Dzieki

Ogłoszenia, prośby o pomoc itp.

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski

ODPOWIEDZ
TomaSZ
Nowy(a)

Dzieki

Post autor: TomaSZ » 23 sie (wt) 2005, 12:11:50

Czy można używać innej czcionki niż Times ?
Czy morze ona być cimno szara ?
Czy tytuly rozdzialow moga byc wyszczegolnione innym kolorem?
Co powinno się znaleźć w załącznikach?
Czy opis pracy kreatywnej wchodzi w skład pracy teoretycznej, jak tak to jak się go umieszcza jako osobny rozdzial ?
Co powinno sie znaleźż na stronie tytułowej ?
:?: :?: :?: :?: :?:

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Jestem wkurzony i nie chcę tego ukrywać!

Post autor: s_wojtkowski » 23 sie (wt) 2005, 12:27:04

Człowieniu!
Odpowiem Ci na Twoje pytania, ale najpierw Ty mi odpowiedz na moje.

(1) Kto Ci zaliczył Seminarium Dyplomowe?!
(2) Kto jest Twoim promotorem?
(3) Kiedy ostatnio kontaktowałeś się z promotorem?
(4) Na czym polega pomoc promotora w pisaniu Twojej pracy?(5) Boisz sie czy wstydzisz (czy co?) pytać promotora o wymogi formalne w stosunku do swojej pracy dyplomowej?
(6) Czy wiesz co ryzykujesz pisząc pracę bez kontaktu i konsultacji z promotorem nawet w najbardziej podstawowych kwestiach? Co?
(7) Czemu dopiero teraz, pod koniec wakacji, pytasz o rzeczy podstawowe dla pisania pracy?

Czekam na pilne odpowiedzi. Dzięki.

TomaSZ
Nowy(a)

Praca

Post autor: TomaSZ » 23 sie (wt) 2005, 15:22:30

Promoteorem moim jest Xawery Piwocki. Ostani raz rozmawialem z Nim w lipcu.

Zaliczyłem seminarium u ciebie, a zapomialem kilku kwestii, a notatki zostawilem w wa-wie.

Pracę napisałem, chcę ja tylko ubrac w odpowiedni "garnitur", nie chciałem zawracać taki głupotami mu głowy.

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Re: Dzieki

Post autor: s_wojtkowski » 23 sie (wt) 2005, 16:00:03

TomaSZ pisze:Czy można używać innej czcionki niż Times?
Ewentualnie Tahoma lub Arial. Myślę, że inny krój też by "przeszedł", ale generalne zalecenie jest takie, żeby był to krój typowy i powszechnie wykorzystywany. Praca dyplomowa to nie dzieło sztuki tylko praca naukowa.
TomaSZ pisze:Czy (czcionka) może ona być cimno szara?
Raczej nie. Nie ma powodu, żeby używać innego koloru niż czarny. Chociaż myślę, że ewentualnie ciemno szary to jedyny poza czarnym kolor, który w tego typu pracach tak bardzo nie razi.
TomaSZ pisze:Czy tytuly rozdzialow moga byc wyszczegolnione innym kolorem?
Nie.
TomaSZ pisze:Co powinno się znaleźć w załącznikach?
Nie da się na to pytanie odpowiedzieć nie znając tematyki i zawartości pracy oraz jej specyfiki. Mogą to być (ale nie muszą) różne projekty, scany, dokumenty, zestawienia, kosztorysy, tebele, rysunki, zdjęcia, szkice i sto pięćdziesiąt innych rzeczy. O tym co stanowi główną część pracy, a co jest do niej załącznikiem powinniście zdecydować wspólnie z promotorem. Niektórych zgromadzonych materiałów nie warto zamieszczać nawet w załącznikach.
TomaSZ pisze:Czy opis pracy kreatywnej wchodzi w skład pracy teoretycznej, jak tak to jak się go umieszcza jako osobny rozdzial?
Praca kreatywna dzieli się na dwie części: teoretyczną (podzieloną na rozdziały) i kreatywną (złożoną z opisu procesu twórczego oraz dokumentacji kreacji, dzieła). zatem opis procesu twórczego nie współtworzy teoretycznej części pracy.
TomaSZ pisze: Co powinno sie znaleźż na stronie tytułowej?
Tytuł pracy, imię i nazwisko autora, imię i nazwisko oraz ewentualnie tytuł naukowy promotora, nazwa szkoły, w której praca została napisana oraz nazwa miejscowości i data (rok) jej powstania (złożenia). Pozostałe elementy nie są obowiązkowe. Strona tytuowa posiada pewien standard layout'u (rozmieszczenia i proporcji poszczególnych elementów), do którego należy się dostosować.

ODPOWIEDZ