Czy można używać innej czcionki niż Times ?
Czy morze ona być cimno szara ?
Czy tytuly rozdzialow moga byc wyszczegolnione innym kolorem?
Co powinno się znaleźć w załącznikach?
Czy opis pracy kreatywnej wchodzi w skład pracy teoretycznej, jak tak to jak się go umieszcza jako osobny rozdzial ?
Co powinno sie znaleźż na stronie tytułowej ?
Dzieki
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Jestem wkurzony i nie chcę tego ukrywać!
Człowieniu!
Odpowiem Ci na Twoje pytania, ale najpierw Ty mi odpowiedz na moje.
(1) Kto Ci zaliczył Seminarium Dyplomowe?!
(2) Kto jest Twoim promotorem?
(3) Kiedy ostatnio kontaktowałeś się z promotorem?
(4) Na czym polega pomoc promotora w pisaniu Twojej pracy?(5) Boisz sie czy wstydzisz (czy co?) pytać promotora o wymogi formalne w stosunku do swojej pracy dyplomowej?
(6) Czy wiesz co ryzykujesz pisząc pracę bez kontaktu i konsultacji z promotorem nawet w najbardziej podstawowych kwestiach? Co?
(7) Czemu dopiero teraz, pod koniec wakacji, pytasz o rzeczy podstawowe dla pisania pracy?
Czekam na pilne odpowiedzi. Dzięki.
Odpowiem Ci na Twoje pytania, ale najpierw Ty mi odpowiedz na moje.
(1) Kto Ci zaliczył Seminarium Dyplomowe?!
(2) Kto jest Twoim promotorem?
(3) Kiedy ostatnio kontaktowałeś się z promotorem?
(4) Na czym polega pomoc promotora w pisaniu Twojej pracy?(5) Boisz sie czy wstydzisz (czy co?) pytać promotora o wymogi formalne w stosunku do swojej pracy dyplomowej?
(6) Czy wiesz co ryzykujesz pisząc pracę bez kontaktu i konsultacji z promotorem nawet w najbardziej podstawowych kwestiach? Co?
(7) Czemu dopiero teraz, pod koniec wakacji, pytasz o rzeczy podstawowe dla pisania pracy?
Czekam na pilne odpowiedzi. Dzięki.
-
- Nowy(a)
Praca
Promoteorem moim jest Xawery Piwocki. Ostani raz rozmawialem z Nim w lipcu.
Zaliczyłem seminarium u ciebie, a zapomialem kilku kwestii, a notatki zostawilem w wa-wie.
Pracę napisałem, chcę ja tylko ubrac w odpowiedni "garnitur", nie chciałem zawracać taki głupotami mu głowy.
Zaliczyłem seminarium u ciebie, a zapomialem kilku kwestii, a notatki zostawilem w wa-wie.
Pracę napisałem, chcę ja tylko ubrac w odpowiedni "garnitur", nie chciałem zawracać taki głupotami mu głowy.
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Re: Dzieki
Ewentualnie Tahoma lub Arial. Myślę, że inny krój też by "przeszedł", ale generalne zalecenie jest takie, żeby był to krój typowy i powszechnie wykorzystywany. Praca dyplomowa to nie dzieło sztuki tylko praca naukowa.TomaSZ pisze:Czy można używać innej czcionki niż Times?
Raczej nie. Nie ma powodu, żeby używać innego koloru niż czarny. Chociaż myślę, że ewentualnie ciemno szary to jedyny poza czarnym kolor, który w tego typu pracach tak bardzo nie razi.TomaSZ pisze:Czy (czcionka) może ona być cimno szara?
Nie.TomaSZ pisze:Czy tytuly rozdzialow moga byc wyszczegolnione innym kolorem?
Nie da się na to pytanie odpowiedzieć nie znając tematyki i zawartości pracy oraz jej specyfiki. Mogą to być (ale nie muszą) różne projekty, scany, dokumenty, zestawienia, kosztorysy, tebele, rysunki, zdjęcia, szkice i sto pięćdziesiąt innych rzeczy. O tym co stanowi główną część pracy, a co jest do niej załącznikiem powinniście zdecydować wspólnie z promotorem. Niektórych zgromadzonych materiałów nie warto zamieszczać nawet w załącznikach.TomaSZ pisze:Co powinno się znaleźć w załącznikach?
Praca kreatywna dzieli się na dwie części: teoretyczną (podzieloną na rozdziały) i kreatywną (złożoną z opisu procesu twórczego oraz dokumentacji kreacji, dzieła). zatem opis procesu twórczego nie współtworzy teoretycznej części pracy.TomaSZ pisze:Czy opis pracy kreatywnej wchodzi w skład pracy teoretycznej, jak tak to jak się go umieszcza jako osobny rozdzial?
Tytuł pracy, imię i nazwisko autora, imię i nazwisko oraz ewentualnie tytuł naukowy promotora, nazwa szkoły, w której praca została napisana oraz nazwa miejscowości i data (rok) jej powstania (złożenia). Pozostałe elementy nie są obowiązkowe. Strona tytuowa posiada pewien standard layout'u (rozmieszczenia i proporcji poszczególnych elementów), do którego należy się dostosować.TomaSZ pisze: Co powinno sie znaleźż na stronie tytułowej?