14 mar (pt) 2008, 23:49:44

No co za płomienna prośba. Ach szkoda, że mnie jutro nie ma zarobiłabym na herbatę. :wink: :roll: :P Ale co tak od razu całymi nazwiskami? :roll: Toż to net jest. Musiałam Was wykrócić trochę. Żeby Was kosmici nie namierzyli. :wink: No Pani Ewo na taaaaką prośbę to trzeba zareagować. Tylko niech Pani Ewa zajrzy jutro na forum. :lol: :idea:

pesca
Ekspert
Ekspert

Post autor: pesca » 15 mar (sob) 2008, 00:35:03

Szanowna Pani Marto oraz Panie Jakubie!

Nie mogłam pozostać obojętna na Państwa prośbę - zwarzyszwy, ze tyle nieszczęść się Państwu po drodze przydarzyło (mam nadzieję, że koń już zdrowy, a samochód ma nową oponkę). Pochodzicie Państwo z wielkiego małego miasta a na drogach śnieg leży, deszcz pada, mgła gęsta jak mleko a dodatkowo wieje silny Halny (w związku z tym bardzo ciężko dojechać na odwodnionym koniu i samochodem, który nie ma koła) nie mam innego wyjścia jak w drodze absolutnie absolutnego wyjątku zapisać Państwa na tak wspaniały i inetersujący przedmiot jakim są Warsztaty rysunkowe o godzinie 08:30 :D

Niniejszym tak uczyniłam. :D

P.S. Dziękuję za napitek ale w tak trudnej dla Państwa sytuacji to nie przystoi mi jeszcze naciągać Państawa na kawę ;)

Pozdrawiam

groźna Pani z sekretariatu :D

[ale podlizuchy, heh :D
Ostatnio zmieniony 15 mar (sob) 2008, 23:03:59 przez pesca, łącznie zmieniany 2 razy.

maczetka
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: maczetka » 15 mar (sob) 2008, 01:02:24

nie no Panie dziewczyny :) po prostu kurna mistrozstwo swiata, dobrze ze moj koń na tyle stary i dosyc odwodniony ze nie moze sikac i pozyczył mi pampersa bo ja leje ze smiechu, oponka u wulkanizatora tylko nie ma odpowiedniej maszynki do zszywania lateksu i juz chyba za pozno, wiec za 9 mcy bedziecie miały nowego ucznia. w tym wypadku nasz ubezpieczyciel zapłaci nam odszkodowanie wiec na kawe spokojnie wystarczy, jakze my sie wam (bo happy tez się przyczyniła) bedziemy mogli odwidzięczyc? he?
pesca pisze:Szanowna Pani Magdo

[ale podlizuchy, heh :D
tak a'propos me imie brzmi MARTA ...wiem wiem brzydkie, miało byc ola - tata chciał ale nie zjawiał sie w domu 2 tyg o tym jak sie urodziłam wiec mama wkurzona poszła i zapisała Marta :)

co do konia to z ubezpieczenia odsyłam go do sanatorium do Nałeczowa.pozniej biedak przechodzi na rente bo juz mu sie kopytka wywineły, guma jak guma peka wtedy gdy nie chcemy :) a co do sniegu mgły itp to u nas noromalka na kresach wschodnich więc oczekujemy współczucia :lol: do jutra :P

maczetka
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: maczetka » 15 mar (sob) 2008, 09:45:28

a tak na serio dopiero wjechalismy do wawki, ang tez nas ominie ...
dziś już mi nie jest tak do śmiechu.... yhh

pesca
Ekspert
Ekspert

Post autor: pesca » 15 mar (sob) 2008, 22:59:05

Czołem!

W odpowiedzi na Pani posty uprzejmie odpisuję, co następuje:

Za nowego ucznia serdecznie dziękujemy - ze względu na dość małą wagę i nikły wzrost oraz nie umiejętność wysławiania się (w pełni) w języku polskim mógłby mieć mały problem z aklimatyzacją (nie to że nie boimy się trudnych wyzwań, ale tu chodzi o Jego bezpieczeństwo - [np. podczas przerwy ktoś mógłby niechcący na niego wpaść lub nadepnąć i biedaczek już czułby się zagubiony]). ;)

Co do kawy - to nie liczyłabym na szybkie rozpatrzenie sprawy przez ubezpieczyciela (przy takiej szkodzie to będzie przynajmniej 5 lat orzecznictwa, dochodzenia, kwitów etc) więc pewnie same koszty pseudo procesowe pochłoną więcej pieniędzy i sił niż samo ewentualne odszkodowanie, a przecież spodziewją się Pańswo nowego członka rodziny...

Co do odwdzięczania się (tu mogę mówić jedynie za siebie) to jestem skromnym (acz groźnym ;) pracownikiem i wystarczy mi takie wejście jak dzisiaj Państwo mieli do sekretariatu :D

Koniowi życzę szybkiego powrotu do zdrowia (jakby co mam namiary na bardzo dobrą klinikę zagranicą) i oby mu kopytka na miejsce wróciły a grzywa i ogon świaciły się jak lalce Barbie (choć może lepiej jak kucykowi My little Pony ;) i oby już niedługo śmigał jak odrzutowiec z napędem na cztery koła :D

Na przyszłość samochód proponuję zamienić na czołg z podwójnym zestawem gąsienic (oczywiście z łańcuchami) aby w tak niesprzyjających okolicznościach aury pogodowej (której oczywiście serdecznie współczuję) zawsze zdążać na czas nie bacząc na przeciwności (a przynajmniej zawsze można sobie postrzelać podczas oczekiwania aż deszcz przestanie padać ;):D

Ku Chwale Ojczyzny,

groźna pani z sekretariatu

P.S. Pani imię zmieniłam celowo (musiałam sprawdzić czy uważnie Pani czyta ogłoszenie, które napisałam) a ponieważ zweryfikowała Pani mój błąd - poprawiłam pisownię w odpowiednim miejscu :D - za umyślny błąd serdecznie przepraszam.

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 15 mar (sob) 2008, 23:13:39

maczetka pisze:tak a'propos me imie brzmi MARTA ...wiem wiem brzydkie[...]
what the f*%$@ 8O
przeciez to jednno z najladniejszych imion :!:

ODPOWIEDZ