Pytajnik ID: sprawy bieżące & nie cierpiące zwłoki

Informacje dla Studentów w WSR.

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski

ODPOWIEDZ
maland
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: maland » 24 sty (czw) 2013, 13:33:41

osobiscie uwazam ze p.Wozniak nie tylko z egzaminem przegial sprawe. Nie wiem jak sprawdzane byly prace, ale chyba co 4 strona, a moze systemem lotto.
FYI WSRze. Takim przedmiotom, tak prowadzonym powiedzcie na przyszlosc nie, bo WSR i WSTH traca w ten sposob na wizerunku.

DorotaS
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: DorotaS » 24 sty (czw) 2013, 14:40:38

littleadusia pisze:no dobra wyniki z etyki juz sa ,ale nadal nie mamy oficjalnie info czy my w ten week w ogole mozemy ja poprawic. a jest juz zcwartek.

chetnie spotkam sie z panem i przedyskutuje moja ocene. nie znosze jak ktos wystawia oceny wg jego widzimisie i to jeszcze z egzaminu. kazdy wie dlaczego powinnismy zaliczyc go wszyscy a zaliczyla go niewielka ilosc osob!!
Od kilku dni jest na forum zamieszczona informacja o sesji poprawkowej, która odbędzie się w sobotę i niedzielę. Nie wiem, co rozumiesz przez "oficjalne info", bardziej oficjalnego komunikatu poza tym co istnieje nie będzie.

DorotaS
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: DorotaS » 24 sty (czw) 2013, 14:43:24

littleadusia pisze:
Mysha pisze:
littleadusia pisze: kazdy wie dlaczego powinnismy zaliczyc go wszyscy a zaliczyla go niewielka ilosc osob!!
Dlaczego powinniśmy zaliczyć go wszyscy??

Btw. z prac też są bardzo słabe oceny.
poniewaz nie mozliwe jest ze ze dostalismy 2,a to by znaczylo ze wszystko mielismy zle. a to jest po prostu nie mozliwe. akurat do etki dziennikarskiej bylismy przygotowani.
Aby otrzymać ocenę niedostateczną (2) nie trzeba zawalić całego testu, wystarczy nie odp. poprawnie na 50% pytań, czyli na połowę. Ta ogólna zasada dotyczy nie tylko studiów, ale praktykowana jest w wielu szkołach.
Ostatnio zmieniony 24 sty (czw) 2013, 14:57:04 przez DorotaS, łącznie zmieniany 2 razy.

DorotaS
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: DorotaS » 24 sty (czw) 2013, 14:44:29

lukasz_kulis pisze:Na pewno te osoby ktore nie byly przygotowane nie zdaly testu i to jest normalne. Ja wierze w profesjonalizm i doswiadczenie dr Wożniaka oraz wiem jak zajetym czlowiekiem jest z tego co wiem mail do neigo to wsth@wsth.pl
To niestety nie jest mail do Pana Krzysztofa Woźniaka, tylko do Pana Karola Grant-Skiby.

DorotaS
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: DorotaS » 24 sty (czw) 2013, 14:46:37

descentes pisze:A co z tymi którzy mają ocenę z pracy oraz z egzaminu (oba zaliczone) ale nie mają wpisanej oceny końcowej? My też musimy zakuwać?
Studenci, którzy mają pozytywne oceny z pracy i z testu a nie mają oceny końcowej, nie musza pisać poprawki. Poprosiłam p. K. Wozniaka o wystawienie oceny. Jak tylko ją otrzymam zamieszczę ja na forum.

pixa
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: pixa » 24 sty (czw) 2013, 15:48:21

DorotaS pisze:
littleadusia pisze:no dobra wyniki z etyki juz sa ,ale nadal nie mamy oficjalnie info czy my w ten week w ogole mozemy ja poprawic. a jest juz zcwartek.

chetnie spotkam sie z panem i przedyskutuje moja ocene. nie znosze jak ktos wystawia oceny wg jego widzimisie i to jeszcze z egzaminu. kazdy wie dlaczego powinnismy zaliczyc go wszyscy a zaliczyla go niewielka ilosc osob!!
Od kilku dni jest na forum zamieszczona informacja o sesji poprawkowej, która odbędzie się w sobotę i niedzielę. Nie wiem, co rozumiesz przez "oficjalne info", bardziej oficjalnego komunikatu poza tym co istnieje nie będzie.
Z pierwszą częścią niestety muszę się zgodzić, dla mnie to mega lipa, że wyniki egzaminu są publikowane 2 dni przed samym egzaminem. Nie każdy ma wolne 6 dni w tygodniu żeby móc w każdej chwili rozpocząć przygotowania do poprawki.

descentes
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: descentes » 24 sty (czw) 2013, 15:56:42

DorotaS pisze:
descentes pisze:A co z tymi którzy mają ocenę z pracy oraz z egzaminu (oba zaliczone) ale nie mają wpisanej oceny końcowej? My też musimy zakuwać?
Studenci, którzy mają pozytywne oceny z pracy i z testu a nie mają oceny końcowej, nie musza pisać poprawki. Poprosiłam p. K. Wozniaka o wystawienie oceny. Jak tylko ją otrzymam zamieszczę ja na forum.
Uff dzięki za info.

DorotaS
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: DorotaS » 24 sty (czw) 2013, 16:00:52

pixa pisze:
DorotaS pisze:

Z pierwszą częścią niestety muszę się zgodzić, dla mnie to mega lipa, że wyniki egzaminu są publikowane 2 dni przed samym egzaminem. Nie każdy ma wolne 6 dni w tygodniu żeby móc w każdej chwili rozpocząć przygotowania do poprawki.
Wyniki z etyki zamieściłam, jak tylko otrzymałam je od wykładowcy. Interweniowałam w tej sprawie, prosząc wykładowce o jak najszybsze przesłanie ocen, ale otrzymałam je wtedy, jak już były gotowe. Pragnę zaznaczyć, że wykładowca miał do sprawdzenia prawie sto prac i podobną ilość testów.

pixa
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: pixa » 24 sty (czw) 2013, 16:03:26

Zdaję sobie sprawę z tego jak to działa, ale może da się to zniwelować w przyszłości reorganizując sesję - prace otwarte przed egzaminami, a sama sesja w formie np. testów?

Nie naskakuję na nikogo, ani na p.Woźniaka za nieprzeczytanie 900 stron egzaminów i prac semestralnych, ani Ciebie Dorotko 8)

descentes
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: descentes » 24 sty (czw) 2013, 17:01:55

Tak, tak... to ten okres w życiu studenta, w którym wyjątkowo wkurzamy sekretariat ;P

maland
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: maland » 24 sty (czw) 2013, 17:02:39

pixa pisze: Nie naskakuję na nikogo, ani na p.Woźniaka za nieprzeczytanie 900 stron egzaminów i prac semestralnych..
good one :) ja tez jestem w stanie to zrozumiec, choc przykro mi ze spory wklad pracy zostal zlany w ten sposob :/ rownie dobrze moglem sciagnac prace z netu..

whydream
Nowy(a)

Post autor: whydream » 24 sty (czw) 2013, 18:09:19

moja ocena z pracy to jakiś żart.

Ciekawa jestem czy Została przeczytana z niej chociaż 1 strona.

W sumie na ten moment mało mnie już to interesuje bo przedmiot zaliczony.
na szczęście bazgrzę jak kura pazurem i w dodatku rozlegle więc może mój test, który wyszedł mi bez sensu... został "przeczytany" na oko.

życzę powodzenia całej reszcie.
DOBRA RADA:
piszcie dużo i brzydko :)

nathka
Nowy(a)

Post autor: nathka » 24 sty (czw) 2013, 20:17:00

Cóż, może jak wykładowcy nie wyrabiają się ze sprawdzaniem zadanego na własne życzenie i odpowiedzialność materiału, to może na przyszłość powinni "odchudzić" objętość prac lub zdecydować się na jedną formę zaliczenia? :D

descentes
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: descentes » 24 sty (czw) 2013, 20:49:12

..w końcu to studia więc można się przemęczyć z 10 stronami referatu tylko np mogłyby być zadawane w październiku a nie pod koniec grudnia. :) byłoby w tym więcej logiki mniej stresu i wariatkowa.

rosenrot
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: rosenrot » 24 sty (czw) 2013, 23:37:47

Co z terminem angielskiego w sobotę u P. Boguckiego bo byliśmy umówieni a terminu wciaż nie ma i niewiadomo na którą przyjść??!!

ODPOWIEDZ